KÉK HÍREK

„Bárddal akarta levágni a fejemet, könyörögtem az életemért” – mondta a brutálisan megvakított kemecsei nő

A 22 éves Gabriella a bíróságon idézte fel, hogy rabolta el és bántalmazta őt a volt párja azért, mert el akarta hagyni őt. A férfi a börtönből hallgatta mindezt végig.

Link másolása

Többször írtunk már annak a kemecsei nőnek az esetéről, akit brutálisan bántalmazott a volt párja. A férfi puszta kézzel kinyomta a 22 éves nő szemeit, aki emiatt elveszítette a látását. Gabriella minden vágya, hogy visszanyerje a szeme világát, hogy újra láthassa a kislányát.

A fiatal nő kedden az ügyében tartott tárgyaláson idézte fel a durva bántalmazást a Nyíregyházi Járásbíróságon. A Blikk beszámolója szerint Gabriella elmondta, hogy az elrablása előtt néhány nappal szakított a volt párjával, akit arra kért, hogy vigye haza, mert nem bírja azt, amiben élnek. A férfit ez dühítette fel annyira, hogy kíméletlenül megverte a lányt, majd a szemeit is kinyomta.

"Ököllel, tenyérrel bántalmazott, és egy szobabútor üvegét is kitörte, amivel össze akart vagdosni. Fojtogatott, az orromból, számból is jött a vér. Másnap egy baltanyéllel esett nekem és egy partvissal, a széles fadarabbal folyamatosan kínzott.

Volt egy egy méteres bárdja, amivel le akarta vágni a fejemet, és senki nem állította meg. Könyörögtem az életemért. Azt mondta, se Istent, se embert nem ismer és elveszi az életemet. Térdepelve könyörögtem az életemért, de nem könyörült rajtam."

Szerinte az exe "nem ütött, hanem gyilkolt". Miután Gabriella elájult, arra ébredt, hogy a férfi rugdossa, miközben ő a vérében úszik.

"Kihúzott az autóból és betontörmeléken taposta a fejemet. Nem engedett haza, nem akarta, hogy elmenjek. Annyira féltem, hogy inkább azt mondtam, vigyék el a kislányomat, mentsék meg az életét, én pedig ott maradok"

- mesélte a fiatal nő.

Volt párját egyébként végig Balázsnak nevezte, mert Gy. Attila korábban ezen az álnéven mutatkozott be neki. A férfi egyébként Gabriella kérésére a börtönben elkülönített helységből, egy kijelzőn keresztül hallgatta végig az elhangzottakat. Szerinte több részlet nem stimmel abban, amit a lány mondott. "De mindegy, hadd mondja, nem is érdekel" - jegyezte meg.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy Gabriella teherbe is esett bántalmazó párjától, ezt azonban egy ideig el se merte mondani neki. Fontolgatta az abortuszt, de végül a sok stressz miatt elvetélt.

"Nagyon vártam, hogy elmondhassam, ami bennem van. Ez az ember többször megerőszakolt, és a látásomat is elvette. Kiáltok most a bántalmazott nőkért, és azokért is, akik már a föld alatt vannak, akiknek nem született igazságos ítélet"

- nyilatkozta a Blikknek a tárgyalás után.

Arról is beszélt, hogy bár sokáig reménykedett abban, hogy egy speciális orvosi beavatkozásnak köszönhetően visszanyerheti a látását, nemrég közölték vele, hogy már nem lehet segíteni rajta. Emiatt teljesen összetört, de továbbra is bízik abban, hogy valami csoda folytán egyszer újra láthatja kislánya mosolyát.

Gabriella és családja nemrég Izraelben, a Szentföldre utazott, ahol imádkoztak azért, hogy jobbra forduljon az életük.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Talpig fehérben érkezett a tárgyalásra – vallomást fog tenni a 322 milliós csalással vádolt Fekete Dávid
Az egykori megasztáros 2022 júliusa óta házi őrizetben van, előtte összesen 14 hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Link másolása

A keddi tárgyaláson tesz vallomást a bíróság előtt Fekete Dávid. Az egykori megasztárost 322 millió forintos csalással vádolják - írja a Blikk.

Feketét 2021 májusában tartóztatták le, az ügyészség többek között

nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt ellene vádat.

Összesen 14 hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Az első tárgyaláson ártatlannak vallotta magát tavaly novemberben.

Július óta házi őrizetben van, innen érkezett a kedd reggeli tárgyalásra, ahova a Blikk szerint talpig fehérben, egy nagy iratköteggel érkezett, feltehetően a vallomásával.

A bíró kérdésére elmondta, hogy

két munkahelyen is dolgozik, havi 300 ezer forint bevétele van, ebből 100 ezret fizet gyerektartásra.

A gyerekeivel rendszeresen találkozik, hetente többször is nála vannak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Lezuhant a 8. emeletről egy férfi egy budapesti építkezésen, de zúzódásokkal megúszta a balesetet
Leszkocki István igazi túlélő, öt éve egy totálkáros autóból szállt ki egy kisebb vállsérüléssel.

Link másolása

Lezuhant a nyolcadik emeleti állványról egy budapesti építkezésen egy 26 éves férfi, de csodával határos módon zúzódásokkal megúszta a balesetet - számolt be róla az RTL Híradó. Leszkocki István öt éve már túlélt egy súlyos autóbalesetet is.

A férfi reggel 8 órakor kezdett egy IX. kerületi építkezésen:

az állványon állt a nyolcadik emeleten, és készítette elő a szigeteléshez az anyagokat. Ekkor azonban megrándult a térde.

A Híradónak azt mondta, hogy hallotta a kattogást, és egyből rosszul lett, elkezdett émelyegni, és tudta, hogy ez nem jó.

„Azon nyomban leültem, vettem mély levegőket, hogy oxigént kapjon az agyam.”

Miután kicsit jobban lett megpróbált felállni, akkor azonban megint belenyilallt a fájdalom a térdébe, és elájult.

Az ötödik emeleten tért magához, és nem is értette, hogy mi történt.

Mindene fájt, a karja zsibbadt, attól félt, hogy megsérült a gerince, és lebénult. A mentők azonban megnyugtatták, hogy nincsen ekkora baj.

István fej- és végtagsérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után viszonylag stabil állapotban szállították traumatológiai osztályra, ahonnan hétfőn ki is engedték. Azt mondja, nagy szerencséje volt, hogy az ájulás után nem az utca felé a szabadba, hanem a fal és az állvány közé esett be.

„Mindenki mondja, hogy túlélő vagyok, hogy egy ilyen eset után itt tudok állni és beszélni.”

A fiatal férfi öt évvel ezelőtt már túlélt egy súlyos autóbalesetet is: akkor egy totálkárosra tört autóból szállt ki egy kisebb vállsérüléssel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Döbbenetes családi tragédia: megölte a kislányát és a feleségét, majd önmagával is végzett egy brit férfi
A párnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, igaz, akkor a férj vádolta a feleséget azzal, hogy megütötte őt.

Link másolása

Vasárnap hajnalban találták meg az angliai Epsom Főiskola igazgatójának, Emma Pattisonnak, valamint kislányának és férjének a holttestét az otthonukban - írja a The Guardian.

A 45 éves Emma és férje, a 39 éves George egy, az iskola területén lévő házban éltek. A rendőrség az eddigi nyomok alapján úgy gondolja, hogy

a férj ölte meg a feleségét, valamint a hétéves, Lettie nevű kislányukat, majd önmagával is végzett.

A nyomok szerint másnak nincs köze a gyilkosságokhoz.

Megtalálták a gyilkos fegyvert is, ami a férfi nevén volt regisztrálva. A rendőrség azt is megerősítette, hogy négy nappal a gyilkosságok előtt felhívta őket a férj, hogy bejelentse az új címüket.

A BBC úgy tudja, hogy szombaton késő este az asszony zaklatottan felhívta az egyik családtagját, de mire utóbbi odaért hozzájuk, már halott volt az egész család.

Kedden az is kiderült, hogy a párnak már volt dolga a rendőrséggel.

2016-ban ugyanis a férj azért hívta ki a rendőröket, mert a felesége állítása szerint megütötte őt.

Az asszonyt ki is hallgatták, de aztán a férj gyorsan visszamondta a vádakat, és semmiségnek nevezte az esetet - írja a Daily Mail.

Pattison szeptemberben lett az iskola igazgatója, ezt a posztot korábban még nem töltötte be nő. Ezt megelőzően hat évig volt a londoni Croydon Középiskola igazgatója. A férje könyvelő volt, októberben új céget alapított, főleg otthonról dolgozott. Az előző cége (aminek igazgatója és legnagyobb részvényese volt)

tetemes adósságot halmozott fel: 2021 októberéig több mint 14 ezer fontos (6,2 millió forintos) tartozása volt.

A 2022-es adatokat később fogják nyilvánosságra hozni.

Az igazgatónő decemberben a diákoknak nyilatkozott egy podcastben, ahol többek között arról beszélt, hogy milyen nagy változást jelentett a családjának az új munkahelye.

"Elköltöztünk, vettünk kutyát, új állásom lett nekem és a férjemnek is, pedig ő ezt nem tervezte. A kislányom is új iskolát kezdett, szóval tényleg sok minden megváltozott, de most minden nagyszerű. A főiskola sok minden segített, mindenki nagyon kedvesen fogadott" - mondta.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Óriási hógömböt gurítottak az úttestre, csúnya baleset lett a vége
A 22 éves férfi és gyerekkorú társa súlyos kárt okoztak egy arra haladó autóban, most akár börtön is várhat az idősebbre.

Link másolása

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki gyermekkorú társával egy hótömböt rakott ki az úttestre, aminek később egy autó neki is ütközött – írja az Ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a 22 éves férfi és a gyerek 2021 decemberében éjfél körül egy Mosonmagyaróvár közeli település utcáján sétáltak, havas, hideg időben. Ekkor észrevettek egy kb. 50 cm élhosszúságú átfagyott hótömböt, melyet kigörgettek az egyik forgalmi sáv közepére, majd távoztak.

Nem sokkal később arra haladt egy személyautó, amely a sötétben, a szemerkélő esőben későn észlelte az úttesten lévő hótömböt, és az elkormányzás ellenére is nekiütközött.

A járműben az ütközés miatt kb. 40 000 forint kár keletkezett. A vád szerint a vádlott és gyermekkorú társa olyan akadályt létesített a közúton, amely alkalmas volt arra, hogy az ott haladó járművekkel ütközés révén sérüléssel járó balesetet eredményezzen.

Az ügyészség a felnőttkorú elkövető ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat, ez akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: