Fotókon Pohner Ádám főztje: ezt készítette a Bocuse d'Or európai döntőjében
Hétfőn kezdődött az idei Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban. Az első napon versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is, aki negyedikként kezdte el a főzést reggel 10 órakor, segítője Csillag Richárd volt. A magyar séf délután háromkor mutatta be a vegetáriánus tálat, és 15:35-kor a húsételt, melynek kötelező alapanyaga idén az olasz bélszín és a rizottó rizs voltak. A vega tányérhoz, tojás, sajt és spagetti volt - írja az Index.
Pohner Ádámnak jól sikerült a tálalás, pedig a hústál nagyon bonyolult volt. Volt rajta borjúszűz céklával, karamellizált hagyma, zellerkrém, karalábé zöldborsóval és petrezselyemmel, valamint ehető virág díszítésként.
A magyar ízeket a libamáj képviselte a tálon, ez almával, illetve tokaji aszúval főzött alaplével került a tányérra,
az erdei ízvilágot pedig a vargánya képviselte. A tálalás vége nagyon izgalmasra sikerült, késni ugyanis egy percet sem lehetett, mert azért pontlevonás jár, de a nagy hús elhelyezése a tányéron bonyolult feladat. Pohner mozdulatai nem tűntek begyakorlottnak, ennek ellenére a tálalás egyáltalán nem csúszott, és a végén Pohner Ádám felszabadultan mosolygott.
A magyar csapat ételei:
Bocuse d'Or
It's time for the tasting. Theme on Plate for Team Hungary. Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Bocuse d'Or
It's time for the tasting. Theme on Plate for Team Hungary. Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Bocuse d'Or
It's time for the tasting. Theme on Plate for Team Hungary. Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Bocuse d'Or
It's time for the tasting. Theme on Plate for Team Hungary. Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Vomberg Frigyes edző biztatására a magyar szurkolótábor is bekapcsolódott az éljenzésbe, és felhangzott a "Szép volt fiúk" is. Vomberg azt mondta, minden jól sikerült, de elégedettek majd akkor lesznek, ha bekerülve a legjobb tízbe, jövőre ott lesznek Lyonban is.