News here
hirdetés

KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

Tényleg gáz, ha a nő idősebb a pasijánál?

És nem csak 2-3, hanem akár 10-12 évvel is? Egyáltalán miért kezdenek a fiúk náluk idősebb nőkkel?
zEg - szmo.hu
2019. január 20.


Link másolása

hirdetés

Hálás téma az idősebb nő-fiatalabb férfi kapcsolatáról írni, mert szinte mindenkinek megvan erről a maga véleménye, és rendszerint izgalmas vita alakul ki arról, hogy ez jó-e vagy nem, hogy a férfinak mi a haszna ebből a kapcsolatból, hogy a nő mit profitálhat abból, ha fiatalabb a párja, és arról is, hogy van-e jövője a kapcsolatnak ekkora korkülönbséggel.

Emlékszem, annak idején mennyire megrökönyödtek az ismerőseim, amikor az egyik 25 éves srác a csapatból elkezdett járni egy nála 12 évvel idősebb, elvált nővel. Az egyöntetű véleményük az volt, hogy:

„Elb...a az életét!”

Ráadásul a nő nem olyan sokkal később teherbe is esett. Véletlenül futottam össze velük, a nőnek akkor már nagy volt a pocakja, együtt vásároltak, és nemhogy boldogtalannak nem tűntek, hanem valami nyugalom és harmónia sugárzott mindettőjükből.

A közvélekedés szerint egy fiatal férfi azért jön össze egy nála akár több mint tíz évvel is idősebb nővel, mert "anyakomplexusa van", mert "trófeákat gyűjt", mert "nagyon kényelmes számára egy ilyen kapcsolat", mert "sokat tanulhat az ágyban a nőtől", mert "nem kell komolyan vennie a kapcsolatot" vagy mert "az önbizalomhiányos idősebb nőnek turbózhatja az egóját".

hirdetés

A harmincas, negyvenes nő pedig azért választ fiatal parnert, mert "a fiatalka (sic!) istennőként néz rá", "a nemrég még kamasz fiú még őszintén képes kimutatni az érzelmeit", mert "a fiatalabb férfinak nagy a terhelhetősége" – itt egy portál szó szerint azt írta: "egy fiatal fiú mindenre kapható – elvégre örül ha szexelhet – és vele aztán lehet káma-szútrázni", és mert "a fiatalokat lehet idomítani meg nevelni". Meg "könnyű őket elcsábítani".

Én is jártam, nálam 10 évvel fiatalabb sráccal, a környezetemben is előfordult többször fiatalabb férfi-idősebb nő felállás, és a tapasztalataim alapján ki kell hogy ábrándítsalak benneteket.

A fiatal férfiak túlnyomó többsége nem anyát keres a nála idősebb nőkben, hanem szellemi, lelki és szexuális partnert. Ez a kapcsolat semmivel nem kényelmesebb számukra, mint bármilyen más párkapcsolat.

Sőt: egy náluk tapasztaltabb lánynál magasabban lehet a léc, amit át kell ugorni, és fel kell nőni ehhez a kapcsolathoz. A kapcsolatot igenis komolyan kell venniük, és többségük komolyan is veszi, nem alkalmi partnert keres a másikban, hanem társat.

Az én párom felelősségteljesebben viselkedett, mint sok velem egykorú férfi, és képes volt önállóan dönteni. A humorával, a tájékozottságával és a dinamikus gondolkodásával fogott meg. (Egyébként az elejétől fogva ő kezdeményezett, ő akart hozzám közel kerülni, ő tette meg az első lépéseket, én meg eleinte menekültem előle, mert 20 éves volt, én meg 30.) Én nem babusgatni való gyereket kerestem benne, ő pedig nem az anyját akarta pótolni, hiszen volt neki sajátja, akivel jó volt a kapcsolata.

Amíg együtt éltünk mindenből egyenlően vettük ki a részünket: munka, házimunka, hobbi, szórakozás, pihenés. Szabadok lehettünk egymás mellett szellemileg és lelkileg is, kölcsönösen támogattuk egymás ambícióit és terveit. Őszintén kimutatta az érzelmeit – de nem azért, mert fiatalabb volt nálam, hanem azért, mert ő ilyen személyiség. Van, aki fiatalon is megtartja magának, amit gondol, és 20 évesen sem mondja soha azt a barátnőjének, hogy szereti, akkor sem, ha tényleg szereti őt.

A nők sem "gyermekpótlékot" látnak vagy keresnek a náluk fiatalabb férfiban.

Az igaz, hogy egy 30-35 éves nőt megfog, ha lendületes személyiség az a huszonéves srác, aki csapja neki a szelet, de nem azért jön össze vele, mert jó fizikumú és mindenre kapható partnert keres az ágyban. Ez önmagában nem elég, és a férfiakat sem kell szexuális játszékszerré degradálni.

Az a helyzet, hogy kissé túl vannak dimenzionálva az idősebb nő-fiatalabb férfi kapcsolatok. Ezek a párok egyszerűen azért vannak együtt, mert összeillenek, szeretik egymást, és az történetesen sokadrangú szempont számukra, hogy hány évesek.

És már a társadalmi megvetéstől sem kell tartaniuk.

Susan Winter amerikai írónő, aki könyvet is írt a témáról, és aki podcastokban és youtube videókban is beszélt az idősebb nő-fiatalabb férfi kapcsolatról, úgy véli, mára sokat változott a nők társadalmi helyzete. Az elmúlt fél évszázadban rengeteg nő lett anyagilag független és önálló, a család a mi kultúránkban már nem szólhat bele a párválasztásba, és a nőknek már nem kell olyan szempontokat is figyelembe venniük, hogy a férfi legyen idősebb, és legyen annyi pénze, hogy eltartsa őket.

Könyvének megírása előtt 200 pát kérdezett meg, ahol idősebb a nő és fiatalabb a férfi. Susan Winter számára az derült ki, hogy

a közhiedelemmel ellentétben nem fog a fiatalabb férfi mindenképpen lelépni egy fiatalabb nőért.

A kapcsolat azonban valóban véget érhet, ha a férfi gyereket akar, de a nő már nem tud szülni. Itt megjegyezném, hogy Winternek igaza van, de a kapcsolat úgy is véget érhet, ha a nő szeretne gyereket, de a férfi ehhez még fiatal.

Winter tapasztalatai szerint az is tévhit, hogy a tapasztalt nők csábítják el a fiatal férfiakat. Az általa megkérdezett pároknál a férfi tette meg az első lépést. Ezek a kapcsolatok pedig ugyanolyan tartósak lehetnek, mint más párkapcsolatok: az általa megkérdezett pároknál a kapcsolat hossza átlagosan 13 év volt, de akadt olyan pár is, amelyik 25 éve volt együtt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT
Durva szabályokat állított fel a párjának egy 22 éves lány: a fiúnak el kell tartania és heti két randi is kötelező
Leaha a randik alkalmával tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is, például, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

Link másolása

hirdetés

Leaha Ureel mindent megtesz azért, hogy életben tartsa a lovagiasságot, ezért pedig egy egész listányi szabályrendszert is felállított, amit szerelmének kötelezően be kell tartania – írja a The Sun.

A fiatal lány ugyanis a hagyományos családmodell híve: miután elvégezte a főiskolát és pincérként dolgozott egy étteremben, eldöntötte, hogy nem akarja többé a munkának szentelni az életét, ezért otthon marad.

Alan így kénytelen eltartani szerelmét, aki egyébként azt is elvárja, hogy férje legalább hetente kétszer pazar randevúkra vigye, minden alkalommal kihúzza és betolja a székét, töltse ki a bort, sőt még a számlát is ő fizesse.

Leaha tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is a randevúkon, például azt, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

„Szeretem, ha ő kezdeményez, asztalt foglal egy étteremben, vagy megtervezi, hogy mit csinálunk” – mondja Leaha.

A fiatal feleség háztartásbeli, ezért partnere gondoskodik róla. Szeret főzni és magára fordítani az otthon töltött időt, sokat sétál a kutyákkal.

hirdetés
„Imádok háziasszony lenni, és szeretném, ha mások is tisztában lennének azzal, hogy normális, ha erre az életstílusra vágyunk. Olyan, mint háztartásbeli anyának lenni, csak gyerekek nélkül"

– vallja Leaha.

A szerelmesek még nagyon fiatalon jöttek össze, majd rövid időre szakítottak is, mert Alan korábban nem tudta a nőt eltartani. Végül visszaszerezte a lányt és még abba is beleegyezett, hogy betartja a rá vonatkozó szabályokat.

Alan nagyon elkötelezett, teljes mértékben támogatja Leahát, és azért dolgozik, hogy olyan életstílust biztosítson neki, amire már nagyon régóta vágyott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés
11 hetes volt a babájuk, amikor először elutaztak kettesben – Háromhavonta nyaralni megy a pár, hogy megőrizzék a szerelmüket
Az amerikai feleség úgy véli, ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan elkezd széthullani.

Link másolása

hirdetés

Amikor az ember szülővé válik, sok mindenről le kell (ideiglenesen) mondania, vagy legalábbis kevesebb jut belőle, mint a gyerek születése előtt. A szülőknek pedig sokszor nehézséget okoz az, hogy kicsi gyerekük mellett is meg tudják őrizni a kapcsolatukban a tüzet. Egy amerikai házaspár most elmondta, ők hogyan tudják életben tartani a házasságukat, miközben gyereket nevelnek.

Aubree Paige egyik szenvedélye az utazás, és ezzel azután sem akart felhagyni, hogy anya lett. Férjével, Aaronnal úgy gondolják, a romantikus nyaralások kellenek ahhoz, hogy ne csak szülőkként, hanem szerelmespárként is éljenek. Ezért úgy döntöttek, hogy minden harmadik hónapban elutaznak több napra valahová két gyerekük nélkül.

„Az első utazásunkat akkor ejtettük meg, amikor a babánk még csak 11 hetes volt. És tudjátok mit? Tökéletesen jól elvolt, amíg mi nyaraltunk. Mi pedig ez idő alatt újra tudtunk kapcsolódni egymáshoz, és emlékeztettük magunkat arra, kik is vagyunk”

– írta a Kidspot oldalán.

Szerinte ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan repedezni kezd. Ezért ők elsősorban házastársakként és nem szülőtársként tekintenek egymásra, és ennek megfelelően próbálnak élni.

„Egy nap a gyerekeink el fognak hagyni minket: ki fognak repülni és élik a saját életüket. Ekkor pedig, ha nem helyezzük előre a kapcsolatunkat, semmink nem marad már”

– véli.

hirdetés

Ennek elkerülésére találtak ki egy rendszert arra, hogy a gyereknevelés mellett legyen elég idejük magukra is.

Hetente egy este randiznak, havi egyszer csak kettesben töltenek egy éjszakát, és háromhavonta 3-4 éjszakára kiruccannak.

Mint írta, pontosan tudja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, és ez rendben is van, de számukra ez jól működik, így tudnak párként is jól élni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés
Ha 20 évesen még szingli egy roma lány, kortársai szerint már örökre vénlány marad
A brit vándorcigányok között akinek ennyi idős korában még nincs párja, azzal valami nem stimmel.

Link másolása

hirdetés

A TikTokon árulta el egy fiatal lány, hogy milyen érzés 20 évesen még mindig szinglinek lenni a vándorcigány közösség tagjaként, írja a The Sun. Az Egyesült Királyságban élő nőt a rövid videó alapján minden ismerőse arról faggatja, hogy miért nem talált még párt magának.

Vannak, akik azt hozzák fel példaként, hogy ők már 13 éves korukban megismerkedtek a férjükkel, és épp annyi idősek voltak, mint most Tina, amikor feleségül mentek hozzá. Másvalaki azon értetlenkedett, hogy miért nincs még mindig barátja, miközben nagyon jól néz ki.

Néhány anyuka egészen odáig ment, hogy felajánlotta: bemutatja a fiának, csak hogy végre párt találjon. A vele egyidős lányok szerint pedig ő már örökre vénlány marad, ha eddig nem kelt el.

Tina a videó alatti kommentek között eközben azzal viccelt, hogy olyan érzése van, mintha a húszas éveibe lépve hirtelen vége lenne az egész életének.

Az angol nyelvű videót itt lehet megnézni:

@tinamariedoherty I love being 20 in this lifestyle ?✨ #fyp #gypsy ♬ Miami, My Amy - Keith Whitley

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A felesége mellett hét barátnője is van a brazil férfinek, boldogan élnek együtt
Arthur felesége szerint a barátnők megjelenése csak erősítette a kapcsolatukat.

Link másolása

hirdetés

Elképesztő történetet közölt a The Sun egy brazil férfiról. Arthur boldogan él a feleségével, Luanával - ebben egyelőre persze semmi különös nincs. A kapcsolatuk azonban úgy is boldog, hogy

a férfinek a feleségén kívül még hét barátnője van.

A pár azt mesélte, hogy mikor megismerkedtek együtt kezdtek el járni az edzőterembe. A korábban kissé túlsúlyos Arthur gyors eredményeket ért el, ami az önbizalmát is meghozta. Olyannyira, hogy megkérdezte Luanát, mit szólna hozzá, ha más nőket is behozna a kapcsolatba. A nő azt mondta, a házasságukban az a célja, hogy Arthur boldog legyen, amíg a férfi boldog, addig pedig ő is az.

Luana szereti a többi lányt is,

szerinte a barátnők megjelenésével csak erősödött a kapcsolatuk és jobban bíznak egymásban.

A hét barátnőre – név szerint Taniara, Lorenára, Kyarára, Melina, Emlly-re, Cyntiára és Thayanne-re – Arthur igyekszik ugyanannyi időt fordítani. A féltékenység ugyanis csak akkor kerül elő, ha Arthur az egyik lánnyal több időt tölt, mint a többivel.

hirdetés

A nők mindegyike rajong Arthurért, aki szerintük intelligens, vonzó és kedves.

A népes csapatot nemrég Arthur nagymamájának is bemutatták, aki vallásossága miatt nem tudja támogatni ezt a sok kapcsolatot, de megérti az unokáját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: