News here

KÉK HÍREK

Megütött egy kisgyerekes anyát, majd egy másik utassal is verekedni akart a légiutas-kísérő

Egyelőre nem tudni, mi hozta ki a férfiból a döbbenetes viselkedést. Az anya teljesen kiborult, vizsgálat indult.

Link másolása

Az American Airlines vizsgálatot indított egy videó miatt, amin egy nem túl szokványos viselkedésű, férfi légiutas-kísérő látható, aki konfliktusokba keveredett az utasokkal, többek között megütött egy nőt - a Daily Mail megfogalmazása szerint a tőle elvett babakocsival - , majd azzal hergelt egy férfit, hogy üsse meg.

A felvételt az egyik utas, Surain Adyanthaya készítette és töltötte fel pénteken a Facebookre.

OMG! AA Flight attendant violently took a stroller from a lady with her baby on my flight, hitting her and just missing the baby. Then he tried to fight a passenger who stood up for her. AA591 from SFO to DFW.

Posted by Surain Adyanthaya on Friday, April 21, 2017
"
Te jó ég! Egy AA-s légiutas-kísérő erőszakkal elvette egy nőtől a babakocsiját, majd megütötte őt, és a kisbabáját is majdnem eltalálta. Aztán verekedni akart egy utassal, aki a nőt kezdte el védeni.

- áll a szöveg a posztolt videó alatt, ami az AA591-es járaton készült. A videó elején egy kisbabát tartó nő látható, aki a San Franciscoból Dallasba készülő repülőgép elejében sír. Ezt követően egy férfi többször is feláll a helyéről, és odaszól egy légiutas-kísérőnek: "Ha ezt velem csinálnád, padlóra küldenélek!"

Amire az ideges alkalmazott csak azt feleli, maradjon ki a dologból, ám utána uszítani próbálja: "Üss meg! Na gyere, üss meg!" Végül pedig azt mondja: "Nem tudod a történetet!"

A még ekkor is kétségbeesetten síró nő védelmére kelő utas ezután visszaül a helyére.

A videó készítője az eset után egy fotót is posztolt a nőről, és odaírta: a nőt és gyerekeit lekísérték a gépről, a légiutas-kísérőt pedig visszaengedték.

Az American Airlines elmondta a BuzzFeed News-nak, hogy az esetet már vizsgálják, és a videón látható események nem tükrözik a légitársaság értékrendjét, vagy azt, ahogyan utasaikkal bánnak. Hozzátették: nagyon sajnálják a kellemetlenséget átélt nőt és mindenkit, akinek mindez kényelmetlenséget okozott.

A légiutas-kísérőt felfüggesztették munkája alól az eset kivizsgálásának idejére.

"

Társaságunk tagjának viselkedésében sem a türelem, sem az empátia nem tükröződött, ez a két érték pedig szükséges egy szolgáltatásban. Röviden: csalódottak vagyunk.

- írja az American Airlines közleménye.

Az eset kevesebb, mint 2 héttel azután történt, hogy a United Airlines "letessékelte" egy utasát a gépéről. Dr. David Dao-t, a 69 éves orvost bántalmazták és szó szerint lerángatták a fedélzetről, ami miatt számtalan sérülést szenvedett - erről itt írtunk korábban.

Ennél az incidensnél nem szenvedett senki testi sérülést, és a légitársaság megerősítése szerint a bántalmazott nő a következő járattal elérte úticélját.

"

Amíg mi állunk a szolgálatában, biztosítunk neki mindent, amit ő és a családja szükségel. A járaton, amelyre végül felszállt, különleges bánásmódban részesítjük őt és gyermekeit is, illetve az utazásukhoz vásárolt további repjegyeket elsőosztályúra emeltük

- közölte az American Airlines.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: