KÉK HÍREK

Holtan találtak meg a hétéves lányt, akit egy futár gyilkolt meg Texasban

A futárnak korábban semmilyen kapcsolata nem volt a kislánnyal és annak családjával.
Fotó: Pixabay.com - szmo.hu
2022. december 04.


Link másolása

Eltűnése után két nappal megtalálták annak a hétéves lánynak a holtestét, aki a Dallas Fort Worth nevű városrészében található otthonából tűnt el.

A kislánynak azután veszett nyoma, hogy a FedEx nevű csomagkiszállító cég egyik alkalmazottja csomagot vitt ki a címre. Végül Athena Strand holttestét pénteken találták meg - számolt be róla az ABC az AP hírügynökség nyomán.

Lane Akin megyei seriff elmondta, hogy a futárcégnél dolgozó 31 éves Tanner Lynn Hornert emberrablás és gyilkosság vádjával le tartóztatták, miután bevallotta, hogy megölte a lányt.

A hatóságoknak azt is elárulta, hogy hol találják a holttestet. Az információk alapján nem sokkal később Boyd város közelében meg is találták az elhunyt lány holttestét.

A férfinek korábban semmilyen kapcsolata nem volt a családdal, nem is ismerte korábban áldozatát. A futár nem árulta el, miért ölte meg a kislányt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Lopás miatt keresnek két lányt Nyíregyházán
100 ezer forint értékű kozmetikai terméket loptak el egy drogériából.
Fotó: police.hu - szmo.hu
2023. január 31.


Link másolása

2022. október 5-én délután

két lány körülbelül 100 ezer forint értékű kozmetikai terméket lopott el egy nyíregyházi drogériából

– írja a Police.hu. A 24.hu szerint a Nyír Plázában található DM üzletről van szó.

A rendőrség az üzlet biztonsági kameráinak felvételei alapján keresi a tolvajokat, a személyazonosságukat még nem ismerik.

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható nőket felismeri, és jelenlegi tartózkodási helyükről információval rendelkezik, az jelentkezzen személyesen a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 06-42-524-600-as számon. Bejelentést tehet a 112-es központi segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Zaklatott egy abortuszra váró nőt egy beteghordó a székesfehérvári kórházban
A nőnek az elveszített gyerek miatti trauma mellett a kórházi munkatárs kéretlen közeledésével is meg kellett küzdenie.
Fotó: Gerd Altmann / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. január 31.


Link másolása

Elképesztő dolgokat kellett kiállnia egy abortuszra érkező nőnek a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházban – számol be a 24.hu.

Fruzsina és párja egygyermekes szülők, évek óta tervezték második baba érkezését. Épp ezért különösen nagy tragédia volt, amikor kiderült: a magzat az ötödik héttől kezdve nem fejlődött tovább. Hamarosan a vetélés is megindult, később pedig az is nyilvánvaló lett, hogy a magzatot csak műtéti úton lehet eltávolítani az anyaméhből.

Fruzsinát január 13-án hajnalban vették fel a kórházba, saját elmondása szerint mindenki nagyon empatikusan viselkedett vele a nehéz helyzetben. Addig semmilyen atrocitás nem érte, „amíg egy férfi be nem jött reggel, talán 8-9 óra között az osztályra” – meséli.

A férfi a kórteremben meglehetősen oda nem illő módon viselkedett, viccelődni kezdett, de Fruzsina először arra gondolt, hogy csak oldani szeretné a helyzetet. Ráadásul sokáig abban a tudatban élt, hogy a kék ruhás dolgozó orvos, esetleg a műtétet is ő fogja végezni.

Amikor a hajhálót adta rá, a férfi beletúrt a hajába és azt suttogta neki, imádom a vörös-szőke hajakat.

A nőt sokkolta a jelenet, de nem tudott cselekedni, a sírás felülkerekedett rajta. A férfi közben nyugtatni próbálta, és azt mondta, csak rá és a hangjára figyeljen. Amikor Fruzsina végül meg tudott szólalni, és jelezte, hogy ez nagyon nem jó neki, a férfi azt mondta, „most tudom, hogy nem lehet”.

A nőt nagyon felzaklatták a történtek, ahogy az is, hogy akarata ellenére kézen fogva kísérte be a műtőterembe, ott is végig körülötte legyeskedett, még a kezeit is a hasára tette.

Mint meséli, a kórterembe már egy másik férfi kísérte, aki kifogástalanul viselkedett. Ugyanakkor ahogy belépett az ajtón, a kék ruhás dolgozó egyből Fruzsinát kereste a tekintetével, oda is kacsintott, a nő ugyanakkor igyekezett teljesen ignorálni őt. Egy másik pácienst vittek a műtőbe, ennek ellenére a férfi Fruzsina ágyát vette célba. Leült mellé, nekidőlt a lábának, amit a nő rendkívül kellemetlenül élt meg – írja a portál Fruzsina beszámolója alapján. A nő azt mondja, ekkor rájött a férfi szokatlan és felzaklató viselkedésének okára:

állítása szerint a férfi átható alkoholszagot árasztott.

A férfi további zaklatásának egy doktornő is tanúja volt, aki felé Fruzsina megpróbálta jelezni, mennyire kellemetlen neki a szituáció, ő azonban csak annyit mondott, hogy ne aggódjon, be fogják takarni, senki nem fogja látni a meztelen testét.

A nő végül egy barátnőjének is beszámolt az esetről messengeren, a kijelentkezéskor pedig már a párja is jelen volt, akit szintén nagyon felháborítottak a hallottak. Egy orvos ekkor mondta el nekik, hogy a problémás illető nem doktor, hanem egy beteghordó volt.

Sűrűn elnézést kért tőlük a történtekért, de hozzátette, emberhiány van, nincsenek abban a helyzetben, hogy megválogassák, kiket vesznek fel.

Fruzsina jelenleg a körülményekhez képest jól van, otthon igyekszik túltenni magát az eseményeken. Néhány nappal később hivatalosan is panaszt tett, amit a kórház ki is vizsgált. Mint kiderült, a vizsgálat időtartamára a férfit felfüggesztették. Ha kiderül, hogy ittas volt, valószínűleg el fogják tiltani a munkájától. A zaklatást átélt nő teljesen biztos benne, hogy a beteghordó fogyasztott alkoholt: szerinte ezt bizonyítja az is, hogy elesett a műtőbe lépve.

„A célom, hogy ezt a férfit eltiltsák a munkájától, és máshova se tudjon elmenni!”

– fogalmazott Fruzsina beszámolója végén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Ez egy hullaház, egy átokhely” – újabb részletek derültek ki a kecskeméti illegális idősotthonról
A lakókat egy héten egyszer fürdették, akkor is hideg vízben - ezt mondta egy idős nő, akinek a testvére hat éve került az intézménybe, de később ki kellett onnan menekíteni.

Link másolása

Még mindig él egy idős ember abban az épületben, amit illegális idősotthonként üzemeltettek Kecskeméten, és amelyre a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) csapott le egy titkos nyomozás során tavaly nyáron - írja a Blikk. Szalai István a lapnak azt mondta, hogy ő nem tudott róla, mit művelnek a az intézmény vezetői.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: egy kecskeméti család négy tagja Kecskemét-Hetényegyházán éveken át engedély nélkül működtette az otthont, ahol a pácienseknek az ellátásért fizetniük kellett.

Az intézménybe a gondozottak egészségügyi dolgozók közvetítésével kerültek be, ők jelezték az "idősotthon" üzemeltetőjének, mely betegek rendelkeznek ingatlanvagyonnal és kiket nem látogat a családjuk.

Az intézmény működtetőinek az volt a céljuk, hogy megszerezzék az idős, beteg emberek vagyonát és ingatlantulajdonát, amiben ügyvéd és egészségügyi dolgozók is segítették őket.

A Blikk kedden azt írta, hogy

szinte hihetetlen, de még mindig él egy idős ember az „otthonban”.

A 70 éves Szalai István a lapnak azt mondta, hogy öt éve költözött be az otthonba, ahol nagyjából tízen laktak egyszerre.

„Őszintén mondom, semmit nem tudtam arról, hogy a vezetők miket műveltek. Ha van egy kis munka a ház körül, elvégzem, elballagok a boltba bevásárolni, mással nem foglalkozom. Egyedül a keresztrejtvények és a világháborús történetek érdekelnek” - mondta az idős férfi.

Beszéltek egy helybeli idős asszonnyal is, akinek a testvére hat éve került az otthonba, de egy esztendő után ki kellett onnan menekíteni.

„Egy héten egyszer fürdették, de akkor is hideg vízben. A fürdőben nem volt vécépapír, de kéztörlő sem. Áldatlan állapotok uralkodtak, amiért közel 200 ezret kértek havonta. Közel lakom, így minden nap jöttem látogatni. Gyorsan kiutáltak, én meg őket. Jót nem tudok elmondani, ez egy hullaház, egy átokhely”

- mondta a 85 éves Kovács Terike, akinek hasonló korú öccse azóta egy másik intézményben él, kiegyensúlyozottan.

Az intézményt üzemeltető házaspár egy rokona a Blikknek azt mondta, hogy a beszámíthatatlan lakókat mentővel szállították el. Két néni csak a közelmúltban távozott, egy idős bácsinak viszont valamiért megengedték, hogy maradjon.

A tulajdonosok, G. Zoltán és a felesége már fél éve börtönben ülnek. A bűnözői csoport tagjait többrendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják. Az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalának nyomozó osztálya az üggyel kapcsolatban eddig öt ingatlant vett zár alá mintegy 20 millió forint értékben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Félholtra verte a feleségét a kiskőrősi férfi, mert a nő nem akart pénzt adni neki italra
Az ágyban fekvő, kiszáradt, elhanyagolt asszonyra a tanyagondnok talált rá, ő hívta ki a mentőket. A nő azonban később a kórházban meghalt.

Link másolása

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy kiskőrösi férfi ellen, aki úgy megverte a feleségét tavaly áprilisban, hogy a nőnek 11 bordája eltört. Az asszony később a kórházban meghalt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség keddi közleménye szerint a kiskőrösi házaspár 23 évig tartó kapcsolata az olykor kölcsönös tettlegességig fajuló veszekedések miatt hullámzó volt. Időnként szétköltöztek, majd idővel újra felvették egymással a kapcsolatot: legutóbb 2020 végétől ismét együtt éltek a feleség kiskőrösi tanyáján.

A zárkózott életet élő házaspárnak látogatói nem voltak, a feleség nyugdíjából tartották fenn magukat. A férj azonban rendszeresen ivott, amire a feleségétől kért pénzt, ebből pedig vita kerekedett.

2022 áprilisára a nő állapota nagyon leromlott: nehezen járt és beszélt, rossz volt a látása és a hallása is.

Ekkoriban újabb vita alakult ki közöttük a férj italozása miatt, a férfi pedig többször megütötte a nőt a fején, a nyakán és mellkasán is. Az ágyban fekvő, kiszáradt, elhanyagolt és zavart állapotban lévő asszonyra végül az ingatlannál megjelenő tanyagondnok talált rá 2022. április 29-én, és azonnal hívta a mentőket.

A bántalmazás következtében a nőnek 11 bordája eltört és a fejétől a lábáig zúzódásos sérüléseket szenvedett. A bordatörés miatt ráadásul közvetlen életveszélyes sérülésként jobb oldali légmell is kialakult nála.

A leromlott egészségi állapotú, idős asszony a hosszú kórházi ápolás ellenére tavaly június 21-én meghalt.

Az ügyészség a férjet életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék hoz majd döntést.


Link másolása
KÖVESS MINKET: