KÉK HÍREK
A Rovatból

Mi várna Gyárfás Tamásra a börtönben? Még az sem segítene rajta, hogy ismeri Portik Tamást

Ambrus Attila szerint az ismert médiavállalkozó egyedül abban bízhatna, hogy „kiemelt” elítéltként elkülönítik a többi rabtól, ellenkező esetben gyorsan a nehézfiúk célkeresztjébe kerülne.

Link másolása

Gyárfás Tamáson még az sem segítene a börtönben, hogy ismeri az egykori alvilági vezért, Portik Tamást – mondta a Blikknek Ambrus Attila, aki korábban 13 évet töltött rácsok mögött bankrablások miatt.

Ahogyan beszámoltunk róla, Gyárfást első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélték az üzleti riválisának számító Fenyő János 1998-ban történt megöletése miatt. Az ismert médiavállalkozó továbbra is ártatlannak vallja magát, fellebbezett az ítélet ellen, és otthonában várhatja a másodfokú tárgyalást.

Ambrus szerint Gyárfás csak abban reménykedhetne a rácsok mögött, hogy elkülönítik a többi rabtól, és mivel „kiemelt” elítéltnek számítana, ez minden bizonnyal így is lenne.

Ugyanis a börtönökben az a gyakorlat, hogy a „kiemelt” rabok általában egyszemélyes cellát kapnak, egyedül sétálnak és dolgoznak, vagyis a személyes biztonságuk érdekében teljes magányban töltik le a büntetésüket.

„Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen kaliberű embert elkülönítenek a többi rabtól. Egyszerűen nem is juthat a kőkemény bűnözők közelébe. Azok ugyanis nagyon hamar megtalálnák, és abban nem lenne köszönet” – mondta Ambrus.

A jó útra tért bankrabló hozzátette, Gyárfás számára a többi elítélt között nem jelentene különleges védelmet az a tény, hogy ismeri Portikot.

„A 80-as, 90-es évek garnitúrája kikopott. Meghaltak, külföldön élnek, vagy ők is a börtönben ülnek, némelyikükkel magam is találkoztam. De azokra külön vigyáznak, egyesek az életfogytos részlegben vannak. Vagyis nem hinném, hogy bármilyen plusz védelmet jelentenek már ezek a nevek bárkinek is” – mondta Ambrus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Elvágott torokkal találtak rá a kegyetlen gyilkosra nyíregyházi lakásában
A férfi korábban egy kegyetlen rablógyilkosságban vett részt. 11 évig volt börtönben, de most is sokan tartottak tőle a környéken.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Elvágott nyakkal találtak rá nyíregyházi lakásában csütörtök este egy 45 éves férfira, derül ki a Tények riportjából. Szomszédai szerint az áldozat alkoholista volt, akitől sokan féltek.

A férfihez éppen akkor érkezett látogatóba az egyik barátja, amikor a vérbefagyott holttestet már vizsgálták a rendőrök.

Kiderült, hogy az áldozat korábban 11 évig volt börtönben egy kegyetlen rablógyilkosság miatt, amit csaknem 30 évvel ezelőtt követett el.

A gyilkos holttestét egy ismerőse találta meg csütörtök este, akivel együtt dolgozott, de már napok óta nem jelentkezett. A rendőrség vizsgálja, hogy megölték-e a korábbi gyilkost vagy magával végzett.

A teljes beszámolót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Döbbenetes videó a hajnali Ferihegyi úti halálos baleset mentéséről – roncsok mindenfelé
A vétkes sofőrt még keresik, mivel elmenekült a helyszínről. A múlt század közepén épült ferihegyi gyorsforgalmi úton sajnos gyakoriak a frontális ütközések.

Link másolása

Korábban megírtuk, hogy tömegbaleset történt a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, egy középkorú férfi és nő a helyszínen életét vesztette, a mögöttük érkező autóban ketten könnyebben megsérültek.

A vétkes sofőr elmenekült.

A következő videóban mutatjuk, mi maradt az autókból, és hogyan mentettek a katasztrófavédelem munkatársai:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos karambol a Ferihegyi gyorsforgalmin: ketten meghaltak, a baleset okozóját még keresik
A vétkes sofőr elmenekült a helyszínről, többen meg is sérültek a balesetben.

Link másolása

Három autó ütközött csütörtök éjjel 10 óra környékén a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton — írja a police.hu.

A rendőrség adatai szerint egy, a város irányába haladó bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak.

A szemből érkező magyar rendszámú kocsiban egy középkorú férfi és nő a helyszínen életét vesztette, a mögöttük érkező autóban ketten könnyebben megsérültek.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, a bolgár autó vezetője és utasai elmenekültek a helyszínről, utánuk hajtóvadászatot indítottak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Sátorvassal ütötte várandós párját egy balatoni strandon egy férfi, hajánál fogva a földre is rántotta
A brutális támadót hamar elkapta a rendőrség, börtön várhat rá, annál is inkább, mivel korábbról volt már egy felfüggesztettje.

Link másolása

A Marcali Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, aki strandolás közben támadta meg a párját.

A vád szerint a harmincas éveiben járó férfi és az élettársa 2023 májusában, egy balatonberényi szabad strandra érkeztek, ahol közösen állították fel a sátrukat. Nem sokkal később azonban vitázni kezdtek, melynek során a vádlott trágár kifejezések közepette, kiabálva szidalmazta a párját – írja az ügyészség.

A vita során a nő távozni akart a helyszínről, amit a vádlott úgy akadályozott meg, hogy

a hajánál fogva a földre rántotta párját, majd az egyik negyvenöt centiméteres, alumíniumból készült sátorrúddal kezdte ütlegelni.

A jelenetet látva a közelben strandolók értesítették a rendőrséget.

Vádiratában az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, kiegészítve azzal, hogy a bíróság egyúttal a vádlott korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is rendelje el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk