KAPCSOLAT

Négy viselkedési minta, ami a romantikus filmekben a nagy szerelem jele, de valójában mérgezi a kapcsolatotokat

Hollywood az Hollywood, a valóság meg a valóság. Ha ezt látod a párodon, fuss – előle.

Link másolása

Igen, a szexi vámpírfiú nagyon romantikus, örök szerelmet ígér neked, meg mexikói all-inclusive luxusapartmanba visz. Igaz, közben kiszívná a véred, de ennyi belefér. Igen, a szado-mazo milliárdos is nagyon romantikus, végülis ő is a tenyerén hord, ehhez képest egy kis dádá semmiség, meg hogy szexuális tárgynak tekint, kit érdekel. Ő Mr. Grey, a kedvünkért a végén úgyis megváltozik, és jön az ásó-kapa-nagyharang.

A hollywoodi romantikus filmek tele vannak klisékkel, ami önmagában nem baj, hiszen épp azért nézzük őket, hogy elandalodjunk, elálmodozzunk egy kicsit. Ám a párkapcsolati szakértők és a pszichológusok szerint ami a vásznon ellenállhatatlan, az egy valódi szerelemben mérgező, sőt pusztító lehet.

Íme azok a párkapcsolati viselkedés-minták, amiket a klisé-tévhitek romantikusnak tartanak, de ha felfedezed a szerelmeden, jobb, ha minél hamarabb menekülőre fogod, vagy legalábbis nagyon résen vagy.

1. Az őrült féltékenység az őrült szerelem jele

Nem. Ebből kizárólag az "őrült" szó állja meg a helyét. Vagyis az ok nélküli, tomboló féltékenység kóros dolog egy párkapcsolatban. Egyáltalán nem a párod irántad táplált szerelmének a fokmérője, sokkal inkább a benne lévő önbizalomhiányé. A betegesen féltékeny ember egyszerűen nem hiszi el, hogy őt önmagáért is lehet szeretni, ezért lehetsz te bármilyen hűséges, mindig rettegni fog, hogy elveszít. Mindenkiben, sőt mindenben - még egy ártatlan hobbidban is - ellenséget fog látni, és ezzel egy idő után az agyadra fog menni. A féltékenység - ha ok nélküli és állandó - az egyik legdurvább kapcsolatgyilkos.

2. Ha a párod nem tiszteli a határaidat, az azt jelenti, hogy mélyen kötődik hozzád

Nem. Ez pontosan azt jelenti, amit jelent: hogy nem tiszteli a határaidat. Ha te nem bírod, hogy kopogtatás nélkül rád nyit a fürdőszobában, amikor mondjuk épp gyantázol, akkor azt neki el kell fogadnia. Ha neked szükséged van arra, hogy néha külön is eljárj a barátaiddal meginni egy pohár bort, ha szeretnél heti egyszer-kétszer nélküle edzőterembe vagy bicajozni menni, ha időnként imádsz bekuckózni, és egyedül megnézni egy filmet, azt ő semmilyen körülmények között nem veheti zokon. Ez ugyanis a te jó közérzetednek, a te személyiségednek elidegeníthetetlen része. Persze egy kapcsolatban mindenkinek alkalmazkodni kell, de ami az egyik félnek kényelmetlen, azt a másik soha nem erőltetheti rá.

3. Az állandó veszekedés a szenvedély jele

És a nagy szenvedély közepette szépen ki is nyírja a kapcsolatot. A mozivásznon persze nagyon jól mutatnak a sírós-kibékülős nagyjelenetek, a látványos ajtó- és tányércsapkodások, de a való életben ki vágyik állandó drámára?

A konfliktus, és olykor-olykor a veszekedés is az egészséges párkapcsolat velejárója, de a naponta ismétlődő nagyjelenetekbe a legszerelmesebb ember is belefárad.

A párkapcsolatot végülis a harmóniáért, a lelki kiegyensúlyozottságért, a támogatásért és a szeretetért csináljuk. Nem a folytonos hisztiért.

4. "Azért tud ennyire megbántani, mert engem szeret a legjobban"

És ugye a hozzánk legközelebb állókat tudjuk a legjobban megbántani. Nos, ez megint tévhit. Az igaz, hogy minél közelebb áll hozzánk valaki, annál őszintébbek vagyunk vele, önmagunkat adjuk, ezért könnyebben előfordul, hogy mondunk valamit bántót. Amit persze abban a pillanatban meg is bánunk. De a szándékosan bántó megjegyzések, a másik leggyengébb pontjának állandó megütése, az "övön aluli" megnyilvánulások nem a szerelem jelei, hanem a mérgező kapcsolaté.

Aki igazán szeret valakit, véletlenül megbánthatja, de ha szándékosan, rendszeresen fájdalmat okoz neki - szavakkal, sőt sajnos olykor fizikailag is - az súlyos személyiségtorzulást jelez.

Egy ilyen emberrel nem szabad együtt maradni, mert szisztematikusan a földbe fog minket döngölni, és az uralma alá hajtani, amiből a végén nem, vagy csak óriási sérülésekkel tudunk kiszabadulni.

Forrás: Mystical Raven


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
A Rovatból
„Több mint 720 emberrel feküdtem le a 18 évvel ezelőtti válásom óta, szeretem a jó szexet”
Heti 3-5 új emberrel bújt ágyba a brazil nagyi. Az utóbbi három évben kicsit lassult a tempó, mert összejött valakivel.

Link másolása

Több száz egyéjszakás kalandja volt egy Londonban élő brazil nagymamának a válása óta, írja a Daily Star. A biszexuális Andréa Sunshine úgy számolja, hogy az azóta eltelt 18 év alatt összesen 720 férfi és női szexpartnere lehetett.

Az 54 éves influenszer nehezen tartja észben a számokat, de úgy saccolja, hogy heti átlagban 3-5 emberrel randizott, mióta szingli lett. Némileg lassult a tempó az utóbbi három évben, mert a fitt nagyi azóta nyitott kapcsolatban él, ahol a szex is kielégítő számára.

Andréa elmondása szerint az olyan partnereket kedveli, akik dominálni tudják őt. Szereti, ha egyszerűen a falhoz préselik, a nyakát harapdálják és a szexben átveszik az irányítást. De a leginkább azok tudják levenni a lábáról, akik kiválóan csókolóznak.

A brazil nő nemrég azzal került a hírekbe, hogy az OnlyFans-en tervezett pornós karriert. Ehhez pedig az interneten keresett állandó partnert maga mellé:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
Öt jel, ami arra utal, hogy a kapcsolatod a végéhez közeledik
Érdemes időben felfigyelni az intő jelekre és megelőzni a bajt.
Sassy.hu, Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2023. április 22.


Link másolása

Vannak olyan jelek, amelyek már akár évekkel korábban jelzék, hogy a kapcsolat nem tart örrökké, és szakítás lesz a vége. Érdemes tahát figyelni és időben reagálni rájuk.

A viták

Az egyik figyelmeztető jel a viták és az ezekre való reagálás. Ha nem tudod a partnered szemével nézni a dolgokat, az súlyosbíthat néhány kapcsolati problémát, melyek csak még inkább kiéleződnek a viták során.

Ha egy vita állóháborúvá válik, a 30 perces szabályt alkalmazd: hagyjátok félbe a beszélgetést, és 30 perccel később folytassátok. Addigra mindenki lehiggad, és sokkal nagyobb esély lesz arra, hogy belássátok, ha esetleg a másiknak van igaza és nem nektek. Ha képes vagy uralkodni magadon, azzal azt üzened a partnerednek, hogy figyelsz rá, és egy csapatban játszotok.

A kíváncsiság

Már nem kérdezősködsz, és nem érdeklődsz az álmairól vagy reményeiről - mert azt hiszed, hogy olyan régóta együtt vagytok, hogy mindent tudsz róla.

Őrült nagy meglepetések érik ilyenkor az embert.

Amikor elkezdünk randizni, rengeteget kérdezünk a másiktól, érdeklődünk iránta, de idővel elmaradnak ezek a beszélgetések. Fontos, hogy te továbbra is kérdezz: hogy érzi magát? Mire gondol? Mik a hosszú távú céljai? Ha úgy érzed, hogy a válaszok laposak, és inkább csak rutinszerűek, vedd észre, hogy baj van.

Felelősségvállalás

Gyakran megtörténik, hogy az egyik fél teljesen kilép a kapcsolat építéséből, és úgy csinál, mintha neki nem lenne szerepe a dolgok jóra vagy rosszra fordulásában.

Csak azt ismételgeti, hogy ha a partner megváltozna vagy másképp csinálna ezt-azt, akkor minden rendben lenne.

Sokkal könnyebb ujjal mutogatni a másikra, mint felelősséget vállalni a tetteinkért, gondolatainkért..

Amit teszel, az hatással van a partneredre, aki aztán hatással lesz rád - ilyen egyszerű ez. A viselkedésmódok sajnos erősítik egymást.

Bizalom

Az utolsó előtti jel az, amikor a szavaid és a tetteid nem fedik egymást, így

a partnered nem tud megbízni abban, hogy akármit is ígérsz, az összhangban lesz azzal, amit végül teszel.

Ezen nincs mit magyarázni: ha hazudós vagy, hűtlen, link, akkor az a kapcsolat megy a kukába.

Támogatás

Az utolsó jel az, amikor nem állsz a partnered mellett - vagy épp ő nem áll melléd az életed nagy és nehéz megpróbáltatásaiban.

Nem állsz ki érte, nem támogatod, magára hagyod, bármilyen szituációról legyen is szó.

Amikor már egymással harcoltok, és nem együtt, a világ ellen - ott a vége.

Ha időben reagálsz, ám süket fülekre találsz, még így is előfordulhat, hogy végül nem tudjátok elkerülni a szakítást, de legalább néhány vakon töltött évet megspórolhatsz így magadnak, amiért később nagyon hálás leszel. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy egy új esély mikor érkezik az életedbe. Gyerekekkel és tönkrement házassággal a hátad mögött, vagy még mindezek előtt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Elárulta egy válóperes ügyvéd, hogy miért megy tönkre a legtöbb házasság
A nők túlvállalják magukat, majd kipurcannak, a férjek eközben belekényelmesednek a helyzetbe.

Link másolása

Már több mint 4,5 millióan nézték meg a TikTokon azt a videót, amiben egy New York-i válóperes ügyvéd elárulja, miért megy tönkre a legtöbb házasság napjainkban. Dennis R Vetrano szerint a nők egyszerűen túlvállalják magukat, a férfiak pedig belekényelmesednek a helyzetbe, emiatt romlik meg a házaspárok többségének viszonya egymással, írja az Independent.

Az ügyvéd szerint a feleségek gondoskodnak a gyerekekről, bevásárolnak, mosnak, főznek, dolgoznak, intézik a házimunkát, és az is előfordul, hogy ők a fő pénzkeresők a családban, emiatt a hitelek törlesztése is rájuk hárul. A férfiak pedig hajlamosak belekényelmesedni a helyzetbe, eljárnak otthonról, a barátaikkal lógnak, végül pedig a feleségek egyszerűen belefáradnak az egészbe.

A kommentelők között több elvált nő egyetértett Vetrano megfigyelésével. Egyikük azt írta a volt férjére utalva, hogy a válása után „egy gyerekkel kevesebb volt, akiről gondoskodni kellett”. Egy másik elvált asszonyt megvádolta a férje azzal, hogy megcsalta. A nő szerint valójában annyi ideje sem volt soha, hogy leüljön a kanapéra, nemhogy randevúkra járjon. Egy harmadik hozzászóló pedig úgy fogalmazott, hogy kétgyerekes elvált anyukaként több szabadideje van, mint kétgyerekes házas nőként volt.

A válóperes ügyvéd angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@drvlaw The major theme I’ve been seeing? Women are TIRED #divorce #divorced #divorceparty #divorcedlife #divorcedmom #divorcesucks #divorcecoach #divorcedparents #divorceattorney #divorcesupport #divorceparties #divorcehelp #divorcerecovery #DivorceForce #divorcecourt #divorcecommunity #divorcedonedifferently #divorceddad #divorcechaos #divorceproceedings #divorcedmoms #divorcee #divorcecoaching #divorcees #divorcecake #divorcelawyer #divorceeducation #divorcesurvivor ♬ original sound - Dennis R. Vetrano, Jr.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
„Naponta ötszáz férfi kattan rám, mégis szingli vagyok”
A Kylie Jennerre hasonlító brazil modell már azt is megfigyelte, hogy a kevésbé vonzó nők könnyebben találnak párt, mint ő.

Link másolása

Napi többszáz férfi húzza jobbra az egyik online társkeresőkben Julia Medeirost, a brazil modell mégsem talált párt magának, írja a Daily Star. A 22 éves szépség szerint a pasik túl dögösnek tartják, és egyszerűen inukba száll a bátorságuk, amikor szóba kerül a személyes találkozás.

A Kylie Jennerre megszólalásig hasonlító nő havonta 100 ezer dollárt (34,5 millió forint) keres többek között az OnlyFans-en, de Instagram oldalát is százezres tömeg követi. Medeiros már azt is megfigyelte, hogy a nála kevésbé vonzó nőkhöz több férfi lép oda a klubokban, ami szerinte szintén a feltűnő külsejének köszönhető.

„Szerintem a férfiak félnek az elutasítástól” – vonta le a következtetést a Miamiban élő modell, akit mindenki megbámul a szórakozóhelyeken, mégsem mer odamenni hozzá senki.

Julia Medeiros már annyira kétségbe van esve, hogy a kutyasétáltatásban látja az ismerkedés zálogát. Úgy gondolja, hogy kedvencei sétáltatása közben nagyobb eséllyel botlik majd valakibe, akivel párkapcsolatot alakíthat ki. A trükköt a volt főnöke tanította neki, aki szerint a pasiknak ürügyként szolgál a kutya, hogy leszólítsanak egy vadidegent az utcán.

Pedig állítása szerint nincsenek túlzó elvárásai: a 167 centiméter magas nő csak annyit szeretne, hogy a partnere mellett nyugodtan viselhessen magassarkú cipőt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: