hirdetés

Gyász: meghalt George Michael

Az angol világsztár halálhírét a sajtósa is megerősítette. 53 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 26.

hirdetés

Egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy George Michael az otthonában halt meg. Halálhírét a BBC szerint a sajtósa is megerősítette.

A szűkszavú tájékoztatás szerint a világsztár "békében, otthonában távozott el". Részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy a család azt kéri, mindenki tartsa tiszteletben a magánéletüket és a gyászukat ezekben a nehéz pillanatokban.

A helyi rendőrség azt közölte, hogy a mentők helyi idő szerint 13 óra 42 perckor érkeztek meg az énekes otthonába. George Michael halálával kapcsolatban semmilyen gyanús körülmény nem merült fel.

VIDEÓ: a BBC bejelentése

hirdetés

George Michael 1963-ban született Londonban, Kyriacos Panayiotou néven. Zenei pályáját DJ-ként kezdte. 1981-ben megalapította a Wham! nevű zenekart, egykori iskolatársával, Andrew Ridgeley-vel. A banda első albuma, a Fantastic az első helyen végzett az Egyesült Királyság slágerlistáján. Az igazi áttörést azonban a második nagylemezük, a Make It Big jelentette, amely a duót nemzetközi szupersztárrá tette. Ők voltak az első olyan népszerű nyugati együttes, akiket Kínába is meghívtak.

George Michael első szóló kislemeze a Careless Whisper címet kapta, és abból is 6 millió példány kelt el világszerte. Szólókarrierjének sikere végül oda vezetett, hogy a Wham! 1986-ban hivatalosan is feloszlott.

VIDEÓ: Wham! - Last Christmas

VIDEÓ: Careless Whisper

Az 1987-es Faith már több, mint 20 millió példányban talált gazdára. Egyetlen kivétellel, a lemez összes számát ő írta.

A nagylemez címadó slágere, a "Faith", valamivel az album előtt jelent meg, és hatalmas sikert ért el, a mai napig az egyik legnépszerűbb slágere. Négy hétig vezette az amerikai slágerlistát.

George Michael 2010-ig több mint 100 millió lemezt adott el, ebből hét brit első helyezett kislemezt, hét brit első helyezett albumot, nyolc amerikai első helyezett kislemezt és egy Amerikában első helyezett nagylemezt. A Radio Academy szerint az 1984 és 2004 között az ő dalait játszották legtöbbször a brit rádiók.

2004 óta új lemeze már nem jelent meg, és utolsó turnéja is 2006 és 2008 között volt. Igaz, néhány héttel ezelőtt azt közölték, hogy az énekes-producer Naughty Boy-jal közösen a visszatérésen, és egy vadonatúj albumon dolgozik.

VIDEÓ: Faith

Az énekes korábban drogproblémákkal küzdött. 2010-ben kábítószer hatása alatt vezetett, emiatt négy hétre börtönbe is került. Később azt nyilatkozta, abbahagyta a drogfogyasztást. 2011-ben a bécsi fellépése előtt rosszul lett, tüdőgyulladással került kórházba. Gégemetszést hajtottak vére rajta, és egy ideig kómába került.

2013 májusában autóbalesetet szenvedett, aminek következtében beütötte a fejét, és emiatt kórházba kellett szállítani.

VIDEÓ: a kórházból távozóban vele készült interjú

Arról, hogy a halálát mi okozta, egyelőre semmit sem tudni.

George Michael két Grammy díjat is kapott. 53 éves korában érte a halál.

R.I.P.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Brutális kettős gyilkosság: vascsővel, késsel és baltával öltek meg egy idős párt Kislángon

A házaspár sonkalopás közben érte tetten a gyilkost, aki azonnal a két idős emberre támadt. Csak erős idegzetűeknek!
Címkép: Google Streetview - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába vasárnap 6 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi hiába kereste Kislángon ismerősét, ezért otthonához ment, ahol a földön vérnyomokat talált - írja a police.hu.

A kiérkező rendőrök a helyszínen egy nő és egy férfi holttestét találták meg. Már a helyszínen megállapították, hogy halálukat idegenkezűség okozta.

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók egy órán belül elfogták a 26 éves férfit, aki ellen emberölés bűntett miatt eljárást indítottak. A helyszíni szemle és a nyomozati cselekmények még folyamatban vannak.

A deltahirek.hu információi szerint

a házaspár sonkalopás közben érte tetten a gyilkost, aki nem habozott, azonnal a két idős emberre támadt.

A lap úgy tudja, az elkövető vascsövet, kést és baltát is használt a bűncselekmény elkövetéséhez, egyiküket szinte feldarabolta, majd a holttesteket egy aknába dobta.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Füstgránát 'indult be' egy jobbikos képviselő kezében, megszólalt a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában

Az tűzvédelmi rendszer működésbe lépése miatt többmilliós kár keletkezett.
MTI / Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2021. március 03.

hirdetés

Füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában szerdán - tudta meg az MTI.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta:

az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát.

Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelzőt, és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett - mondta a sajtófőnök.

Hozzátette: az intézkedési jogkörrel rendelkező V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

Az Indexnek nyilatkozott Gál Kristóf, az Országos Rendőr-kőkapitányság szóvivője, aki elmondta:

hirdetés
Az Országgyűlési Őrségtől 18 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az épületben füst keletkezett. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az épületben jogszerűen tartózkodó személyek környezetében ismeretlen körülmények között pirotechnikai eszköz működött, ami beindította az épület tűzjelzőrendszerét. Ennek a helyreállítása jelenleg folyamatban van. Az országos rendőrkapitány az eset körülményeinek a vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. Bővebb tájékoztatást a helyszíni szemle és az adatok értékelése után ad a rendőrség."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Egy cellába zárták M. Richárdot és a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

A Blikk információi szerint a cellatársak jól kijönnek egymással.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter - írja a Blikk.

A lap információi szerint a "két nehézfiú remekül kijön egymással".

A Blikk által megszólaltatott szakértő, Németh Zsolt kriminológus szerint a börtön vezetősége nagyon is átgondolt és stratégiailag helyes döntést hozott, amikor közös zárkába osztotta be őket.

"Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után"

- mondta a lapnak a szakértő.

A Blikk elérte R. Szilveszter ügyvédjét, aki megerősítette, hogy

eddig zökkenőmentes a két rab viszonya, sőt, már az is kiderült, hogy közös ismerőseik is vannak, és kifejezetten jól megvannak egymással.

Elmondása szerint védence egyébként sem balhés rab, új cellatársa érkezéséig főleg az ágyon fekve, a fal felé fordulva krimiket olvasott, nem igazán nyitott a külvilág felé. A lap forrásaira hivatkozva úgy véli, hogy amennyiben a két rab jó kapcsolatot alakít ki, R. Szilveszter beszélhet a gyilkosságról, amellyel gyanúsítják, és amellyel kapcsolatban még sosem vallott.

hirdetés

M. Richárd azért került hosszú jogi huzavona után őrizetbe, mert 2017-ben halálos balesetet okozott a Dózsa György úton, de a kecskeméti maffiaperben is felmerült a neve. R. Szilvesztert a 2013-ban brutális módon meggyilkolt futónő, Kardosné Gyurik Krisztina megölésével vádolják, 5 évvel a bűntény után, egy DNS-vizsgálat segítségével tartóztatták le.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

8 embert megkéseltek, terrortámadás történhetett Svédországban

A rendőrség későbbre ígért részleteket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 03.

hirdetés

Nyolc ember sérült meg Svédország déli részén, akikre egy késes elkövető támadt rá - írja a Local című helyi sajtó.

A rendőrség korábban "gyilkossági kísérletnek" minősítette az esetet, de nem sokkal később már terrortámadásról beszéltek.

A tájékoztatások szerint az eset Vetlanda városában történt. Egy férfi késsel támadt nyolc emberre, akiknek sérüléseiről egyelőre nincs hír. A támadót a rendőrök lelőtték.

A svéd hatóságok 8 órára sajtótájékoztatót hívtak össze, az új információkkal cikkünk frissül.

Vetlanda Svédország 290 községének egyike, Stockholmtól délnyugatra körülbelül 275 kilométernyire fekszik, lakosainak száma 145 ezer fő.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: