News here
hirdetés

KÉK HÍREK

A szemén és a lábán hatolt át a villám a két édesanyának a csongrádi Tisza-parton

40 percen keresztül küzdött az életükért a parton egy tűzoltóként is dolgozó vízimentő és egy szabadnapos orvos.

Link másolása

hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy két nőt villámcsapás ért a Körös-toroki szabadstrandon. A baleset áldozatai súlyos sérüléseket szenvedtek, egyikük életéért 40 percet küzdöttek, mire sikerült stabilizálni az állapotát. Jelenleg mindkettejüket a szentesi kórház intenzív osztályán ápolják.

Időközben újabb részletek derültek ki a balesetről. "A csongrádi Körös-torokban strandoltunk. Éppen lángosért indultunk, amikor villámlott egy nagyot, az emberek meg kiabálni kezdtek a parton" – nyilatkozta a vasárnap délután történtekről Herczeg Attila, a szegedi pszichiátriai klinika főápolója a Délmagyar.hu-nak.

"A két hölgy akkor már a földön feküdt, az egyiknek még volt keringése. Égési sérüléseket is szenvedtek. Én úgy tudom, nem a játékokat szedték össze, hanem a homokba szúrt napernyőért mentek vissza, amelynek fémből volt a nyele, az vezethette le a villámot.

"
Hirtelen annyi egészségügyben dolgozó strandoló szaladt össze segíteni, hogy úgy éreztük, mintha egy műtőben lennénk

– idézte fel. Az első hírek még arról szóltak: tűzoltó is segített. A partfürdő üzemeltetője hétfőn arról tájékoztatott, hogy két vízimentő kezdte meg az újraélesztést, mindketten tűzoltók, szabadidejükben látják el ezt a szolgálatot. A többiek hozzájuk csatlakoztak, így jelen volt egy makói nőgyógyász is.

A Blikk is megszólaltatott egy szemtanút, aki azt mondta, hogy amikor elkezdett dörögni az ég és villámlani, mindenki pánikban volt. Az illető elmondta, hogy ők is menedéket kerestek, és látták, ahogy az emberek két földön fekvő alak felé rohannak.

hirdetés
"
Hallottuk, hogy az egyik nőnek a szemén, a másiknak a lábán voltak égési sérülések, valószínűleg ott hatolt be a villám.

A névtelenséget kérő szemtanú szerint egy tűzoltóként dolgozó úszómester, és egy gyermekével strandoló makói orvos ért oda először az áldozatokhoz. Miután a helyszínen újraélesztették a két nőt, a szentesi kórházba szállították őket, a lap szerint jelenleg is az intenzíven vannak.

A Blikk megkereste a makói orvost, ő azonban nem akart nyilatkozni. Az újraélesztésben szintén részt vevő úszómester azonban nyilatkozott, igaz, névtelenül. A férfi elmondta, nagyon örül, hogy a két asszony túlélte a balesetet.

"Nekem ez a dolgom, én csupán a munkámat végeztem. Örülök, hogy segíthettem" – szerénykedett a hivatásos életmentő.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Barátja szerint mindkét lába lebénulhat az Operettszínház táncosának, aki megsérült a belvárosi tetőomlásban
„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk” – mesélte.

Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban írtuk, az utcára omlott a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része hétfőn.

A Budapesti Operettszínház délután azt közölte, hogy súlyosan megsérült az egyik táncművészük, aki éppen munkahelyére tartott.

Az RTL Híradónak megszólalt a barátja, aki elmondta, hogy akár az is lehet, hogy a táncművész mindkét lába lebénul.

„Azt lehet tudni, hogy fejsérülés, elvileg azt stabilizálták, nyaki csigolya, talán azt is, és sérült a gerincveleje, tehát ha most a 6 órás műtét alatt nem tudják ezt megcsinálni, akkor lebénul mind a két lába” – mondta Babácsi Benjámin, aki szintén az Operettszínház táncosa.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – idézte fel a délelőtt történteket.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – mondta Babácsi Benjamin a Fókusznak.

hirdetés
Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy stábtag az RTL Klub egyik műsorának forgatásán
Sem az ügyeletes orvos, sem a mentők nem tudták már megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Rosszul lett és meghalt az egyik stábtag az RTL Klub Nyerő páros című műsorának forgatásán – értesült a 24.hu. A csatorna később megerősítette a hírt a portálnak. Mint írták,

az egyik műsor hétfői forgatási napján a gyártó partnercég szerződéses munkatársa váratlanul rosszul lett.

A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos, majd a helyszínre érkező rohamkocsi azonnal megkezdte az ellátást, de a stábtag életét nem sikerült megmenteni.

A csatorna mély részvétét fejezi ki a gyászoló hozzátartozóknak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Nyolc nap után egy vízelvezető csatornában találták meg az eltűnt német kisfiút
A kisfiút két méter mélyen találták meg, élve. Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a gyerek a vízelvezető csatornába.

Link másolása

hirdetés

A szülei otthonához közel eső vízelvezető csatornában találták meg nyolc nap után az eltűnt nyolcéves kisfiút a németországi Oldenburgban - írja az rtl.hu.

Egy járókelő figyelt fel egy aknafedél irányából a fiú nyöszörgő hangjára szombaton kora reggel, majd értesítette a hatóságokat, akik kinyitották a fedelet.

Két méter mélyen találták meg a nyolc napja eltűnt kisfiút, élve, mindössze kétszáz méterre a családi házuktól.

A gyerek apja később azt mondta, hogy a kicsi a körülményekhez képest jól van, és mindenkinek megköszönte a segítséget, aki részt vett a keresésében.

A hatóságok számára

rejtély, hogyan kerülhetett a kisfiú a csatornába,

egyedül ugyanis nem lehetett képes felemelni az akna nehéz fedelét. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a rendszer egy másik pontján mászott be a csatornába, majd egyszerűen eltévedt.

hirdetés

Most a teljes csatornarendszert kamerákkal vizsgálják át.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Ismét rendőrök mentettek ki egy forró autóban rekedt kisgyereket
Betörték az autó egyik üvegét a tonfával, a héthónapos gyerek így sértetlenül megúszta az esetet.

Link másolása

hirdetés

Egy tompai asszony június 27-én a déli órákban állt meg egy kiskunhalasi parkolóban, az autója azonban véletlenül bezáródott, benne a héthónapos kisfiával – írja keddi közleményében a Készenléti Rendőrség.

A nő azonnal hívta a hatóságokat, a Készenléti Rendőrség munkatársai pedig éppen időben érkeztek.

Mivel az ajtókat ők sem tudták kinyitni, egyikük a tonfával a bal hátsó ajtóüveget egy ütéssel betörte, majd kivette az ülésen lévő kézi táskát, amiben az indítókulcs volt.

Ezzel sikerült az ajtót kinyitni, és kivehették a gyereket a kocsiból.

Mint írják, a gyors rendőri reakciónak köszönhetően

a kisfiú nem szenvedett sérülést,

szerencsére csak 3-5 percet tartózkodhatott egyedül a gépjárműben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: