hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Ólban leláncolva tartottak egy 12 éves kislányt Pakisztánban, hozzá is kellett mennie az erőszaktevőhöz

Az országban nem ritkák a hasonló ügyek, a hatóságok pedig a megszólalók szerint gyakran szemet hunynak fölöttük.
Fotó: Alexas_Fotos/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. február 10.


Link másolása

hirdetés

Több mint hat hónapon át tartottak ólban leláncolva egy 12 éves kislányt Pakisztánban, miután elrabolták és arra kényszerítették, hogy feleségül menjen a fogvatartójához. A lány családja most azzal vádolja a hatóságokat, hogy igyekeznek eltussolni az ügyet. 

Az országban a vallási kisebbségekhez tartozó nők és lányok közül sokakat kényszerítenek a más hitre való áttérésre - írja a Guardian. 

A rendőrség eleinte fogvatartotta, majd elengedte a 29 éves elkövetőt, Khizer Hayatot, aki azt állította, a lány szabad akaratából ment hozzá.

A hivatalos szervek arra hivatkoztak, ennek ellenkezőjét nem lehet bizonyítani, ráadásul egy orvosi beszámoló szerint a kislány életkora 16 év volt. Családja fel van háborodva, hogy további intézkedés nem történt a férfivel szemben.

“Az ügy a parlamenti emberi jogi bizottság elé került a pakisztáni szenátusban, és a rendőrség is részt vesz a meghallgatásokon. A lány korábban úgy vallott: szabad akaratból ment hozzá Hayathoz, és vele akar élni” - mondta Musaddiq Riaz, a helyi rendőrség nyomozója.

hirdetés

A gyereket tavaly júniusban rabolták el Faisalabadban lévő otthonából. Fogvatartója az állatai ürülékének takarítására kényszerítette.

“Többszörösen megerőszakolták, traumatizálta a testi és mentális kínzás. Erőszakkal áttérítették az iszlám hitre. Rabszolgaként, leláncolva tartották.

A rendőrség nem regisztrálta a feljelentésemet, sőt, fenyegettek, mert kisebbségi keresztény vagyok, és degradáló kifejezésekkel illettek. A lányom teljesen traumatizált. Még mindig nem hiszem el, hogy a fogvatartója mellett vallott” - mondta az apa a Guardiannek, aki a lánya valós anyakönyvi kivonatát, valamint a bokáján lévő sebekről készült fotókat is bemutatta.

2020 decemberében Imran Khan elnök nyomozást rendelt el a muszlim hitre áttérített kisebbségiek ügyében, mivel egy 2019-es beszámoló szerint az országban évente körülbelül ezer keresztény és hindu nőt rabolnak el és házasítanak ki akaratukon kívül. Sokan közülük kiskorúak, szexuálisan is bántalmazzák őket, a hatóságok pedig ritkán lépnek közbe.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy fiatal nő halt meg a Szent Imre kórházban a reggeli tűzesetben
A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

Link másolása

hirdetés

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál elmondta:

Egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. A helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

Több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel - ezt már Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte. A tűzoltók nagy erőkkel - 18 gépjárművel - vonultak a helyszínre, és kezdték meg az oltást és az életmentést.

A tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületben 56 beteget kellett áthelyezni. Kisdi Máté a helyszínen a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a tűz egy öt négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Durva videón a teljesen kiégett kórházi osztály a Szent Imrében
A tűz mintegy 50 négyzetméteren égett a földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálták meg az épületet.
MTI - szmo.hu
2022. január 23.


Link másolása

hirdetés

Hatósági eljárás keretében vizsgálja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a budapesti Szent Imre kórházban vasárnap reggel történt tűzeset keletkezésének körülményeit - közölte a szervezet szóvivője.

A lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak föl. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre: több mint hetven tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel.

- tájékoztatott Kisdi Máté kora délután.

A szóvivő - korábbi közlését pontosítva - hozzátette: a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett a földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálták meg az épületet.

A Katasztrófavédelem egy videót is közzétett az oltásról:

A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el. Ezzel párhuzamosan pedig abban is segítettek, hogy az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteget biztonságos helyre szállítsanak.

hirdetés

Egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt életét vesztette - ezt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője még korábban közölte. A helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

Több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van - ezt közleményben tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A miniszter biztosította a kórház főigazgatóját, hogy a tűzeset kapcsán minden segítséget megadnak az intézmény számára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy ember meghalt, amikor tűz ütött ki a budapesti Szent Imre kórházban vasárnap reggel
A tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.

Link másolása

hirdetés

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tűzoltók nagy erőkkel - 18 gépjárművel - vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést.

A szóvivő tájékoztatása szerint

a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Fotókon az éjjeli metróbaleset: az egyik szerelvény kisiklott és még egy fém hidat is elsodort
A szerelvényen nem voltak utasok, a balesetben szerencsére senki sem sérült meg.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, péntek éjjel összeütközött két metrószerelvény a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán. Utasok nem voltak a szerelvényen, személyi sérülés nem történt.

A baleset helyszínén a MTI fotósa, Mihádák Zoltán készített képeket szombat délelőtt:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: