KÉK HÍREK
A Rovatból

Eltörték mindkét szárnyát és fiókáival együtt kidobták egy zsákban a fülesbaglyot

A bagolycsalád már jó kezekben van, a mályi madármentők gondoskodnak róluk. 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni a tettest.

Link másolása

Egy sérült erdei fülesbaglyot és annak fiókáit találta meg egy család egy zsákban Megyaszó külterületén.

A Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán videóban mutatták meg a zsákban fekvő tojót, aminek

mindkét szárnyát eltörték, alatta pedig ott volt a három fiókája, amik szintén megsérültek. Szerencsére a kicsiket nem bántották, csak kiestek a fészekből, ekkor szereztek kisebb sérüléseket.

Az állatmentők szerint egyszerűen kidobták a madarakat a település határába. Később közölték, hogy valaki 100 ezer forintos felajánlást tett nyomravezetői díjra, hogy megtalálják a tettest. A madármentők szintén 100 ezret ajánlottak fel erre a célra,

így aki segít kideríteni, ki tette ezt a bagolycsaláddal, 200 ezer forinttal lehet gazdagabb.

Azt is elmondták, hogy feljelentést is tesznek az ügyben.

Eközben a tojót már megműtötték, mindkét szárnyát operálni kellett, és a fiókákat is ellátták, megetették. A kicsiket és anyjukat egyelőre elválasztották egymástól, mert a tojónak fel kell épülnie súlyos sérüléseiből.

Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue

Ébredezik


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Holtan találták meg a 14 éves brit kislányt a szülei, miután dezodorral fújta be a takaróját
Giorgia Green autista volt, az anyja dezodorának illata megnyugtatta. A szülei most azt szeretnék elérni, hogy a gyártók pontosabban hívják fel a figyelmet a veszélyekre a termékeik csomagolásán.

Link másolása

Meghalt egy 14 éves brit lány, miután aeroszolos dezodort lélegzett be - írja a BBC. A szülők most azt szeretnék elérni, hogy a gyártók egyértelmű üzenettel hívják fel a figyelmet a csomagoláson a termékeik veszélyeire.

Giorgia Greent a szülei tavaly május 11-én holtan találták a szobájában. A gyerek apja, Paul Green a lapnak elmondta, hogy

a kislány autista volt, az anyja dezodorának illata azonban megnyugtatta, így szerette vele befújni a takaróját, amivel aztán beburkolta magát.

A halottkém vizsgálata szerint Giorgia halálát szívmegállás okozta, és ez összefüggésben volt a belélegzett dezodorral.

A szülők most adományokat gyűjtenek, hogy felhívják a figyelmet az aeroszolok belélegzésének veszélyeire, hogy a tragédia ne ismétlődhessen meg. A Mirror szerint már több mint 4000 fontot gyűjtöttek össze a JustGiving nevű adománygyűjtő oldalon.

„Az emberek nem tudják, milyen veszélyes lehet ezeknek a dezodoroknak a tartalma. Szeretnénk, hogy senki másnak ne kelljen keresztülmennie azon, amit mi átéltünk. Nem akarjuk, hogy a lányunk halála hiábavaló legyen”

- mondták a szülök a lapnak.

A dobozokon jelenleg egy olyan figyelmeztetés szerepel, amely szerint a dezodorok „visszaélésszerű használata” halált okozhat. Ezzel azonban arra utalnak, amikor valaki a kábító hatása miatt lélegzi be ezeket a szereket. Giorgia szülei azonban azt szeretnék elérni, hogy pontosítsák ezt a figyelmeztetést, és a címkékre az kerüljön fel, hogy a belélegzésük „azonnali halált” okozhat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
„Ki a gyilkosokkal a kórházakból!” – százak tüntettek egy 15 éves lány halála miatt Szatmárnémetiben
Légzési nehézségekkel jelentkezett a romániai kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Szülei nem akarják elfogadni a történteket, és orvosi műhibára gyanakszanak.
MTI - szmo.hu
2023. január 27.


Link másolása

Több százan tüntettek csütörtökön este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt - számolt be az Agerpres román hírügynökség.

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és igazságtételt követeltek. "Ki a gyilkosokkal a kórházakból!" - skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok.

Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk "saját lábán" érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, hogy az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte - írta az Agerpres.

A hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták.

Adrian Marc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult.

A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány "gyanús körülmények között" bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hárman haltak meg egy frontális karambolban Szentlőrincnél
A baleset során mindkét autó sofőrje, valamint az egyik autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
MTI - szmo.hu
2023. január 27.


Link másolása

Hárman vesztették életüket pénteken hajnalban abban a balesetben, amely a 6-os számú főúton történt Szentlőrincnél - adta hírül a Police.hu.

A tájékoztatás szerint eddig tisztázatlan okból és körülmények között nem sokkal éjfél után a 6-os számú főúton Szentlőrincnél egy személygépkocsi áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy szemből érkező autóval, majd a járművekről leszakadó alkatrészek egy tehergépkocsinak is nekiütköztek.

A baleset során mindkét autó sofőrje, valamint az egyik autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Döbbenetes videón, ahogy a tóba hajtott egy busz Törökországban
Az utasteret pillanatok alatt elárasztotta a víz.

Link másolása

Szerencsés véget ért egy furcsa baleset Törökországban. Egy busz hajtott bele egy tóba, a történteket pedig a járművön lévő fedélzeti kamera is rögzítette.

A sofőr elvesztette uralmát a busz felett, így a vízbe sodródott. Az utasokat ezután pillanatok alatt ellepte a beáramló víz.

A beszámolók szerint szerencsére a három utast kórházba szállították, de a sérüléseik nem életveszélyesek.

Úgy tudni, hogy a sofőr a baleset előtt a kompra próbált felhajtani - írja a BBC.

VIDEÓ: A buszon lévő kamera felvétele


Link másolása
KÖVESS MINKET: