KÉK HÍREK
A Rovatból

Elkapták az idős férfit, aki évek óta gyűlölködő feliratokkal firkálja tele Budapest köztereit

A 444 szerint a 75 éves férfi volt az is, aki korábban többször meggyalázta a a Nehru parkban található romaholokauszt-emlékművet.


Elfogták azt az idős férfit, aki az elmúlt években számtalan uszító, antiszemita feliratot firkált fel Budapest legkülönbözőbb pontjaira. Gyakori „alkotásai” tartoztak például az „Irtsd a szar zsidót!”, az „Irtsd a szar buzit!”, illetve a „Gázkamrába George Sorost!” feliratok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményében azt írta, hogy a 75 éves férfi 2023 áprilisában egy ferencvárosi villamosmegállóban írt ki a meleg közösség tagjai elleni fizikai erőszakra uszító feliratokat, idén május 1-jén pedig egy választási plakátra firkált antiszemita szöveget.

A kerületi rendőrök azonosították a firkálót, akit 2024. május 14-én fogtak el, és az idős férfi beismerő vallomást tett. A férfi ellen közösség tagja elleni erőszak bűntett, valamint rongálás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A IX. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e korábbi hasonló bűncselekményekkel.

A 444 ugyanakkor azt írja, hogy

a férfi már legalább egy évtizede firkálja tele a budapesti közterületeket, és jelenleg is sok száz uszító szövege látható a városban.

Főként falakra, villamosmegállókra, kukákra, vécékre, padokra, plakátokra, reklámtáblákra firkált. A lap szerint ő volt az is, aki többször is meggyalázta a Nehru parkban található romaholokauszt-emlékművet, amire többek között azt írta: „szarunk a holokausztra”.

Az idős férfi leggyakrabban kiírt üzenetei a 444 gyűjtése szerint ezek voltak:

 • „Irtsd a szar zsidót!”
 • „Irtsd a szar buzit!”
 • „Lőj egy szar niggert vagy szar migránst!”
 • „Trágya USA és NATO!”
 • „Gázkamrába George Sorost!”
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Népszerű
  Ajánljuk
  Címlapról ajánljuk


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Egy bőröndbe rejtették a 20 éves győri lány holttestét, majd taxit hívtak, azzal vitték az erdőbe
  Az ügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat a pár ellen. Akár 22 év fegyházat is kaphatnak büntetésül.
  Fotó: Police.hu - szmo.hu
  2024. június 17.  Egy bőröndbe rejtették a 20 éves lány holttestét és taxival vitték az erdőbe - a vád szerint így tüntette el a nyomokat az a győri házaspár, akik ellen most emeltek vádat egy tíz évvel ezelőtt gyilkosság miatt.

  Az ügyészség szerint a lányt előtte prostítúcióra kényszerítették, és a férj is zaklatta szexuálisan. Amikor a feleség ezt megtudta, annyira megharagudott a lányra, hogy a férjével közösen halálra verték.

  Gál Katalin, a Győr-Moson Sopron Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a lánynak prostitúciós tevékenységet kellett folytatnia, a feleséggel együtt, az ebből befolyó összegeket pedig a férjnek kellett átadniuk.

  "A lakásról tudni lehet, hogy vasráccsal volt felszerelve az ajtaja, az ajtóhoz egyetlen kulcs tartozott, ezt a kulcsot pedig folyamatosan a férj őrizte. Az ő döntése volt, hogy kit engedett be a lakásba, és kit engedett ki onnan."

  - mondta a szóvivő.

  Az áldozat próbálta otthagyni a családot, de a férj többször megverte és szexuálisan is zaklatta. Ez vezetett végül a tragédiához.

  Egy nagyméretű bőröndöt használtak, a holttestet ebbe rejtették el. Ezt követően az említett címhez egy taxit hívtak, és a taxival szállították el egy Győr külterületén lévő erdős részhez a bőröndöt, benne a holttesttel.

  A helyszínt később a rendőröknek is megmutatták, akik kutyákkal vizsgálták át a környéket, de a holttest és a bőrönd a mai napig nem került elő.

  Az ügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat a pár ellen, akik akár 22 év fegyházat is kaphatnak büntetésül.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Videón, ahogy el akartak rabolni egy kétéves gyereket, a 12 éves bátyja próbálta megvédeni
  A támadó erőszakkal próbálta elvinni a babakocsit, amiben a fiú kétéves testvére ült. A gyerek nem hagyta magát, és ellenállt. A férfit a londoni járókelők elfogták és rendőrkézre adták.
  Fischer Gábor - szmo.hu
  2024. június 18.  London Stamford Hill városrészében, egy szigorúan ortodox zsidó közösség központjában, sokkoló jelenetről számolt be a Metro: az álarcos támadó, sötét ruhában és baseballsapkában, megragadott egy babakocsit, és megpróbálta azt elvonszolni. A bátor 12 éves fiú és a gyanúsított közötti küzdelmet a térfigyelő kamerák rögzítették.

  Az eset nem sokkal dél előtt történt a Lubavics-ház zsinagógája előtt. A támadó egy fehér férfi volt, körülbelül a negyvenes éveiben,

  erőszakkal próbálta elvinni a babakocsit, amiben a fiú kétéves testvére ült. A gyermek nem hagyta magát, és ellenállt, ám a támadó megtámadta, meghúzta a pajeszát, és ledobta a kipáját.

  A fiú segélykiáltásai felhívták a járókelők figyelmét az incidensre, akik azonnal a segítségére siettek. A támadó ekkor elmenekült, de a közösség tagjai, akik szemtanúi voltak az esetnek, elfogták, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

  A rendőrség a gyanúsítottat a helyszínen letartóztatta, és meghallgatott néhány tanút, akik részleges információkkal szolgáltak a történtekről.

  Az incidens jelentős aggodalmat váltott ki a zsidó közösségben. „Élőben láthattuk egy zsidó gyermek és csecsemő elrablási kísérletének rémisztő pillanatait” – írták az X-en.

  A gyűlölet-bűncselekmények megugrására válaszul a közösség önkéntes járőrökkel védi a környéket.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Megette az apja kekszét, ezért kellett meghalnia az ötéves Józsikának
  Az apa a fürdőszoba falába verte a kisfiú fejét, aztán ledobta a földre. A férfi a bíróságon azt mondta, hogy sajnálja, nem akarta megölni a gyerekét.


  11 és fél évet kapott a gyerekgyilkos apa, aki a fürdőszoba falába verte ötéves kisfia fejét, mert megette a kekszét - számolt be róla az RTL Híradó. A másodfokú tárgyaláson a férfi azt mondta, hogy sajnálja a történteket, nem akarta megölni a kisfiát.

  A 29 éves férfi hiába kérte, nem enyhítettek büntetésén.

  A kőművesként dolgozó apa évek óta terrorizálta családját, de élettársa nem mert segítséget kérni. 2022 augusztusában azonban már mentőt hívott, miután párja a legkisebb, öt és fél éves fiukat úgy megverte, hogy a gyerek elájult. A férfi először azt mondta, hogy a fiú leesett az asztalról. Később kiderült, hogy Józsika megette apja kekszét, ezért támadt rá.

  „Megkérdezte, hogy hol van a keksz, majd ezzel egy időben két kézzel megragadta a gyermeket, a földről felemelte, a fejét egy alkalommal, nagy erővel a csempével burkolt falhoz ütötte, majd a földre dobta a kisgyermeket”

  - ismertette az ügyész a vádiratot még az elsőfokú tárgyaláson 2022-ben.

  Akkor az apa csak azt ismerte be, hogy számon kérte a gyerekét. A mostani, másodfokú tárgyaláson a férfi már azt mondta:

  „Rúgkapált, és ahogy rám kiabált a párom, hogy mit csinálok, ahogy fordultam, úgy verődött be a feje a falba.”

  A bíróság az apát első fokon 11 és fél évre küldte börtönbe, azzal, hogy 7 év letöltése után kérelmezheti a szabadon engedését. Bár a férfi enyhébb ítéletért fellebbezett, a másodfokú bíróság csak a kedvezményen változtatott.

  Az apa ügyvédje szerint azonban nem bizonyítható, hogy ügyfele meg akarta ölni a fiát.

  „Emberölés kísérletében mondták ki bűnösnek. Azt mindvégig tagadta ő is és igyekeztünk szakmailag alátámasztani, hogy bármilyen ölési szándék vezette volna saját gyermekével kapcsolatosan” - mondta a Híradónak Enzsöl Péter ügyvéd.

  A másodfokú bíróság szerint azonban az apa a gyerek életére tört. A bíró a tárgyaláson azt mondta:

  „A gyermek fejének megragadása és nagy erővel.- az egyébként csempézett falba ütése- olyanfajta magatartás volt, amely miatt a vádlott tudatában fel kellett merüljön annak lehetősége, hogy a gyermek akár az életét is vesztheti”.

  A mostani tárgyalásra csak a férfi anyja jött el. A nő azt mondta, szeretné látni az unokáit, de fia volt élettársa nem engedi őket a családjukhoz. A bíróság a jogerős ítéletben a férfi felügyeleti jogát is megszüntette mindhárom fia esetében.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Saját fia darabolta fel apja holttestét – így végzett a Blikk egykori újságírójának férjével a gyereke
  A gyilkosság közvetlen oka családi vita, azonban a képbe került egy tízmilliós ékszer, amit a szülők nem akartak, a drogos, munkanélküli fiúnak adni, unokájuknak szánták. A nagyszülők meghaltak, a szülőket letartóztatták, az unoka árva lett.


  Scherer Zsuzsa, aki korábban a Blikk újságírója volt, három éve súlyos betegségben hunyt el, férje pedig idén januárban halt meg. Bár a holtteste még nem került elő, fiukat és menyüket letartóztatták gyilkosság vádjával. Egy születésnapi összejövetelről készült videófelvételen többször is feltűnnek a későbbi elkövetők, akik akkor még segítőkészen sürögtek-forogtak a szülők körül. Akkor még senki sem sejtette, hogy ilyen rémálomszerű végkifejlet következik. Megdöbbentő részleteket írt a Blikk a brutális bűncselekményről.

  Scherer Károlyt február 5. óta keresik eltűntként. Több független forrásból értesültek arról, hogy

  S. Előd január végén meggyilkolta apját annak otthonában, majd hogy eltüntesse a bizonyítékokat, feldarabolta a holttestet.

  Mivel a feldaraboltás rengeteg vérrel járt, felújításnak álcázva festési munkálatokat végeztek az épületben. Az utcabelieknek feltűnt, hogy a gyilkos ásóval és zsákokkal mászkált az udvarukban. A legmegdöbbentőbb, hogy a holttest eltüntetésében segédkezett neki a felesége, a gyermekük anyja is. Információink szerint a maradványok egy része a csatornából került elő, miután duguláselhárítókat kellett kihívni az ingatlanhoz. A maradványokat a vécé lefolyóján keresztül juttatták a csatornába.

  Előd a vallomásában elismerte a gyilkosságot és a test feldarabolását is. Az apjára egy vita során támadt, ami végül elfajult, vallotta a rendőrségen. A holttest többi részét azonban még nem találták meg, így Scherer Károlyt továbbra is eltűntként tartják nyilván.

  A férfi eltűnését a rokonok jelentették be, és érdekes módon, fiuk már másnap beköltözött a kispesti házba.

  A tragédia egyik oka az lehetett, hogy az édesanya a halálos ágyán a férjére bízta azt a tízmillió forint értékű arany ékszert, amit az unokák örökségének szántak, és nem akarták, hogy a munkanélküli, drogot is használó Előd hozzáférjen. Korábban még a családi házból is kitiltották gyermeküket. Azóta több érték, ékszer és a családi ezüstétkészlet is zálogházba került.

  A gyilkos fiú és a bűnpártolással, valamint kifosztással meggyanúsított felesége a börtönben várják a sorsukat. A családi tragédia egyik legnagyobb vesztese a kislányuk, aki a nagyszülei mellett most a szüleit is elveszítette.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: