hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Agyonlőtte barátnőjét és öt rokonát egy férfi Amerikában, mert nem hívták meg egy szülinapi buliba

A férfi betegesen féltékeny volt és erősen próbálta kontrollálni a barátnőjét a rendőrség szerint. A lövöldözés után magával is végzett.

Link másolása

hirdetés

Döbbenetes gyilkosság történt múlt szombat éjjel az amerikai Colorado Springs városában: egy férfi lelőtte a párját és annak öt rokonát, mert őt nem hívták meg egy családi szülinapra - számolt be róla a BBC.

A 28 éves Sandra Ibarra-Perez a szeretteivel ünnepelte hármójuk születésnapját, amikor hívatlanul megjelent a helyszínen a szintén 28 éves barátja, Teodoro Macias, akit annyira feldühített, hogy ő nem volt a meghívottak között, hogy azonnal le is lőtte barátnőjét és öt további résztvevőt.

A legfiatalabb áldozat egy 21 éves férfi volt. Három kamasz is ott volt a bulin, de ők pont a lövöldözés előtt átmentek egy szomszédhoz, hogy elhozzanak valamit, és már csak a vérengzés után tértek vissza.

A tragédiát viszont három gyerek, egy 2, egy 5 és egy 11 éves a helyszínen nézte végig, az ő életüket megkímélte a dühöngő férfi, aki a történtek után magával is végzett.

Az egyik rokon szerint Macias egy csendes és komoly ember volt, aki mindenhová fegyverrel járt. A rendőrök szerint a félautomata pisztoly törvényesen nem volt a tulajdonában.

A hatóság közlése szerint a férfi nagyjából egy éve járt Sandra Ibarra-Perezzel, és betegesen féltékeny volt, mindig kontrollálni akarta a barátnőjét. A nő családjával már egy héttel ezelőtt is komolyabb konfliktusba került. A rendőrkapitány szerint a borzalmas családi tragédia hátterében párkapcsolati erőszak állt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Végrehajtó vasalta be Bayer Zsolton a Hadházynak ítélt 300 ezer forintos sérelemdíjat

A jobboldali publicista korábban 5 forintosokban fizette volna ki az összeget, de Hadházy jelezte, hogy a jogszabály alapján csak 50 érmét köteles elfogadnia.

Link másolása

hirdetés

A végrehajtó vasalta be Bayer Zsolton azt a 300 ezer forintot, amit a Kúria tavaly őszi ítélete alapján kellett fizetnie Hadházynak, számolt be róla az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Bayer Zsoltnak a sérelemdíj felett így a végrehajtási költséget is fizetnie kellett, így összesen 379 ezer forint hajtottak be tőle.

Az ügy előzménye, hogy Bayer 2017 októberében azt írta egy cikkében: "át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli."

Egy hónappal később pedig "Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember" címmel közölte írását.

Bayer a bírósági ítélet után gyűjtést indított, 5 forintos érmékben szerette volna kifizetni Hadházy sérelemdíját, a független képviselő ugyanakkor jelezte neki, hogy a jogszabály szerint csak ötven darab pénzérmét köteles bárkitől elfogadnia, ezért maximum pár száz forintot tud így kiegyenlíteni a publicista.

Természetesen az igazi cél nem maga az összeg behajtása volt. Hanem az, hogy ez az ember legalább egyszer az életben érezze azt, milyen az, ha a dolgoknak következménye van. Nyilvánvaló, hogy nem fogja őt az összeg földhöz vágni, épp most fogadtak el a gazdái egy olyan törvényt, ami alapján potom pénzért megvásárolhatja a Várban potom pénzért bérelt lakását.

– írta Hadházy a Facebookon.

hirdetés

Hozzátette, hogy Mengyi Roland után ez volt a második bírósági ítélet egy vezető fideszes ellen, és a végrehajtással azt üzente, mindent meg fog tenni, hogy legyenek még ilyenek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Két és fél év börtönt kapott a fideszes képviselő volt titkára, aki baseball sapkába rejtett kamerával fotózott fiatalkorú lányokat

A szomszéd kabinból, vagy földre dobott sapkával rögzítette a felvételeket. Ügyvédje a Kaleta-ügyet is felhozta, ahol szerinte sokkal több ilyen fotó miatt jóval enyhébb ítélet született.

Link másolása

hirdetés

Pedofília miatt 2 év 6 hónap börtönre ítélték Simon Róbert Balázs fideszes képviselő egykori titkárát, Sz. Balázst írja a szombathelyi ugytudjuk.hu.

A hitoktatóként végzett férfi a lap szerint a győri Fidesz oszlopos tagja volt, tavaly nyáron a siófoki Aranyparton bukott le, hogy baseball-sapkába rejtett kamerával próbált fiatalkorú lányokat lefényképezni az egyik öltözőben. A módszere az volt, hogy a szomszéd kabinból, vagy földre dobott sapkával rögzítette a felvételeket.

Sz. Balázs a lebukásáig Győr kulturális bizottságában is helyet kapott. A férfi 63 esetben készített pornográf fotót a gyerekekről, valamint 91 ilyen képet találtak még nála a házkutatás során.

Ügyvédje azzal érvelt, hogy védence nem volt agresszív, nem bántalmazta a gyerekeket, a fotózáson kívül nem csinált velük semmit. Utalt a Kaleta-ügyre, ahol sokkal több ilyen fotó miatt jóval enyhébb ítélet született.

Végül 2 év 6 hónap szabadságvesztésre, a gyerekektől való foglalkozástól való örökös eltiltásra, a közügyektől pedig három éves eltiltásra ítélte a bíróság. Büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: