KÉK HÍREK

Egy Porsche miatt lőtte le a kereskedőt a hírhedt autótolvaj, az áldozatot megtaláló búvár rosszul lett a víz alatt

A sajtóban porschés gyilkosként emlegetett R. Gábor Franciaországig menekült, de még az idegenlégió sem fogadta be. Elfogása után hosszú évekre börtönbe került.

Link másolása

Egy Porsche volt minden álma az autótolvaj R. Gábornak, aki a vágyott sportkocsiért megölt egy autókereskedőt a budai parkerdőben 1990 májusában. Később vérfagyasztó részletek derültek ki a kegyetlen gyilkosságról.

R. Gábor ellen korábban több eljárás is indult autólopások miatt, amikor megkívánta a híres német sportkocsit. Több mint 30 évvel ezelőtt egy budaörsi autószalonból próbakörre vitte az egyik Porschét, mellette a kereskedés egyik alkalmazottja foglalt helyet.

A tolvaj a budai parkerdőben lelőtte a kereskedőt, majd a holttestet Szolnokra vitte, és az alföldi város akkor még működő cukorgyárának egyik ülepítő tavába rejtette.

Valóságos hajtóvadászat indult a sajtóban porschés gyilkosként emlegette férfi ellen, aki Franciaországig menekült. Ám még a francia idegenlégió sem fogadta be, ugyanis akkor már érvényes volt az a szabály, gyilkosoknak nem ad menedéket a toborzóiroda. R. Gábort még 1990-ben elkapták és Magyarországra szállították, ahol hosszú évekre rácsok mögé került. A bíróságon azzal védekezett, hogy nem akarta megölni az autókereskedőt, csak el akarta lopni az járművet, és véletlenül, dulakodás közben sült el a fenyegetésként használt fegyvere.

Az ügy felgöngyölítése miatt kitüntetett egyik nyomozó, V. Béla azt mondta, a porschés gyilkos eredeti terve az volt, hogy az erőszakkal megszerzett kocsit egy kicsit pihenteti, majd hamis papírt, rendszámot szerez hozzá.

„Talán még sikerülhetett is volna neki, ám a gyilkosság miatt a teljes magyar rendőrség őt kereste, az akkor indult új napilapok százezres példányszámain is ő virított a címlapon. Egyértelmű volt, menekülnie kellett” – emlékezett vissza az exnyomozó.

A rendőrök megtalálták azt a garázst, amit a bűncselekmény előtt bérelt ki R. Gábor abból a célból, hogy ott elrejtse a sportkocsit. Bár az autót nem lett meg, rengeteg olyan nyomra bukkantak, ami arra utalt, hogy a holttestet arrafelé rejthette el.

A nyomozás során kiderült, az áldozat maradványai az akkor még működő szolnoki cukorgyár ülepítő medencéiben vannak.

„A tűzoltók ellenőrizték a kis tavakat. A holttest keresése közben meg kellett menteni egy búvárt, mert amikor beleakadt az oszlásnak indult tetembe, rosszul lett. Egyszerűen belehányt a légzőkészülékébe, a légcsövébe ment a szennyeződés, fulladni kezdett, rohamai voltak. Társai hozták a felszínre, azonnal lekapták róla a felszerelést. A helyszínelésen kötelezően részt vevő igazságügyi orvosszakértői csapat tagjai mentették meg az életét” – mondta V. Béla.

Forrás: Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Elvágott torokkal találtak rá a kegyetlen gyilkosra nyíregyházi lakásában
A férfi korábban egy kegyetlen rablógyilkosságban vett részt. 11 évig volt börtönben, de most is sokan tartottak tőle a környéken.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Elvágott nyakkal találtak rá nyíregyházi lakásában csütörtök este egy 45 éves férfira, derül ki a Tények riportjából. Szomszédai szerint az áldozat alkoholista volt, akitől sokan féltek.

A férfihez éppen akkor érkezett látogatóba az egyik barátja, amikor a vérbefagyott holttestet már vizsgálták a rendőrök.

Kiderült, hogy az áldozat korábban 11 évig volt börtönben egy kegyetlen rablógyilkosság miatt, amit csaknem 30 évvel ezelőtt követett el.

A gyilkos holttestét egy ismerőse találta meg csütörtök este, akivel együtt dolgozott, de már napok óta nem jelentkezett. A rendőrség vizsgálja, hogy megölték-e a korábbi gyilkost vagy magával végzett.

A teljes beszámolót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, miért lett öngyilkos az a 98 éves budapesti néni, aki a harmadik emeletről vetette a mélybe magát
A szomszédok úgy tudják, napok óta tervezhette az asszony, hogy véget vet az életének.

Link másolása

Ki sem mert menni az utcára az a boltos, akinek üzlete elé zuhant a járdára egy 98 éves néni szerdán, írja a Blikk. Elmondása szerint a tragédiának olyan hangja volt, mintha egy biciklis esett volna el.

„Azonnal letakarták a testet, így aztán ment a találgatás, pláne úgy, hogy a harmadikról, ahonnan az öngyilkos kiugrott, félig kihajolva sikoltozott egy nő. A rendőrök lekordonozták a területet, sok helyszínelő mozgott, ebből is arra gondoltunk, valami szörnyűséges esetnek voltunk a szemtanúi” – mondta egy közelben vásárló másik szemtanú.

A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy öngyilkos lett az idős néni, akit nem nagyon ismertek a szomszédai, márciusig ugyanis máshol élt. Az asszony kora ellenére boltba járt, beszélgetett az emberekkel, de néhány hete elesett. Az orvosok közölték, hogy soha többet nem tud majd egyedül járni. Ekkor kérte, hogy ne a saját lakásába, hanem a Ferenc körútra, a gyerekéhez vigyék a kórházból.

A néhány ott eltöltött hét során folyamatosan őrlődött, elment az életkedve, úgy érezte, felesleges ember lett, terhére van másoknak.

„Azt mondják itt a gangon, miszerint napok óta tervezgethette, hogy véget vet a szenvedéseinek, de egymaga ezt nem tudta volna végrehajtani. A családjától hallottuk, hogy azon a napon, amikor délután a lánya hazajött, a néni kérte, hogy nyissa ki az ablakot, mert levegőzni szeretne. Ezután botorkált oda az ablakhoz, kihajolt, majd – az utolsó erejét összeszedve – felkapaszkodott a párkányra és ugrott. Mi a lánya velőtrázó sikoltozására figyeltünk fel, szegény asszonyt azóta is nyugtatózzák. Kegyetlen, feldolgozhatatlan lehet azzal a tudattal élni, hogy ő nyitott utat az édesanyja végzetes lépéséhez” - mondta a ház egyik lakója.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Döbbenetes videó a hajnali Ferihegyi úti halálos baleset mentéséről – roncsok mindenfelé
A vétkes sofőrt még keresik, mivel elmenekült a helyszínről. A múlt század közepén épült ferihegyi gyorsforgalmi úton sajnos gyakoriak a frontális ütközések.

Link másolása

Korábban megírtuk, hogy tömegbaleset történt a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, egy középkorú férfi és nő a helyszínen életét vesztette, a mögöttük érkező autóban ketten könnyebben megsérültek.

A vétkes sofőr elmenekült.

A következő videóban mutatjuk, mi maradt az autókból, és hogyan mentettek a katasztrófavédelem munkatársai:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Métereket repült egy szabálytalan gyalogos, miután elgázolta a villamos Budapesten
A férfi nem a zebrán, hanem a síneken ment át. Nem nézett körbe, ezért telibe kapta a nagy sebességgel érkező villamos.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Métereket repült az a budapesti gyalogos, akit a József körúton gázolt el a villamos csütörtök délután, írja a Tények. A balesetet egy várakozó autó fedélzeti kamerája vette fel.

A gyalogos nem a zebrán ment át, hanem a síneken, de nem nézett körül, ezért nem is vette észre a nagy sebességgel érkező villamost. A felvételen hallatszik a hatalmas csattanás, ami után a férfi métereket repült. A villamos sofőrje szinte azonnal a fékbe taposott, de már nem tudta elkerülni az ütközést.

A szemtanúkat sokkolta a látvány, de gyorsan hívták a mentőket. Az elgázolt gyalogost könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A figyelmetlen gyalogos elgázolásáról készült videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk