KÉK HÍREK
A Rovatból

Családja szerint hagyták megfulladni a sétahajóról a Dunába ugró amerikai turistát, a szülők pert indítanak az ügyben

Hardit Singh szülei elismerik, hogy fiuk ittas volt, de nagyon jól úszott, és nehezményezik, hogy a hajó személyzete nem figyelmeztette a gyors folyású Duna veszélyeire.

Link másolása

A szülők szerint Hardit Singh még ma is élne, ha másképp cselekszik annak a sétahajónak a személyzete, melyről a Los Angeles-i férfi május 22-én este váratlanul a Dunába ugrott, miközben a barátaival szórakozott.

Ahogyan beszámoltunk róla, június 2-án megtalálták annak a 28 éves amerikai turistának a holttestét, aki a barátaival és a rokonaival május 22-én sétahajózáson vett részt a Dunán, majd vacsora közben egy hirtelen ötlettől vezérelve a folyóba ugrott. Szülei Magyarországra utaztak, hogy utánajárjanak fiuk tragédiájának.

Hardit apja az RTL-nek nyilatkozva azt mondta,

fia nagyon jól úszott, de nem volt tisztában a Duna gyors folyásával, és senki sem figyelmeztette őt erre.

Hozzátette, a tragikus estén készült videókon látszik, hogy Hardit és barátai jól érezték magukat a hajón, beszélgettek és nevetgéltek, miközben megittak 9-10 pezsgőt. Az apa szerint először fia egyik unokatestvére vetette fel, hogy beleugrik a vízbe, de végül meggondolta magát, mert nem akart vizes lenni. Ezután megkérdeztek egy hoszteszt, hogy ő beugrana-e 5000 euróért a vízbe, és ő igennel felelt.

„Megkérdezték tőle, mi történik, ha valaki beugrik a Dunába. Azt mondta, a hajó megáll, majd kimentik őt a vízből. Erre az egyik unokatestvér megkérdezte: »Hardit, te ugrasz?« Ő igennel felelt. Nagyon jól úszott, de ekkor már nagyon részeg volt” – mesélte az apa, aki szerint az egyik videón lehet látni, hogy a fia feljön a víz felszínére, úszott, de a hajó nem állt meg.

Róna Péter, a Hardit szülei által felkért ügyvéd azt mondta, szerinte több hiba vezetett a tragédiáig.

„A pincérek és a dolgozók tudtak az egészről, de nem mondták neki, hogy a Duna veszélyes. Ők nem tudták, hogy az. Benne voltak ebben a játékban” – mondta az RTL-nek a jogász, aki szerint számos lehetőség lett volna arra, hogy kimentsék a fiút, de szerinte hagyták meghalni.

A hajót üzemeltető cég közleményében azt írta, a vízbe ugrás észlelésekor a kapitány azonnal leállította a motorokat, megakadályozva, hogy a vízbe esett testet maga alá sodorja a hajó.

Két matróz és a személyzet egy másik tagja megkezdte a vizuális keresést. A kezükben volt a mentőgyűrű, de mivel nem észleltek embert a vízben, nem volt kinek bedobni azt.

A társaság közleménye szerint egyszerre két hajó is kereste az amerikai turistát. Később az a hajó folytatta a keresést, amelynek nagyobb esélye volt megtalálni a testet, a sétahajó elhagyta a helyszínt.

A szülők nem tagadják, Hardit hibázott, amikor részegen a vízbe ugrott, ugyanakkor a személyzetet okolják a haláláért. Biztosan pert indítanak az üggyel kapcsolatban,

és mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön, ki a felelős a tragédiáért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Szörnyet halt a férfi, miután lerobbant a kocsija, amire ráborult egy kamion a 8-as főúton
A tehergépkocsi előzést hajtott végre, amikor egy műszaki hiba miatt álló személygépkocsiba rohant. A veszprémi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a személyautó két utasát, de a sofőrt már nem tudták megmenteni.

Link másolása

Szörnyű tragédiáról számolt be a katasztrófavédelem péntek délután.

Felborult, majd egy személyautóra dőlt egy kamion a 8-as főúton, Veszprém térségében. A közleményük szerint a baleset következtében mindkét jármű az árokba borult. A veszprémi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a személyautó két utasát.

A tehergépkocsi előzést hajtott végre, amikor egy műszaki hiba miatt álló személygépkocsiba rohant.

A személyautót vezető férfi azonnal meghalt, a női utasa pedig megsérült a balesetben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Holtan esett össze a tornaóra végén egy szabolcsi kisfiú – a mentősök sokáig küzdöttek az életéért
Az állapota stabilizálása után mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Link másolása

A tornaóra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül az a 12 éves fiú, akihez csütörtökön kérték a mentők gyors segítségét Tiszadadára – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Mint írják, a mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést.

Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást.

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek.

A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd légi úton szállították kórházba. Az OMSZ információ szerint a gyerek péntekre már túlvolt az életveszélyen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Meggyilkoltak egy 21 éves fiút Csepelen, egy kaszáló munkás talált rá a holttestére
A BRFK közleménye szerint a volt csepeli kenyérgyár területén egy éppen füvet kaszáló munkás fedezett fel egy bomló holttestet szeptember 16-án.

Link másolása

Bomló holttestet találtak egy használaton kívüli csepeli gyártelepen. A budapesti rendőrök azonosították az eltűntként keresett elhunytat, s a nyomozás azt állapította meg, hogy a fiatal férfit nyáron ölték meg. A nyomozók már őrizetbe vették a feltételezett tettest és bűntársát.

A BRFK közleménye szerint a volt csepeli kenyérgyár területén egy füvet kaszáló munkás fedezett fel egy bomló holttestet szeptember 16-án.

A nyomozás eredményeként nagyjából egy héttel később, szeptember 22-én XXI. kerületi lakcímeikről előállítottak két fiatalembert. A nyomozás adatai szerint a 20 éves Sz. Bence és a 25 éves Sz. Krisztián, utóbbi kocsijával idén július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol Sz. Bence megkéselte a 21 éves fiatalembert.

Sz. Bencét emberölés bűntett, Sz. Krisztiánt, aki tudott a gyilkosságról, de nem értesítette a hatóságot, bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az elkövetők lakásaikon megtalálták az áldozat telefonját, laptopját, iratait és más értéktárgyait, Sz. Bencétől pedig az elkövetéshez használt, még mindig véres kés is előkerült.

Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett, a gyilkosság indítékát még vizsgálják a rendőrök.

(via 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tűz volt az akkumulátorfeldolgozóban Szigetszentmiklóson, a Párbeszéd tüntetést szervez
Nemrég szintén egy szigetszentmiklósi üzemben halállal végződő baleset is történt, miközben a társaságot már háromszor bírságolták meg rákkeltő anyagokkal való súlyos veszélyeztetés miatt.

Link másolása

Péntek délután tűz ütött ki a SungEel szigetszentmiklósi egységében, amely jelenleg nem folytat üzemszerű működést.

A lakossági bejelentés alapján a helyszínre érkezett Gér Mihály, a Párbeszéd – Zöldek albertirsai önkormányzati képviselője, aki arra figyelmeztetett, hogy a tűz következményeként mérgező gázok és vegyszerek szabadulhatnak fel az üzemben.

A katasztrófavédelem szerint a jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották. A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez.

Gér Mihály élőben jelentkezett be a helyszínről a Facebook-oldalán.

Az eset miatt a Párbeszéd Szigetszentmiklóson tüntetést szervez.

Nemrég szintén a szigetszentmiklósi SungEel-üzemben halállal végződő baleset is történt, miközben a társaságot már háromszor bírságolták meg rákkeltő anyagokkal való súlyos veszélyeztetés miatt.

(via 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET: