hirdetés

KÉK HÍREK

Embertelen körülmények között dolgoztatta és verte idős állatgondozóját egy férfi Jánoshalmán

A tanya gazdája két másik alkalmazottjával is hasonlóan bánt, egyiküket életveszélyesen meg is fenyegette.
Fotók: Police.hu - szmo.hu
2021. július 15.


Link másolása

hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szerdán a kora reggeli órákban csaptak le arra a jánoshalmi férfire, aki a gyanú szerint éveken keresztül sanyargatta az állatgondozóját - írja a Police.hu.

Alig egy hónappal ezelőtt a kiskunhalasi rendőrök egy büntetőügyben tanúként hallgattak ki egy 69 éves férfit, aki a nyomozókkal – az akkori üggyel ugyan nem összefüggő – megdöbbentő dolgokat közölt.

Elmondta, hogy munkaadója évek óta fogva tartja egy tanyán, ahol ingyen, embertelen körülmények között kell dolgoznia.

A fogva tartó férfi és áldozata közel 10 éve ismerkedtek meg. A vállalkozó munkát, lakhatást és teljes ellátást ajánlott a férfinek még 2012-ben azért, hogy gondozza a tanyáján lévő állatállományt. A megállapodás rá eső részét a férfi teljesítette, azonban megbízója egyre kevesebb fizetési hajlandóság mutatott, majd egy idő után az alkalmazottja semmilyen fizetséget nem kapott tőle.

A munkaadó többször bántalmazta áldozatát, aki ugyan próbált elmenekülni, de a gazda mindannyiszor visszahurcolta a tanyára, ahol alapvető tisztálkodásra sem volt lehetősége, majd egy idő után enni is alig kapott.

Az áldozat egy fűtés nélküli abraktárolóban húzta meg magát, és előfordult, hogy az állatoknak szánt takarmányból evett. A gyanúsított attól sem riadt vissza, hogy bántalmazza a kiszolgáltatott férfit, aki a sanyargatás ellenére senkitől nem kért segítséget.

A nyomozók időközben kiderítették, hogy a tanyatulajdonosnak nem csupán egy áldozata volt. További két, nehéz helyzetben lévő férfi is hasonlóképpen járt. Mindkettőjüknek munkát, ellátást, fizetséget igért, ám a verésen és az emberhez nem méltó körülményeken kívül semmit nem kaptak. Egyikőjüket – egy 36 éves juhászt – a gyanúsított megfenyegette azzal, ha vallomást tesz ellene, meg fogja öletni.

hirdetés
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2021. július 14-én hajnalban elfogták az ügy jánoshalmi gyanúsítottját.

A 38 éves férfit az áldozatok sanyargatásával, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelemmel és kényszermunkával, valamint kényszerítéssel gyanúsítják. A jánoshalmi lakost kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök a nyomozás során széleskörűen vizsgálódnak: szakértők bevonásával azt is megállapítják, hogy az állatok ellátása a tanyán megfelelő volt-e, esetlegesen a gazda az állatok tartásának szabályait vétkesen megszegte-e.

Emberkereskedelem és sanyargatás a Bács-Kiskun megyei tanyánhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Meghalt egy 8 éves gyerek egy sportfoglalkozáson Móron

A diák egy általános iskolában lett rosszul. Mentő és mentőhelikopter is érkezett hozzá, de nem sikerült megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Tragédia történt kedden Móron: meghalt egy 8 éves diák egy móri általános iskolában - számolt be róla a MórMost.

A városban már aznap elterjedt a hír, hogy valami történhetett a Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolában, miután mentő és mentőhelikopter is érkezett az intézmény területére.

A portál érdeklődésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy kedden délután fél négy körül kaptak bejelentést arról, hogy

a Kodály Zoltán utcai iskolában egy 8 éves diák egy tanórán kívüli sportfoglalkozás során rosszul lett és életét vesztette.

Idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, az eset körülményeit a Móri Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretén belül vizsgálja.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Feladta magát az anya, aki a fonyódi buszmegállóban hagyta újszülött gyermekét

Kaposváron jelentkezett a rendőrségen, jelenleg is folyik a kihallgatása.
Címkép: Zozz_/Pixabay - szmo.hu
2021. október 13.


Link másolása

hirdetés

Feladta magát a rendőrségen az az anya, aki kedden világra hozta, majd magára hagyta gyermekét Fonyódon - közölte a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság.

Mint azt mi is megírtuk,

az újszülöttet járókelők találták meg egy buszmegállóban. A kislányt egy paplanba csavarva hagyta ott az édesanyja a 8 fokos hidegben.

A kiérkező mentők szerint a baba nagyjából fél órája születhetett meg, szerencsére stabil állapotban szállították kórházba.

A történtek után a rendőrség büntetőeljárást indított, és elfogatóparancsot adtak ki az anya ellen.

hirdetés
A nő végül szerdán, Kaposváron feladta magát, jelenleg is folyik a kihallgatása

- tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság a Blikk megkeresésére.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Fiatalok durván megverték egy diáktársukat a szigetvári középiskolában

Bár a jelenlévők arra bátorították, hogy ne hagyja magát, a megtámadott fiú nem védekezett, nem ütött vissza.

Link másolása

hirdetés

A múlt héten verekedés történt a Baranya Megyei SZC Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskolában. Két fiatal diák támadt rá egy másik diáktársukra, akivel valószínűleg már előzőleg konfrontálódtak – írja a bama.hu.

A lap az egyik olvasójától kapta azt a videót, amelyen látható, hogy egy, a tanulók közötti nézeteltérés fajult verekedésbe: kettő diák keveredett konfliktusba eggyel szemben.

A videóban is látható és hallható, hogy a megtámadott fiú nem védekezett, nem ütött vissza. A jelenlévők arra bátorították, hogy ne hagyja magát, de a diák úgy tűnik sokkal inkább hajlott volna egy szóbeli megegyezésre.

A cikkben kitérnek rá, hogy a videót beküldő olvasó „felháborítónak tartja, hogy a mai világban megtörténhetnek ilyen és hasonló esetek egy intézmény területén, sőt, egy iskola falain belül. A diákok felügyelet nélkül hagyása esetén szinte bármit csinálhatnak, amit akarnak. Vajon mi lenne a helyes megoldás az ilyen ügyek elkerülésének érdekében?”

A bama.hu az ügyben megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik röviden tájékoztattak az esetről. Mint mondták, az eset kapcsán október 8-án tettek bejelentést a Szigetvári Rendőrkapitányságon. A verekedésben résztvevő fiatalok ellen garázdaság miatt nyomoznak a szigetvári rendőrök.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Hárman meghaltak, amikor robbanás történt egy nyírbátori biogázüzemben

A három férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már a helyszínen életüket vesztették.

Link másolása

hirdetés

Hárman meghaltak egy robbanásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban szerda délután - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dudás Szilvia elmondta, a baleset helyszínére hét gépjárművel huszonöt tűzoltó érkezett; ők emelték ki az áldozatokat a romok alól.

A szon.hu információi szerint a robbanás a Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén történt, ahol egy külső vállalkozás munkacsoportja takarítási-karbantartási munkálatokat végzett.

Egy nem működő fermentor takarítása közben valószínűleg szikra keletkezett, és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbant

- olvasható az oldalon.

Ménes Dávid mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa a lapnak azt mondta, az esethez a nyíregyházi mentésirányítás 2 helikoptert és 4 mentőegységet riasztott.

hirdetés
A robbanás következtében 3 férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy az életüket nem lehetett megmenteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: