KÉK HÍREK
A Rovatból

Felrobbant a csokigyár, legalább két ember meghalt, és többen megsérültek Pennsylvaniában

A csokoládéüzem területén egy épület teljesen leomlott a detonációban, egy másik pedig megsérült. Kilenc ember eltűnt.
MTI - szmo.hu
2023. március 25.


Link másolása

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg két embert és sebesített meg többeket az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniában pénteken este.

A Philadelphiától északra fekvő West Reading városának rendőrfőnöke közölte, hogy a két halálos áldozaton és sérülteken kívül a szerencsétlenség nyomán kilenc embert eltűntként tartanak nyilván.

A robbanás pontos körülményeit vizsgálják. A helyi kórház illetékese arról számolt be, hogy 8 embert ápolnak többnyire könnyebb sérülésekkel.

A csokoládéüzem területén egy épület teljesen leomlott a detonációban, egy másik megsérült.

A csokoládégyár, ahol a baleset történt 1948 óta működik West Readingben, és elsősorban ünnepi csokoládéfigurák gyártásával foglalkozik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Sikított a letepert óvónő, utána a kisfiúnak a sírását hallották” – óvodás és iskolás csoportra támadt egy kutya Várgesztesen
Egy kisfiú és két felnőtt kórházba is került. A hatósági állatorvos megállapította, hogy az állat nem veszett, és karantént írt elő.

Link másolása

Rosszul volt bezárva a kapu, ezért tudott kiszökni az utcára a kutya, ami néhány száz méterre a háztól előbb egy nőt harapott combon az utcán, majd egy iskolásnak ment neki, aztán a játszótéren megharapta az óvónőt, és véresre karmolt egy kisfiút.

Csak a déli harangszó zavarta meg a csöndet a vértesi kis faluban, az utcán alig lehetett embert látni ma. Két nappal ezelőtt ilyenkor azonban mentő- és rendőrautók szirénája rázta fel a település nyugalmát - hangzott el az RTL híradójában.

„Sikított a letepert óvónő, és utána a kisfiúnak a sírását hallották.”

Rising Károlyné polgármester azt meséli, a kutya mindössze 2-3 percig lehetett szabadon, ezalatt két gyereket és két felnőttet támadott meg. Először egy munkába siető nőt harapott combon itt a buszmegálló mellett. Majd néhány méterrel arrébb az iskola előtt játszó gyerekek közé szalad, ahol megrángatta az egyik diák ruháját. Innen rohant be a játszótérre, ahol több mint 20 kisgyerek és két nevelő volt.

„Az első személy, akivel találkozott az az óvónő volt, akit felborított és megharapott.”

Utána egy nagycsoportos kisfiú hátára ugrott és mélyen belekarmolt. Ekkor ért oda a kutya gazdájának rokona, aki pórázra kötötte és hazavitte. Az iskolás nem sérült meg, a két nőt és a kisfiút viszont kórházba vitték, de már mindannyian otthon vannak. A kutyatámadást a többi óvodás a mászókákról nézte végig, rájuk most kiemelten figyelnek.

„Mi úgy gondoljuk, hogy a gyerekeinkkel, főleg úgy, hogy pozitív dolgokat mondunk csak nekik, hogy a gyerekeinket hosszú távon sérülés nem érte. Ha pedig érte őket, akkor azokat azért itt óvodai szinten, meg a pszichológus segítségével kezelni tudjuk.”

Több szülővel is beszéltünk, azt mondják féltik a gyerekeket - mondta Pilman Katalin, az óvoda vezetője.

„Eddig az utcán játszottak, bicikliztek, de most nem merjük kiengedni őket. Azt szeretnénk, ha minél hamarabb elkerülne innen a kutya, hogy újra ugyanaz a biztonságos falu lehessünk, mint eddig” - mondta egy szülő a híradónak.

A kutya egyelőre biztosan nem kerül el. A hatósági állatorvos tegnap volt a családnál. Megállapította, hogy az állat nem veszett, és karantént írt elő.

„A kutyát és a gazdáit ma nem találtuk itthon. Úgy tudjuk, hogy a hatósági állatorvos ajánlására egy kutyatrénerhez vitték az állatot, aki a viselkedését nézi meg.”

A polgármester azt mondja, a kutya gazdája mindenben együttműködik.

„Végigbeszéltük az egészet. Aggódik az érintettekért, és mindent megígér, de amiket megígért, telefonált is, hogy megcsinálta. Én bízom benne, hogy belátja azt, hogy sokkal nagyobb felelősséggel kell lenni. Nem volt eddig ilyen a kutyával, de hát ez most így történt.”

A történteket egyelőre a rendőrség nem, csak a kormányhivatal vizsgálja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Elment a kislányáért az óvodába, azóta nem találják az anyukát és a hatéves gyereket
Az apuka tett bejelentést a rendőrségen, mert április óta nem tudja elérni a közös felügyelet alatt álló Letíciát és édesanyját.

Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága eltűnés miatt keresi a 6 éves Lukács Letíciát, akinek a felkutatására tett eddigi intézkedések nem vezettek eredményre - írja a police.hu.

A kislány eltűnését az édesapja jelentette be a rendőrségen, miután a lány édesanyja április 28-án délután elvitte az óvodából az édesapával közös felügyelet alatt álló Letíciát. Az apa azóta nem tudja elérni őket.

Lukács Letícia körülbelül 148 cm magas, vállig érő göndör barna haja van, a szeme színe is barna.

A rendőrség azt kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a kislány és édesanyja tartózkodósi helyéről, az tegyen bejelentést akár névtelenül is a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Élve faltak fel a poloskák egy férfit a börtönben, mert három hónap alatt senki nem tett semmit
A boncolás szerint „súlyos elhanyagoltságba” halt bele a férfi Georgia államban az Egyesült államokban. Független vizsgálat kellett, hogy kiderüljön, mi történt.

Link másolása

A 35 éves Lashawn Thompson halálát "súlyos elhanyagolásból eredő komplikációk" okozták. A Georgia állambeli Atlantából származó Thompson jelentős súlyt veszített - pontosan 32 fontot, ami testsúlyának 18 százalékos csökkenését jelenti - a Fulton megyei börtönben töltött három hónap alatt - írta a Unilad.

Thompsont életében először tavaly június 12-én vitték be a Fulton megyei börtönbe egy szabálysértés miatt. A férfi nem rendelkezett az óvadék letételéhez szükséges pénzzel, így benn tartották. Aztán szeptember 13-án, alig három hónappal a letartóztatása után, a cellájában találtak rá, nem volt már pulzusa.

Thompson holttestét a cellája vécéje fölött összeesve találták meg, a testét teljesen bogarak borították.

A hivatalos boncolás "jelentős mértékű kiszáradást, alultápláltságot, súlyos rovarfertőzöttséget" állapított meg.

Egy független jelentésben azt is megállapították, hogy "43 napra vonatkozóan minimális dokumentációt találtak a feljegyzésekben, amely az ellátásról tanúskodik. A gyógyszeradagolási naplóból kiderült, hogy 2022. augusztus 11. és 2022. szeptember 13. között nem adtak be gyógyszert neki".

Roger A. Mitchell, a Howard Egyetem professzora így folytatta a jelentésében: "Amíg a súlyos fertőzés kialakult, Thompson úr nem kapott lehetőséget fürdésre a börtönben".

A Fulton megyei orvosszakértői hivatal eredetileg "meghatározatlan" halálokot állapított meg Thompson halálának okaként, ezért volt szükség független szakértőre is.

Mitchellt pedig a korábbi NFL-irányító, Colin Kaepernick nonprofit szervezete bízta meg, hogy vizsgálja tovább az ügyet.

A jelentés szerint Thomspon halálát "emberölésnek" lehet nevezni, Mitchell pedig azt írta: "Thompson urat halált okozó módon hanyagolták el a börtönben"

Egy minapi sajtótájékoztatón a polgárjogi ügyvéd, Ben Crump azt mondta: "Szeretném jegyzőkönyvbe foglalni: Ez a történelem legsajnálatosabb halálesete és őrizetbe vételi ügye".

Fulton megye seriffje, Pat Labat közleményt adott ki a független boncolási jelentés nyilvánosságra hozatala után.

Ebben ez áll: "Még nem volt alkalmam teljes mértékben áttanulmányozni a független boncolási jelentést. Azonban már a jelentés kiadása előtt is fájdalmasan világos volt, hogy számos mulasztás vezetett Thompson úr tragikus halálához.

Már felelősségre vontam a börtön működéséért felelős vezető személyzetet, amikor kértem és meg is kaptam a börtönigazgató, a lakásügyi főigazgató-helyettes és a bűnügyi nyomozói osztály főigazgató-helyettese lemondását.

A börtön személyzete a felülvizsgálatot követően számíthat komoly következményekre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Csak így dünnyögtem, mint egy medve” – poénból összeragasztották a száját, mire a férfi megölte a viccelődőt
Egyetlen, nem halálosnak szánt ütés miatt halt meg a viccelődő férfi Tarpán tavaly nyáron.

Link másolása

Előzőleg pillanatragasztóval kent össze egy sörösdobozt, hogy megviccelje ismerősét, de az nem nevetett, hanem, miután kinevették, úgy megütötte az őt megviccelő férfit, hogy az hanyatt esett, és beverte a fejét, majd a kórházban meghalt - hangzott el az RTL híradójában. A vádlott pszichés állapota miatt a büntetésére még nem tett indítványt az ügyészség.

"Mi lett volna, ha én azt a pillanatragasztót elnyelem? Egy mérgező anyag."

Máig nem érti a vádlott, miért viccelte meg ismerőse azzal, hogy a sörösdobozát bekente ragasztóval: a heccnek tragédia lett a vége. Beismerte a bírónak, hogy mérgében úgy megütötte a belőle gúnyt űző férfit, hogy az később belehalt a sérüléseibe.

Az ügyészség halált okozó testi sértéssel vádolja a megtréfált férfit. Egy korábbi balesete miatt romlott a pszichés állapota, ezért az ügyészség szerint a vádlott nem tudta felmérni, mit tesz. Emiatt még nem tettek indítványt arra, mi legyen a büntetése.

"Odacsaptam neki egyet. Viszont azt nagyon sajnálom, részemről nem volt szándékos, hogy én olyat üssek rajta, hogy ő feladja a harcot."

A vádlott szerint ismerőse részeg volt, ezért nem állta az ütést, szerinte ebből lett a baj. A bíróság több szakértőt is kirendelt az ügyben, tanúkat is meghallhatnak, ítélet leghamarabb ősszel születhet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: