KÉK HÍREK
A Rovatból

Nagyszerűen indult, rémálommá vált Adrienn és kisfia, Armaan élete.

Egyre gyakrabban és egyre többet ivott, nem éreztem biztonságban a kisfiamat. - mondja Adrienn a New Yorkban élő édesapáról, aki elől félelmében hazaköltözött kisfiával, Armaannal.

Link másolása

Armaan igazi kis eleven gazfickó, mint a kisfiúk általában. Édesanyja, Adrienn elnéző mosollyal figyeli, közben az járhat a fejében: lehet, hogy nem sokáig láthatja már így kisfiát. A magyar anyukától ugyanis az amerikai és a magyar bíróság is el akarja venni a gyereket, hogy New Yorkban élő iszákos édesapjának adják. - írja a Blikk.

2022 december 1-én költöztünk haza Amerikából Magyarországra, Armaan akkor egy éves volt - kezd bele kálváriájába Adrienn. - Édesapjával úgy döntöttünk, hogy szétválunk, mert egyre gyakrabban és egyre többet ivott, nem éreztem biztonságban a kisfiamat. Az apuka bele is ment, számtalan szöveges üzenet bizonyítja ezt.

Ahhoz, hogy a kisfiú - aki édesanyja miatt magyar állampolgár - tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon, az édesapának aláírásával kellett igazolnia beleegyezését. 2022 karácsonyán Budapestre utazott, mire megérkezett családjához, már részeg volt. Ennek ellenére aláírta a papírokat.

Adriennék ezután néhány hónapig háborítatlanul éltek, azt gondolták, innen kezdve már minden rendben lesz. Aztán júniusban Adrienn kapott egy üzenetet az amerikai bíróságról, hogy négy napon belül jelenjen meg a tárgyaláson, amit az édesapa kezdeményezett gyermekük jogosulatlan távoltartása miatt és a felügyeleti jog megszerzéséért.

Amikor megkaptam az értesítést, éppen az élettársam szüleivel voltunk egy utazáson, hiszen jó maradt köztünk a kapcsolat - mondta Adrienn, aki hirtelen azt sem tudta, mit tehetne. A tárgyaláson online vett részt, felkészülni sem tudott. Az amerikai bíró több ezer kilométerre onnan gyorsan meghozta a döntést, kijelentette, hogy Adriennek vissza kell vinnie Armaant Amerikába.

Július 27-én kellett volna megjelennünk New Yorkban, de lebetegedtem, amiről orvosi igazolást is benyújtottam. Ez azonban nem jelentett semmit, két nap múlva véglegesen az apának adták a felügyeleti jogot. - meséli Adrienn.

Majd megjegyzi, egy olyan férfinek, aki ellen több eljárás is folyik ittas vezetés miatt, aki képtelen letenni a poharat.

Adrienn nem vitte vissza a kisfiát az Egyesült Államokba - ahol valószínűleg már a repülőtéren elvennék tőle, hiszen körözést is kiadtak ellene - az édesapa ezért áthozatta a pert Magyarországra.

A férfi a tárgyalás előtti napon érkezett Magyarországra, Adrienn állítása szerint részegen megpróbált átmászni a kerítésen, végül a rendőrök vitték el. Noha az édesanya azt mondja, a férfi másnap a tárgyalásra is ittasan érkezett, a magyar bíróság is úgy döntött, hogy az apánál van a kisfiú helye. Adrienn bizonyítékait, a számtalan üzenetet, aláírt dokumentumot a bíró nem vette figyelembe.

Az ügy most a Kúriánál van, Adrienn a kisfiú egészségi állapota - asztmás beteg - és az apa alkalmatlansága miatt fellebbezett az ítélet ellen. Csak ennek köszönhető, hogy a kisfiút még nem szakították el édesanyjától. A döntés szerint ugyanis december 15-én, mint egy csomagot, le kellett volna adnia fiát egy ügyvédi irodában, ahová vagy eljön érte az apja, vagy ha nem, akkor gyermekotthonba kerül, aztán majd valamikor, valaki elviszi Amerikába.

Az édesapa jogi képviselője, dr. Kölcsényi Soma a Blikknek elmondta, hogy a magyar bíróság döntése továbbra is jogerős, vagyis Armaant vissza kell vinni Amerikába.

- A magyar bíróság annak kiderítésére indított eljárást, hogy az édesanya jogellenesen hozta-e el a kisfiút - mondta az ügyvéd.

Az ítéletben szem előtt tartották, hogy egyik szülőt sem lehet kiírni a kisgyerek életéből, a cél pedig az volt, hogy a megszüntetett felügyeleti jogot visszaállítsák. Hogy aztán ez a jövőben melyik szülőé lesz majd, azt az amerikai bíróságnak kell eldöntenie.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Napokkal a csőd előtt még milliókkal húzta le az ügyfeleit egy magyar utazási iroda
A becsapott emberek szerint a tulajdonosok már tudhatták, hogy baj lesz. Ennek ellenére elvették a milliós befizetéseket a Maldív-szigeteki utakra.

Link másolása

Másfél évvel a Lagun Travel csődje után is futnak a pénzük után az utazási iroda ügyfelei, írja a Blikk. Az egzotikus utakat kínáló iroda 2022. augusztus 25-én jelentett csődöt, ami előtt nem sokkal fizetett be egy tíznapos, Maldív-szigeteki vakációra Herenik Olivér, aki a párját szerette volna meglepni a különleges úttal.

„Augusztus 8-án rendeltük meg az utat, ami 1890 euró, körülbelül 740 ezer forint lett volna fejenként, de mivel egy összegben fizettünk, kaptunk 500 euró, vagyis 195 ezer forint kedvezményt, ami azért elég jelentős árengedmény. A csődről a hírekből értesültem, talán ez volt az a pont, amikor rádöbbentem, csúnyán átvertek minket. Összesen 3280 eurót, azaz több, mint 1 millió 200 ezer forintot buktunk el. Természetesen írtunk az irodának levelet, az egymondatos válaszban megerősítette számunkra, hogy valóban becsődölt, és hogy a kártérítés ügyében később felveszi valamelyik munkatárs velünk a kapcsolatot. Aztán eltűntek...”

Zsuzsa korábban többször is utazott már a Lagunnal, de soha nem volt semmi gond. Ezért is érte hidegzuhanyként a csőd híre.

„Ez lett volna a harmadik utunk velük, másfél éven belül, mi is a Maldív-szigetekre utaztunk volna. A csőd előtt két nappal még fogadták a lányom 200 ezer forintos előlegét, mi pedig 2,4 millió forintot fizettünk ki. Azt gondolom, hogy a tulajdonosok láthatták előre, hogy baj lesz, az alkalmazottaknak egyik percről a másikra mondtak fel. A pénzt a Takarékszövetkezeten keresztül kellett befizetni, de a megadott számlaszám nem is az utazási irodáé volt. A tiszteletbeli konzullal is többen beszéltek, de kitérő választ adott, hogy miképpen tudnának segíteni. Többen hosszú évekig gyűjtögettek erre az útra, elszomorító, hogy sokak álmából végül nem lett semmi.”

Olivéren és Zsuzsán kívül 40-45 ember harcol még a pénzéért. Dr. Gaál Márton ügyvéd a károsultak közel felével foglalkozik.

„Az ügyfeleim esetében utazási szerződésenként 600 ezer és közel 5 millió forint körüli összegekről van szó, természetesen ez változó, aszerint, hogy milyen csomagot választottak és milyen hosszú útra fizettek be. Az átlagos kár 1,5-2,5 millió forint között mozog. Az ügy a napokban átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitányságról a XIII. kerületi kapitányságra, ahol elkezdtek kiemelten foglalkozni vele. Hogy eddig mi történt, azt nem tudom. Az elmúlt másfél év alatt nagyjából nyolcvan-száz alkalommal hívtam a rendőrséget, hogy érdeklődjek, de nem reagált senki. Tudomásom szerint nem jutottak el odáig, hogy gyanúsítottakat hallgassanak ki az ügyben, még úgy sem, hogy megadtam nekik az iroda tulajdonosainak a nevét, és ha jól emlékszem, a volt könyvelőt is megjelöltem.”

A lap megkereste a rendőrséget is, ahonnan azt a választ kapták, hogy „a BRFK csalás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, gyanúsítotti kihallgatás nem történt. Az eljárásban a nyomozó hatóság ez idáig 45 tanút hallgatott ki”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Újabb megdöbbentő részletek: függőlegesen, 300 km/óra feletti sebességgel csapódhatott be a lezuhant sportrepülő
A Ráckeresztúrnál lezuhant kisgép úgy csapódott a földbe, hogy az első fele gyakorlatilag teljesen elfogyott. A szakértő elmondta, hogy a roncsok alapján mire lehet következtetni.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy szörnyű tragédia történt szombaton Ráckeresztúrnál, ahol egy mezőgazdasági területre csapódott egy kisrepülőgép. A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni a két áldozaton.

A tragédiáról most újabb részletek is kiderültek - írja az RTL.hu.

A kétüléses gép függőlegesen, nagy sebességgel csapódhatott a földbe. Az 1998-ban gyártott műrepülőgép kifejezetten nagyteljesítményű motorral rendelkezett, elkészülte után később átalakították. Korábban Besenyei Péter is repült vele. A gép tulajdonosa és üzemben tartója most az a férfi, aki a fedélzeten volt, és életét vesztette.

A zuhanás után annyira összeroncsolódott a gép, hogy egyetlen ép darabja sem maradt.

"Gyakorlatilag a gépnek az első fele teljesen elfogyott. Feltehetően függőleges zuhanásban csapódhatott a talajba. Az ütközés következtében nagyon nagy erők léptek föl, gyakorlatilag a gépnek csak a farka maradt felismerhető" – mondta az RTL Híradónak Madas László repülési szakértő. Szerinte

akár 300 km/óra feletti sebességgel csapódhatott a földbe a repülő.

A feol.hu úgy tudja, hogy a 60 éves áldozat korábban szingapúri nagykövet és több energetikai cég vezetője is volt. A honlapja szerint gyerekkora óta rajongott a repülésért. Utasa egy fiatal férfi volt, aki szintén meghalt.

Az ügy részleteit még vizsgálják. Madas László azt is elmondta, hogy az ilyen gépeken nem előírás, hogy adatrögzítő legyen, feltehetően ezen sem volt. A történteket a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a légügyi hatóság is vizsgálja.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megdöbbentő részletek: akkora erővel csapódott földbe a kisrepülő, hogy munkagépekkel kellett kiásni az utasteret
A repülő Tökölről szállt fel, és a két halálos áldozat egy fiatalember es egy idősebb férfi. Újabb részletek derültek ki a szörnyű tragédiáról.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy szörnyű tragédia történt Ráckeresztúrnál: Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 10 óra körül egy kisrepülőgép.

Szombat délután fejezték be a helyszínelést a rendőrök, most már csak a földdel betemetett terület jelzi, hova csapódott be a kisgép - számolt be róla az RTL Híradó. A szörnyű balesetben két ember halt meg.

Délelőtt fél 11-kor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy eltűnt egy kisrepülőgép a radarról Martonvásár közelében. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a repülő Tökölről szállt fel, és a két halálos áldozat egy 19 éves fiatalember (a Tények információja szerint) és egy idősebb férfi.

A tévécsatorna stábja már órákkal ezelőtt a helyszínre ért, de a rendőrök nem engedték be az újságírókat a területre. Sokáig keresték az áldozatokat, akiken a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni.

Nem volt könnyű dolguk a helyszinelőknek, mert olyan nagy erővel csapódott a földbe a gép, hogy nem fértek hozzá az utastérhez. Munkagépekkel kellett kiásni az utasteret a roncsokból.

A gép darabjait teherautókra pakolták, azokon vitték el a területről. A helyszínen már semmi nem maradt a roncsból. A rendőrség a tragédiával kapcsolatban büntetőeljárást indított.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Légibaleset: nem egy, hanem két halálos áldozat van
A gép roncsait a rendőrök mezőgazdasági területen találták meg. A rendőrség büntetőeljárás keretékben vizsgálja a baleset körülményeit.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál. A Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 10 óra körül a kisrepülőgép.

A gép roncsait a rendőrök ezen a területen találták meg. A korábbi egy halálos áldozat helyett már két halálos áldozata van a tragédiának.

A Police.hu legfrissebb információja szerint a baleset következtében a légi járműben utazó két férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség büntetőeljárás keretékben vizsgálja a baleset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET: