News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Eltűnhet a tetű a virsliből

Pedig attól volt eddig olyan szép rózsaszín. Mostantól azonban nem lesz kötelező hozzáadni.

Link másolása

hirdetés

A magyar agrártárca módosítaná a húskészítményekre vonatkozó kötelező előírásokat, így jóval több hús kerülhet az olyan húskészítményekbe, mint például a virsli, a párizsi vagy a kolbász - írja a Mindenár.

A kormány honlapján néhány napja elérhető a Magyar Élelmiszerkönyv módosításáról szóló rendelettervezet, amit, ha elfogadnak, a virsli és a párizsi hústartalma az eddigi 40 százalékról 51 százalékra, a krinolin és a szafaládé esetében 55 százalékra, a sütni való kolbászéban 65 százalékra növekszik. A virslinek és a párizsinak 11 százalékos fehérjetartalommal kell készülnie, a krinolinnál és a szafaládénál meg kell haladnia a 13 százalékot.bread-706772_640

A tervezet szerint több, húsból készült termékben legfeljebb 10 százaléknyi csontokról machanikusan lefejtett hús lehet majd - ez nem számítható be a hústartalomba.

Az indoklás szerint az új szabályokra azért van szükség, hogy a vásárlók pontosabb tájékoztatást kapjanak a termékekről, és jobb minőségű készítményeket vehessenek.

hirdetés

Minél olcsóbb a feldolgozott hús, annál kevesebb színhúst tartalmaz, aminek a legnagyobb része ráadásul szeparátum. A szeparátum nem más, mint ledarált, nagy nyomású vízzel sűrű fémszitán átmosott testcsont. Ezt szokták húspépként emlegetni egy felvágott összetevőiben. Ha minden jól megy, a csontokról mechanikusan lefejtett hús, azaz a szeparátum nem számítható bele a hústartalomba, csak a gépi csontozású és az íntalanított hús, ami valóban a szó mindennapi értelmében húsnak nevezett dolog.jause-338498_640

Továbbá a maradék hozzávalót is darált toll és csőr, szója és ízfokozó, valamint a szép, húsvörös színért felelős kiszárított és ledarált kármintetű adja: a női rúzsban is felhasznált rovar nélkül ugyanis a fenti felvágottak fakó, bézs színűek lennének, ami kevésbé vonzó, mint a rózsaszín – paradox módon a gusztusosságuk miatt kell hozzáadni az őrölt rovartetemet. Ez mostantól nem lesz kötelező.

via HVG / Mindenár

Ha hasznos volt a hír, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Rémisztő videó: durrdefektet kapott egy kamion az M3-ason, átszakította a szalagkorlátot
A jármű azonnal irányíthatatlanná vált, letarolta a szalagkorlátot és átrongyolt a másik pályasávba.

Link másolása

hirdetés

Rémisztő jelenetet rögzített a Magyar Közút egyik kamerája az M3-as autópályán a közelmúltban, a videót az Instagram-oldalukon osztották meg pénteken. A felvételen az látható ahogy egy kamion haladt Budapest felé, amikor

hirtelen, a semmiből durrdefektet kapott.

A jármű ezután azonnal irányíthatatlanná vált,

hirdetés
gyakorlatilag merőlegesen fordult rá és letarolta a szalagkorlátokat,

majd átrongyolt a másik pályaoldalra és az árokban állt meg.

Hihetetlen, de a balesetben senki nem sérült meg. Sokan azonnal megálltak segíteni, a műszaki mentés idejére azonban így is nagyrészt teljes pályazárat kellett bevezetni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Lezuhant egy artista a Sziget cirkuszsátoránál
Egy darun állt, amikor a szerkezet meglazult, a művész pedig vele együtt leesett.

Link másolása

hirdetés

Balesetet szenvedett péntek délután egy artista a Sziget Fesztivál cirkuszsátránál - írja a hvg.hu.

Információik szerint

az egyik fellépő művész egy darun állt, a szerkezet meglazult, becsípte a lábát, majd vele együtt lezuhant.

Úgy tudják, a La Burrasca francia társulatból sérült meg valaki. Azt is írják, hogy az artista eszméleténél volt, amikor a mentők elszállították.

FRISSÍTÉS:

Vető Viktória, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. sajtófőnöke az MTI-vel közölte:

hirdetés
az előadóművészt lábsérüléssel vitték kórházba.

Az artista állapotáról a szervezőknek nincs információjuk, de remélik, hogy mihamarabb felépül. A műsorváltozásról később várható információ - közölte a sajtófőnök.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Késsel fenyegette meg, majd hazarángatta az exfeleségét egy férfi egy szolnoki plázából
A lakásban levágta a nő haját és a ruháit egy ollóval, majd közölte: megtiltja, hogy új kapcsolata legyen.

Link másolása

hirdetés

Késsel fenyegette a volt párját egy férfi egy szolnoki bevásárlóközpontban - írja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében.

Az 56 éves férfi csütörtökön délelőtt az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd elővett egy tíz centiméter pengehosszúságú kést. A férfi ezután megragadta a nő karját és felszólította, hogy haza kell mennie vele, az asszony pedig félelmében – a fenyegetés hatására – elment vele.

Amikor beléptek a lakásba

a férfi egy ollóval levágta a nő haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson.

Szavainak azzal adott nyomatékot, hogy elővett egy baltát is.

A férfi dühöngésének végül a kiérkező rendőrök vetettek véget. A szolnoki egyenruhások a feltételezett elkövetőt előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ezután őrizetbe vették, a nyomozó hatóság pedig a letartóztatását kérte. A férfi ellen személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Videó: a rendőrök szeme láttára gázolt el egy babakocsit toló nőt egy jogosítvány nélkül vezető sofőr New Yorkban
A férfi vezetői engedélyét korábban bevonták. Az őt igazoltató rendőrök elől akart kereket oldani, de csak még nagyobb baj lett belőle.

Link másolása

hirdetés

Csak egy hajszálon múlt a tragédia szerdán Queensben. A New York-i városrészben délután öt óra körül igazoltattak a rendőrök egy sofőrt, akiről kiderült, hogy korábban bevonták a vezetői engedélyét. A férfi ekkor menekülőre fogta a dolgot, de indulás közben előbb egy babakocsit toló anyukát, majd egy teherautóba rakodó férfit is elgázolt, írja a New York Post.

Szerencsére mindhárom elgázolt ember könnyebb sérülésekkel megúszta: az anya térd-, a férfi pedig lábsérülést szenvedett. A kétéves kisgyereknek a csuklója fáj.

A lap megszerezte egy térfigyelő kamera felvételét, ami az egész esetet rögzítette. A felvételen jól látszik, hogy az igazoltató rendőrök integetve jeleznek a járőrautóban ülő társaiknak. A terepjáró sofőrje ekkor gázt ad, majd előbb nekihajt a balról érkező babakocsit toló nőnek, végül az utca másik oldalán pakoló férfit is telibe találja a kocsi elejével. Ezután megállás nélkül elhajt helyszínről. A történteket követően az anyuka szinte azonnal felpattan és a karjaiba kapja gyerekét.

A megdöbbentő cserbenhagyásos gázolásról készült videót itt lehet megnézni:

A gázoló autóját nem sokkal később Brooklynban találták meg, a sofőr azonban még mindig nem került elő. A sérülteket egy közeli kórházban látták el.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: