hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Megdőlt az idei téli hidegrekord

- 18,6 fok volt Vásárosnaményban kedd hajnalban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 08.

hirdetés

Megdőlt az idei téli hidegrekord: kedden hajnalban Vásárosnaményban mínusz 18,6 Celsius-fokig hűlt le a levegő - számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A posztban azt írják, ez a két évvel ezelőtti csúcshoz képest "kánikula". 2017-ben ezen a napon Tésán mínusz 28,1 fok volt.

Ma napközben mínusz 4, mínusz 6 fok várható. A Duna vonalától nyugatra fagypont felett lehet a hőmérséklet napközben. Borult idő lesz, egyre többfelé várható havazás, amely elsősorban a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének nyugati tájain is átválthat havas esőbe, esőbe, néhol ónos eső sem kizárt. Élénk, erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet, amely az Alföldön időnként a havat is hordhatja. Havazás, gyenge hófúvás, és ónos eső miatt figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. Bővebb cikkünket a várható időjárásról itt találod.

A címkép illusztráció. Forrás: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

7 évig tartották bezárva, kínozták és szexrabszolgának használták az amerikai lányt

Először egy ketrecben, majd egy koporsószerű dobozban tartották az ágy alatt az elrablásakor 20 éves amerikai fiatalt. A horrorisztikus bűnügy elkövetője idén szabadulhat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 22.

hirdetés

"Amikor 20 évesen, stoppolás közben beszálltam az autójukba, azt hittem a kedves fiatal pár segít rajtam. Fogalmam sem volt róla, micsoda borzalmak várnak rám" - mesélte a Mirrornak a horrorisztikus történet elszenvedője.

Colleen Stan tapasztalt stoppos volt, így adta magát az ötlet, hogy a barátja szülinapi bulijába is így menjen.

Aztán amikor a kedves fiatal, kisgyerekes pár megállt, hogy felvegye, a lány minden aggodalom nélkül elfogadta a segítségüket és beszállt a kocsijukba.

Mégis, mikor a kocsit vezető férfi, Hooker megállt, hogy a hátsó ülésen ülő lány vécére mehessen egy benzinkúton, minden porcikájában azt érezte, hogy jobb, ha menekül.

"Egy hang azt mondta, hogy fussak és ugorjak ki az ablakon, és soha ne nézzek vissza"
- mondta a Colleen a lapnak a sorsdöntő találkozásról, ami egészen pontosan 1977. május 19-én történt.

Már az autóban felfigyelt egy fucsa lyukacsos dobozra, ami a hátsó ülésen volt. Később megtudta, hogy egy olyan fejláda volt, amit a férfi, aki egy fűrészüzem dolgozója volt, kifejezetten arra a célra tervezett, hogy aki benne van, annak ne lehessen hallani a sikítását, belül ugyanis hangszigetelve volt.

Menet közben a férfi hirtelen letért egy földútra, ahol megkötözte a lányt és a fejét bezárta a ládába.

A lány rettegett, üvöltött és öklendezett a több mint 400 kilométeres úton, amíg oda nem értek a pár kaliforniai házához. Aztán a férfi a pincében láncokkal kikötötte.

hirdetés
"Iszonyatosan féltem. A feleség végignézte, ahogy a férje megkínoz, aztán szexeltek előttem. Meg voltam róla győződve, hogy meg fognak ölni"

- mesélte a lány "A dobozban" című dokumentumfilmben, amely a megpróbáltatásairól szól.

Elhangzott az is, hogy naponta 23 órán át volt egy ketrecbe zárva, ahonnan csak akkor engedték ki, ha megerőszakolták, megverték vagy megkínozták. Többször kínozták sokkolóval és kifeszítették egy polchoz.

Hooker épített neki egy koporsószerű dobozt is, ami pont befért az ágyuk alá. Colleen ott élt a sötétben, sokszor élelem és víz nélkül 38-40 fokban.

A fogvatartója azt is bebeszélte a lánynak, hogy egy cégnek dolgozik, akik megölik őt is és a családját is, ha megpróbál elszökni.

Csak akkor engedték ki a dobozból, amikor beleegyezett egy „rabszolgaszerződés” aláírásába, miszerint gondozza a gyerekeket és segít a ház körül.

A lány akkor került teljesen a férfi irányítása alá, amikor második feleségévé tette, ekkor azonban az igazi felesége bevallotta a lánynak, hogy a cég, amellyel sakkban tartják nem létezik.

A feleség később a bíróságon azt mondta, hogy a férfi őt is kínozta és erőszakolta attól a pillanattól kezdve, hogy 15 éves korában találkoztak. Azt mondta, akkor hagyja abba a bántalmazást, ha a felesége megengedi neki, hogy szexrabszolgát tartson.

Janice, a feleség volt az, aki végül szabadon engedte az akkor már 7 éve fogvatartott lányt. Majd gyerekeivel együtt ő is elmenekült.

Colleen nem ment a rendőrségre, sőt továbbra is tartotta a kapcsolatot a férfival abban a reményben, hogy megváltozott. A feleség viszont 3 hónappal később vádalkut kötött és mindent elmesélt a nyomozóknak.

Hookert 104 év börtönbe ítélték, de idén a Covid-19 miatt feltételesen szabadlábra helyezhetik.

A most 62 éves Colleen sokat küzdött azért, hogy normális életet élhessen, de házasságai kudarcba fulladtak. Könyvelőként dolgozik és még most is próbálja elfelejteni a vele történt borzalmakat.

"El kell fogadnom a tényt, ez megtörtént. Mert megtörtént. De nem engedem, hogy ez befolyásolja az életemet, mert számomra ennek vége"
- fogalmazott Colleen 37 évvel a történtek után.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

TikTok-kihívás miatt fulladt meg egy 10 éves olasz kislány

A halálos baleset miatt Olaszországban arra kötelezték az appot, hogy blokkoljanak minden olyan fiókot, amelynek tulajdonosa nem tudja igazolni, hogy a korhatár felett van.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 23.

hirdetés

Egy TikTok-kihívás miatt fojtotta meg magát egy tízéves lány a szicíliai Palermóban. Szülei szerint a „blackout challenge”-et szerette volna posztolni, ezért övet tett a nyakába, és visszatartotta a lélegzetét, miközben saját magát vette a telefonjával – írja a Reuters alapján a Telex.

Bár a TikTokra hivatalosan csak 13 évesnél idősebb felhasználók regisztrálhatnak, az olasz hatóság szerint az ennél fiatalabb gyerekek könnyen kijátszották eddig ezt a szabályt.

A halálos baleset miatt az olasz adatvédelmi felügyelet pénteken elrendelte, hogy az alkalmazás legalább február 15-ig blokkolja azoknak az olasz felhasználóknak a fiókját, akik nem tudják igazolni, hogy elmúltak 13 évesek.

A Tiktok kínai tulajdonosa egyelőre nem reagált a felszólításra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Komoly büntetésre számíthat a tini, aki felmászott a szegedi Belvárosi híd tetejére

A fiatal az egész akciót videóra vette, ez most sok pénzébe kerülhet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 24.

hirdetés

Az internetre is feltöltötte mutatványát az a tinédzser, aki tavaly decemberben felmászott a szegedi Belvárosi híd tetejére.

A felvételeken szereplő fiút hamar beazonosították a rendőrök. A fiatal ellen garázdaság szabálysértése miatt indulhat eljárás

- írja a Délmagyar.hu.

A veszélyes produkciót elkövető és rögzítő, egyébként nem helybeli fiatal - aki videója címében még csak azt írja "majdnem" elkapták a rendőrök - komoly pénzbüntetésre számíthat.

VIDEÓ: Fiatal srác a szegedi Belvárosi híd tetején

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kis híján elveszítette a fülét a megkéselt rendőr - már otthon gyógyul, egyre jobban van

Kiszedték a varratait és már szilárd táplálékot is ehet az őrmester, akit karácsonykor sebesítettek meg életveszélyesen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 22.

hirdetés

Egyre jobban van az a 26 éves rendőr, akit Újpesten késeltek meg még tavaly karácsonykor. A BRFK által közzétett videóból az is kiderült többek közt, hogy a súlyos sérülések miatt kis híján elvesztette a fülét az őrmester, ám szerencsére begyógyult.

Az életveszélyes sérülésekkel kórházba szállított férfi december végén hagyhatta el a kórházat, jelenleg otthon lábadozik. Ahogy a videóban is elmondja,

már sokkal jobban van, minden varratát eltávolították, végre szilárd ételt is ehet, és napi fél-egyórás sétákat is tehet már.

A sérülések még húzódnak és főleg éjjel fájnak, azonban napközben már nem igényel fájdalomcsillapítást az állapota. Arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, mikor állhat újra munkába, hiszen a gyógyulása hosszú folyamat lesz, és mindez az orvosoktól függ. Ám elmondása szerint már unja az otthonlétet, és szívesen visszatérne a szolgálatba.

 

hirdetés

A férfi tavaly december végén szenvedett életveszéyles sérüléseket, amikor társával lakossági bejelentés miatt érkeztek egy dühöngő férfihoz. A 35 éves elkövető ekkor késsel támadt a két rendőrre, egyiküket megsebesítette, míg másikuk rálőtt, ezzel megmentve saját és társa életét is. A késelő a helyszínen életét veszítette.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: