KÉK HÍREK
A Rovatból

Elkapták az idős férfit, aki évek óta gyűlölködő feliratokkal firkálja tele Budapest köztereit

A 444 szerint a 75 éves férfi volt az is, aki korábban többször meggyalázta a a Nehru parkban található romaholokauszt-emlékművet.


Elfogták azt az idős férfit, aki az elmúlt években számtalan uszító, antiszemita feliratot firkált fel Budapest legkülönbözőbb pontjaira. Gyakori „alkotásai” tartoztak például az „Irtsd a szar zsidót!”, az „Irtsd a szar buzit!”, illetve a „Gázkamrába George Sorost!” feliratok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményében azt írta, hogy a 75 éves férfi 2023 áprilisában egy ferencvárosi villamosmegállóban írt ki a meleg közösség tagjai elleni fizikai erőszakra uszító feliratokat, idén május 1-jén pedig egy választási plakátra firkált antiszemita szöveget.

A kerületi rendőrök azonosították a firkálót, akit 2024. május 14-én fogtak el, és az idős férfi beismerő vallomást tett. A férfi ellen közösség tagja elleni erőszak bűntett, valamint rongálás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A IX. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e korábbi hasonló bűncselekményekkel.

A 444 ugyanakkor azt írja, hogy

a férfi már legalább egy évtizede firkálja tele a budapesti közterületeket, és jelenleg is sok száz uszító szövege látható a városban.

Főként falakra, villamosmegállókra, kukákra, vécékre, padokra, plakátokra, reklámtáblákra firkált. A lap szerint ő volt az is, aki többször is meggyalázta a Nehru parkban található romaholokauszt-emlékművet, amire többek között azt írta: „szarunk a holokausztra”.

Az idős férfi leggyakrabban kiírt üzenetei a 444 gyűjtése szerint ezek voltak:

 • „Irtsd a szar zsidót!”
 • „Irtsd a szar buzit!”
 • „Lőj egy szar niggert vagy szar migránst!”
 • „Trágya USA és NATO!”
 • „Gázkamrába George Sorost!”
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Népszerű
  Ajánljuk
  Címlapról ajánljuk


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  „A főorvos úr közölte, hogy Áron elment, nagyjából ott omlott össze a világ” – megszólalt az iskolai kiránduláson víz alá merült kisfiú édesanyja
  Az orvosok megállapították, hogy a gyerek teljesen egészséges volt. Mikor kiderült, hogy nem tudják megmenteni, a család még el tudott tőle búcsúzni.


  Szörnyű tragédia történt egy iskolai kiránduláson hétfőn. Egy 13 éves fiú egy komáromi szabadidőparkban versenyzett a társaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni. Mire észrevették, hogy baj van a társukkal, percek teltek el. Végül mentőhelikopter vitte kórházba, ahol pár napon belül meghalt.

  A 13 éves Áron percek óta mozdulatlan volt a víz alatt, mikor a gyerekek észrevették. Azonnal segítségért futottak. Az RTL úgy tudja, hogy az úszómester ért elsőként a fiúhoz.

  A mentősök szóvivője elmondta: „A helyszínen tartózkodók megkezdték az újjáélesztést, esetkocsi, mentőhelikopter is érkezett, emeltszinten folytatták a beavatkozásokat, sikerült a fiú szívét, vérkeringését újraindítani, mentőhelikopterrel szállítottuk kórházba".

  Ám hiába érkezett gyorsan a segítség, Áron néhány nappal később a kórházban meghalt.

  Édesanyja a Híradónak elmondta:

  „Igazából 22 óra magasságában, jött ki a főorvos úr és közölte, hogy Áron elment. Nagyjából ott omlott össze a világ.”

  Elmesélése szerint a fia mindig eleven, pörgős és nagyon barátságos gyerek volt, aki izgatottan várta az iskolai kirándulást. Napok óta másról sem beszélt. Azt azonban nem értette, hogy mit keresett a mély vízben.

  „Ez a víz alá merülés ez iszonyat veszélyes, én az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy hogy engedték bele, mert ha jól értelmeztem, akkor ez a majd két méteres medencében volt és ő nem tudott úszni".

  Az orvosok azt állapították meg, hogy a gyerek egészséges volt.

  „Próbálták helyrehozni, amit lehetett meg is tettek, mert egyébként mondta is a doktor úr, hogy ez a legszörnyűbb, amikor egy teljesen egészséges, laborjait is nézték, a szívének sem volt semmi baja, nem az miatt történt ez az egész. Teljesen egészséges és lekapcsolt az agya és vége. Azt nem tudják helyrehozni”.

  Mikor kiderült, hogy nem tudják a gyermekét megmenteni, még el tudtak köszönni tőle.

  „Még így el tudtunk tőle köszönni. Ez sokat számít, hogy el tudtuk mondani neki, amit érzünk és ott volt az egész család.”

  Az eset után a szabadidőpark vezetősége belső vizsgálatot rendelt el - tudta meg a Híradó.

  A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást.

  VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  A nevelőanya teljesen összetört, amikor a 2 éves Liliánát lekapcsolták a gépekről – egy lavórban merült víz alá a kislány
  Az édesapa szerint a nő felelőtlen volt a gyerek felügyelete közben. Mindössze 30 másodpercre hagyta magára a kislányt, akkor történt a tragédia.


  Nem tud megbocsátani a nevelőszülőknek, amiért elveszítette legkisebb gyermekét - ezt mondta a vér szerinti apa az RTL Híradónak, akinek 2 éves lányát a nevelőanya fürdetés közben magára hagyta a lavórban, és a gyerek annyi vizet nyelt, hogy később a kórházban meghalt.

  „Hívott a párom, hogy a nevelőszülő bevitte a kicsit a kórházba. Bementem aznap a kórházba hozzá. Nem tudtunk már kommunikálni vele, nem volt már magánál, műtötték is”

  – mesélte a kislány apja a Híradónak. Az orvosok mindent megtettek érte, de a kislány szervezete feladata a harcot. Az ügyészség szerint a gyereket 30 másodpercre hagyta magára a nevelőanya. Mikor visszajött, már csak azt látta, hogy a kislány teljesen a víz alatt van. Elmerült a lavorban. A nő azonnal kivette, rázta, hogy magához térjen, aztán a lábára fektetve a gyerek hátát ütögette.

  A kislány sírni kezdett, láthatóan fájdalmai voltak, ezért az időközben hazaérkezett nevelőapa segített felvinni a gyereket a helyi orvosi rendelőbe. Onnan mentővel szállították kórházba.

  A nevelőszülőket a csatorna hiába kereste, nem akartak beszélni a történtekről. Liliána apja azt mondta, megbízott bennük. A nevelőanya teljesen összetört, amikor a kislányt lekapcsolták a gépekről.

  „Sírt, zokogott persze, mert sajnálta, de tehát akkor is ez egy felelőtlenség szerintem. Ő szülő. A két éves gyereket nem hagyjuk ott a kádnál”

  – mondta el az édesapa.

  Az ügyészég szerint a nevelőanya felelőtlensége miatt halt meg a gyerek. Gondatlan emberöléssel vádolják. „Amennyiben a vádlott a Törvényszék előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a Törvényszék 2 év fogházbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre függessze fel” – mondta el a Híradónak Szűcs Erika, a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség szóvivője.

  Az RTL Híradó riportja a megrázó esetről

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  93 utast és a 6 fős személyzetet kellett evakuálni egy felszálláshoz készülődő repülőgépből Stuttgartban
  A szivárgó olaj miatt öt ember sérült meg, akik közül négyüket kellett könnyebb sérüléssel kórházba szállítani.


  Egy repülőgép 93 utasát és 6 fős személyzetét kellett evakuálni műszaki meghibásodás miatt a stuttgarti repülőtéren – közölte az MTI vasárnap a német rendőrség alapján.

  A tájékoztatás szerint egy füstjelző kapcsolt be az Airbus A319 típusú gép fedélzetén az utasok beszállásakor.

  A repülőtéri személyzet öt tagja sérülést szenvedett szivárgó olaj miatt, amikor kinyitották a rakodónyílást, aminek hidraulikus rendszerében a meghibásodás bekövetkezett.A mentőegységek négyüket könnyebb sérülésekkel kórházba vitték.

  Az eredetileg Londonba készülő repülő a történtek után nem indulhatott el, azonban az incidens egyéb fennakadásokat nem okozott a repülőtér működésében.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Tragédia a szavazókörben: rosszul lett, és vért kezdett köpni, majd meghalt egy férfi Csepelen
  Az idős férfit a jelenlévők próbálták újjáéleszteni, de sem ők, sem az időközben megérkező mentők nem tudták megmenteni az idős szavazót.


  Meghalt egy szavazó az egyik budapesti választókörben vasárnap délelőtt – tudósított a Tények. A portál információi szerint az idős férfi a csepeli művelődési házba érkezett, hogy leadja szavazatát, amikor váratlanul rosszul lett, és vért kezdett köpni.

  A jelenlévők közül többen a férfi segítségére siettek, ám hiába küzdött a többi választópolgár, majd – az elmondottak alapján sokára – kivonuló mentők is hosszasan az idős férfi életéért, nem sikerült megmenteni.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET: