KÉK HÍREK
A Rovatból

Első randijára indult egy kamasz fiú, de a találka a kórházban ért véget és a rózsák is összetörtek

A mentősök nagyon segítőkészek és megértőek voltak, így végül a fiatal pár együtt mehetett a mentőautóval a kórházba.

Link másolása

Izgatottan készült élete első komoly randijára egy fiú, ám nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerette volna. A különös történetet az Országos Mentőszolgálat osztotta meg a közösségi oldalán.

„Emlékezetes első randin van túl az a 17 év körüli fiú, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét az egyik fővárosi plázába, mert hirtelen összeesett. Bajtársaink perceken belül a helyszínre értek és megvizsgálták a beteget. Kiderült, hogy

a fiú 3 napja izgult a találka miatt, ezért alig evett. A várva várt találkozáskor, szerelmét megpillantva azonban elájult és a fejét is megütötte. Bár a gondosan kiválasztott rózsák is eltörtek az esés során és ruhája sem volt épp randi képes, a légyott végül mégsem maradt el.”

A mentősök nagyon segítőkészek voltak, egyeztettek a mentésirányítással és engedélyt kaptak arra, hogy a kísérő is velük tartson. Így „a hős Don Juant, szerelme társaságában, stabil állapotban szállították kórházba a mentők”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Milliárdos exdiplomata és 19 éves utasa zuhant le Besenyei Péter repülőjével
A ráckeresztúri repülőszerencsétlenség egyik halálos áldozata a volt szingapúri nagykövet. 19 éves utasával együtt vesztette életét a szerencsétlenségben.

Link másolása

A korábbi szingapúri magyar nagykövet lehet a ráckeresztúri repülőbaleset áldozata – írtuk meg korábban mi is. A Blikk forrásai ezt most megerősítették. Azt írja a lap:

A 60 éves Magyari József, illetve a 19 éves utasa vesztették életüket a szerencsétlenségben.

Magyariról azt írják, korábban diplomataként, konzulként is szolgált, egyetemen is oktatott. A lap szerint milliárdos üzletember volt, aki számos céget, köztük egy állami nagyvállalatot is vezetett.

A baleset szombaton történt, a rendőröket arról értesítették, hogy Martonvásár és Ráckeresztúr között egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. A keresésben még a Magyar Honvédség légi kutató-mentőszolgálatának helikoptere is részt vett, a roncsokat végül egy mezőgazdasági területen találták meg. Azzal a repülővel zuhantak le, mellyel korábban Besenyei Péter műrepülő-pilóta a fővárosban átrepült a Lánchíd alatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Újabb megdöbbentő részletek: függőlegesen, 300 km/óra feletti sebességgel csapódhatott be a lezuhant sportrepülő
A Ráckeresztúrnál lezuhant kisgép úgy csapódott a földbe, hogy az első fele gyakorlatilag teljesen elfogyott. A szakértő elmondta, hogy a roncsok alapján mire lehet következtetni.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy szörnyű tragédia történt szombaton Ráckeresztúrnál, ahol egy mezőgazdasági területre csapódott egy kisrepülőgép. A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni a két áldozaton.

A tragédiáról most újabb részletek is kiderültek - írja az RTL.hu.

A kétüléses gép függőlegesen, nagy sebességgel csapódhatott a földbe. Az 1998-ban gyártott műrepülőgép kifejezetten nagyteljesítményű motorral rendelkezett, elkészülte után később átalakították. Korábban Besenyei Péter is repült vele. A gép tulajdonosa és üzemben tartója most az a férfi, aki a fedélzeten volt, és életét vesztette.

A zuhanás után annyira összeroncsolódott a gép, hogy egyetlen ép darabja sem maradt.

"Gyakorlatilag a gépnek az első fele teljesen elfogyott. Feltehetően függőleges zuhanásban csapódhatott a talajba. Az ütközés következtében nagyon nagy erők léptek föl, gyakorlatilag a gépnek csak a farka maradt felismerhető" – mondta az RTL Híradónak Madas László repülési szakértő. Szerinte

akár 300 km/óra feletti sebességgel csapódhatott a földbe a repülő.

A feol.hu úgy tudja, hogy a 60 éves áldozat korábban szingapúri nagykövet és több energetikai cég vezetője is volt. A honlapja szerint gyerekkora óta rajongott a repülésért. Utasa egy fiatal férfi volt, aki szintén meghalt.

Az ügy részleteit még vizsgálják. Madas László azt is elmondta, hogy az ilyen gépeken nem előírás, hogy adatrögzítő legyen, feltehetően ezen sem volt. A történteket a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a légügyi hatóság is vizsgálja.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Ráckeresztúri repülőbaleset: megszólalt a fiát elvesztő édesanya
Újabb részletek derültek ki a ráckeresztúri repülőszerencsétlenségről. Az is kiderült, hogy az utast testvére engedte maga elé, aki ennek köszönheti az életét.

Link másolása

Újabb részletek derültek ki a ráckeresztúri repülőszerencsétlenségről, melyben az eddigi hírek szerint a 60 éves milliárdos exdiplomata, Magyari József és utasa életét vesztette. Az AcNews úgy tudja, egy országos bajnok ejtőernyős két fia is repült volna utasként a gépen. A lap szerint az első, tragédiával végződő út előtt az idősebb fiú ezzel engedte maga elé testvérét:

„Menjél csak, szállj fel előbb te!”

Az áldozat a korábbi hírek szerint 19 éves volt, az AcNews cikkében is ez az életkor szerepel, ám a Blikk most egy 26 éves halálos áldozatról ír. Előbbi lap elérte az áldozat édesanyját, aki ezt nyilatkozta:

„Hiszek Istenben. Most Isten segít nekünk a gyászban, hogy elviseljük ezt a mérhetetlen tragédiát.”

A baleset okát egyelőre vizsgálják, a Blikk információi szerint a pilóta műrepülő-elemeket gyakorolt szombaton, ez végződött szerencsétlenséggel. Egy úgynevezett orsófigurát repült – írják –, ami azt jelenti, hogy a repülőgép hossztengelye körül körbefordul. A művelet könnyen dugóhúzóban végződhet, vagyis szinte irányíthatatlan zuhanásban. Az AcNews számára nyilatkozó szakértő szerint a pilóta a manőver közben elveszíthette eszméletét: az extrém nehézségi terhelés miatt úgynevezett G-lockot kaphatott.

„A roncsok alapján a helyszínen képtelenség volt azt is megállapítani, hogy hogyan ért földet a gép”

– nyilatkozta ugyancsak a Blikknek a Martonvásári Önkéntes Tűzoltóegyesület munkatársa. Őket riasztották a tragédia helyszínére, hogy segítsenek a repülő maradványainak és az áldozatok testének kiemelésében. A repülő olyan mélyen fúródott a földbe, hogy munkagépekre is szükség volt ahhoz, hogy minden darabját meg tudják találni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy megkonduló harang miatt halt meg egy 30 éves férfi a templom tornyában
A spanyolországi településen régi hagyománya van a Santa Magdalena harangozásának, ám most súlyos tragédiát okozott a harang megszólalása.

Link másolása

Meghalt egy 30 éves turista a spanyolországi Tarragona városában, mikor fejbe vágta egy templom megkonduló harangja - írja a Yahoo.

A feltehetően spanyol állampolgárságú férfit szombat reggel vett részt egy helyi hagyományos ünnepségen, mikor a tragédia bekövetkezett az El Pinell de Brai régióban lévő templomban.

A spanyol templomokban régi hagyomány, hogy a látogatókat is bevonják a húsvét után két héttel megtartandó eseményben, aminek része a harangok megkongatása. A férfi is egy ilyen csoport tagjaként érkezett, felmászott a toronyba, ahol végzetes ütés érte.

A halálos baleset miatt Laura Vallespí, a település polgármestere háromnapos gyászt hirdetett, és felfüggesztette az ünnepségeket. Azt mondta: „Mindig is hagyománya volt a Santa Magdalena harangozásának. Sajnos ennek ma nem lett jó vége".

Arról is beszélt, hogy a jövőben másként tartják meg az ünnepséget.

Forrás: Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk