hirdetés

KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

Egy drámai swinger-este tanulságai

Igaz történet arról, hogy ha nem mindenki vállalja a felelősséget, akkor elindul egy veszélyes spirál, amiből nehéz kigabalyodni.

Link másolása

hirdetés

Ezt a sztorit egy baráti társaságban mesélte nemrég egy ismerősöm, aki maga adott engedélyt rá, hogy elmeséljem a történetét, sőt, biztatott is rá. Fontosnak tartja, hogy beszéljünk erről a témáról, ami szerencsére nem annyira tabu már.

A nő tíz éve házas, három gyereket nevelnek a férjével, mindketten energikus harmincasok. Olyannyira energikusak, hogy amikor a három gyerek épp nyaral vagy bármilyen okból a két nagyszülőnél van, ők nem a Netflix előtt alszanak el este fél tízkor, hanem programot csinálnak. Az én jó öreg, klasszikus értékrendem szerint extrémsportolnak, és az is lehet, hogy ma már mindezek után ők is így gondolják.

Ne kerülgessük a forró kását: bevesznek plusz egy pasit. Ők így (is) szeretik.

Tőlem távol áll a swinger, ezért érdeklődve hallgattam, milyen kalandokban van részük, főleg mert a lányról alapból nem is gondoltam volna, hogy ilyen vagány dolgokat művel. A párcsere vagy swinger, vagy hívjuk bárhogy, de egy vagy két plusz fő bevonása egy szexuális műveletbe elviekben jól működik, ha minden fél betartja a közös szabályokat és érzelmileg nem sérül senki. Ez náluk is jól ment, egészen egy nyáresti liezonig.

Amikor is történt egy kis baleset. Valójában nagy, mert egy ilyen eset egészen drámaian is zárulhat. Nem kertelek: bent maradt az óvszer. És az óvszer tartalma nem a férjhez tartozott. Hősnőnk pedig épp ovulált (magyarul legtermékenyebb napján tartott a ciklusa), ezért miután – bocsánat az érzékletes fogalmazásért – kihalászta magából a gumit, jelentette a két férfinak, hogy itt most baj van. Felhívták az illetékes sürgősségi ügyeletet, esemény utáni tabletta lenyelve, majd látszólagos megnyugvás.

Azért látszólagos, mert a hősnő, elmesélése szerint, már másnap azon gondolkodott, hogy az események milyen furcsán követték egymást az előző napon. Látszatra intelligensen kezelte mindenki a helyzetet, és harag nélkül váltak el, hiszen az ilyesmi senkire nem terhelhető, klasszikus baleset.

hirdetés
Egyvalami zavarta csak: ők ketten, a férjével fizették az orvosi ellátást és a gyógyszert is, és nem két fillérbe került így az este.

Ilyenkor nagyon meg tud rendülni a bizalom, mesélte. Ha ugyanis a másik férfi nem vállalja a felelősséget – ergó: ebben az esetben nem jutott eszébe, hogy beszálljon a közös költségbe, még akkor is, ha az csak egy ezres lett volna, tökmindegy, nem az összeg a lényeg –, akkor az olyan, mintha mosná kezeit, és nem vállalná a következményeket.

"Egy férfi igenis vállalja a felelősséget, ha ilyen baleset történik" – mondta felkavarva a nő, és ezzel teljesen egyet kell, hogy értsek, még akkor is, ha ez nem egy swinger-helyzetben történik. Ha valaki teljes értékű résztvevője egy kapcsolatnak – és itt már ki is terjeszthettük a sztorit BÁRMILYEN emberi kapcsolatra, értsd alatta nemcsak a szexuálisat –, akkor felnőttként viselkedve vállalnia kell a részét minden történésből.

Egy konfliktushoz két ember kell, szoktuk mondogatni, mondjuk a swinger esetében ez lehet akár tíz is, de a lényeg: a nő, vagy a kiszolgáltatottabb fél nem hagyható cserben, nemcsak tettekben, hanem a róla való gondoskodásban is.

De ez lehet természetesen egy férfi is. A párt amúgy elkísérte a srác az "ügyintézésre", de attól még keserű szájíz maradt a nőben utána. Nem értette, miért nem magától értetődő, hogy ez egy egyenrangú viszony, amiben ő a testét tette kockára, és a minimum, hogy ne egy testként kezeljék. Az eset után az is zavarta, hogy a férfi nem kereste őket, hanem elrendezettnek érezte a dolgot. "Jólesett volna, ha legalább felhív, hogy hogy vagyok" - mesélte, ami azért is érhető, mert egy esemény utáni fogamzásgátlóval durva hormonális dózisnak teszi ki egy nő a szervezetét.

Felkavart, amit mondott. Én úgy éreztem, azt gondolhatta, egy szexbabának tartják, akit csak meg kellett "javítani", hogy újra jól működjön.

Végül úgy döntött, beszél a sráccal, mert szerette volna megtartani a jó viszonyt. Elmondta, hogy rosszul esett neki a helyzet, a férfi pedig bocsánatot kért: kiderült, hogy annyira össze volt zavarodva és megijedt, hogy nem jutott eszébe, és nem is volt kérdés neki, hogy hozzájáruljon a procedúrához utólag, sőt, szűrővizsgálatot is vállalt, a nemi betegségek átadásának kockázata miatt.

Azóta beszélnek, de ritkábban, majd az idő eldönti. A nőnek két hét múlva megjött a menstruációja, amitől nyilván nagyon megkönnyebbült. Mondanunk sem kell, hogy mindez ennél rosszabbul is alakulhatott volna.

Vajon minden férfi tisztában van vele, hogy milyen borzalmas átélni egy abortuszt? Vagy azzal, hogy csak egy sima nőgyógyászati vizsgálat mennyire kellemetlen, vagy akár fájdalmas? Hogy mennyire eltárgyiasodunk ilyen szituációkban? Nem vagyunk több, mint egy test, nemi szervekkel.

Sajnos nem beszélve a szülésről is sokszor - tisztelet az orvosi kivételnek. Biztos, hogy minden esetben érvényes a híres felelősségáthárító mondás, hogy mindenki a saját bőrét viszi a vásárra? Szerintem meg ne hagyjuk egyedül a nőket a saját nőiségük mechanikus, megoldásokat, hormonszereket, spirálokat és egyéb, akár az egészségüket is kockáztató eszközöket kívánó procedúráiban. Sem fizikailag, sem lelki támaszként. Ilyenkor is legyen férfi a férfi, ha mi a nőiségünk testi magjával, a termékenységünkkel játsszunk.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT

„Nemi életük megmentéséért” akarta rávenni a császármetszésre a párját egy férfi, a válaszban nem volt köszönet

A kismama először azt hitte, barátja csak viccel, de miután rájött, hogy nem, komoly lépésre szánta el magát.

Link másolása

hirdetés

Azért szakított a születendő gyermeke apjával egy nő, mert a férfi rá akarta venni őt, hogy császármetszéssel hozza világra a babájukat - számolt be róla a Mirror.

A kismama a Redditen osztotta meg történetét. Mint írta, lesokkolódott, amikor párja azért javasolta neki a császármetszést, mert nem akarja, hogy a szexuális életüket tönkremenjen, mert szerinte a barátnője már soha nem lesz ugyanolyan a szülés után, mint most.

A nő teljesen megdöbbent ezen, hiszen párját feministaként ismerte meg. Először azt hitte, hogy a férfi viccel, de hamar kiderült, hogy bizony komolyan gondolta.

A legfelháborítóbb az volt, hogy azt mondta, áldozatokat kell hoznom azért, hogy ez a kapcsolat működjön köztünk. Erre megmondtam neki, hogy ez nem fog megtörténni, mire azt válaszolta, hogy önző vagyok, és ez a bizonyíték arra, hogy nem tudom az ő szükségleteit az enyém elé helyezni. Miközben én vagyok a kenyérkereső és támogatom őt anyagilag, amíg beindul a saját üzlete, mert nem képes állást keresni, csak a saját cégével akar foglalkozni

- mesélte a kismama.

hirdetés

A pár néhány hónappal ezelőtt összeköltözött a férfi kérésére, aki addig a szüleinél lakott, de úgy érezte, hogy "megfojtják" őt. A nő tízórás műszakokban dolgozik, ő fizeti a számlákat, az élelmiszert és a benzint a férfi kocsijába, miközben a barátja nem csinál otthon semmilyen házimunkát.

Talán nem is csoda, hogy betelt nála a pohár, amikor a férfi rá akarta beszélni a császármetszésre, majd önzőnek titulálta őt, amiért elutasította ezt. A nő úgy döntött, hogy nincs szüksége ilyen párra, ezért szakított a pasival, és kidobta otthonról. Mint írta, még mindig szereti őt, de tudja, hogy jobbat érdemel nála, ezért nem akar tovább vesződni vele.

A Redditen közzétett bejegyzéséhez rengetegen hozzászóltak, a kommentelők nagyon ledöbbentek a férfi viselkedésén.

„A császármetszés egy nagy műtét. Szó szerint arra kért, hogy tedd ki magad egy komoly beavatkozásnak ismert egészségügyi vagy biztonsági komplikációk nélkül, csak azért, mert attól fél, hogy ha nem így teszel, már nem lesz olyan jó a szex köztetek...” - összegezte egy hozzászóló.

„Örülök, hogy meghoztad ezt a döntést. Egy gigantikus lúzernek tűnik ez a pasi. Igazad van, jobbat érdemelsz nála” - üzente egy másik.

„Nekem császármetszésem volt, amely olyan komplikációkat okozott, hogy további négy napig kórházban kellett maradnom, távol a kisbabámtól. Senkinek nem kívánom ezt. A barátod egy műveletlen seggfej” - írta egy harmadik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAPCSOLAT

Kiakadt egy nő, amiért párja a legjobb lánybarátjával utazik el és csinál kettesben programokat

A férfi szerint belefér ez a különös viszony, mivel a nőre inkább a testvéreként tekint.
Fotó: Hans/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. szeptember 08.


Link másolása

hirdetés

Jó esetben senki nem várná el, hogy a párja feladja a barátságait. Egy kapcsolatban élő férfi viszont még ahhoz is ragaszkodik, hogy elutazzon, sőt, közös szobában aludjon a legjobb lány barátjával, amit a barátnője nem néz túl jó szemmel - írja a Daily Star.

A férfi a Redditen tette fel a kérdést: vajon tényleg probléma, hogy a “nővérének” tartott "barát-barátnővel" színházba, múzeumba, borkóstolókra és vacsorákra jár, és néha vele tölti a hétvégéket is? A párja ugyanis kiakadt azon, hogy nemrég egy drága nyaralásra is magával vitte a legjobb barátnőt, akivel egyébként mind a ketten ugyanazoknál a nevelőszülőknél nőttek fel.

Olyan kötelék van vele kettőnk közt, mint senki mással, de ez egyáltalán nem romantikus, akárhányszor is feltételezik ezt rólunk

- írta, hozzátéve: a "nővére" boldog házasságban él, és ő a férjével is jó viszonyt ápol.

A férfi mindössze hat hónapja él párkapcsolatban egy nővel, aki nehezen tolerálja a különös barátságot - főleg, hogy annak a közös nyaralások is a részét képezik.

hirdetés
„Szerinte biztos akarok valamit tőle, ha ennyit költök rá. Meg is értem, hogy gyanút kelt, ha egy hotelszobában szállok meg egy nővel - de számomra ő egy testvér, és ő az egyetlen, akit családomnak mondhatok. A barátnőmmel egy éve sem ismerjük egymást, ő viszont már több mint 20 éve az életem része

- mondta.

Az internetezőket megosztotta a kérdés.

„Van egy tippem! Mostantól mondd, hogy a nővéred, és akkor egy csapásra megoldódnak a problémáid. Végülis ő a választott családod” - írta az egyikük.

Mások azonban kevésbé voltak megértőek:

“Az isten szerelmére, legalább vegyetek ki két külön hotelszobát!” - fakadt ki a kommentelő.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT

17 oldalas párkapcsolati szerződést íratott alá egy lány a barátjával két héttel az első Tinder-randijuk után

Egyelőre pozitívan értékelik a szokatlan módszert, még azt is felvetették, hogy évértékelőt tartanak, hiszen hamarosan eljön az első évfordulójuk.

Link másolása

hirdetés

Mindössze két héttel az első Tinder-randijuk után párkapcsolati szerződést írt barátjának egy amerikai nő, írja a Mirror.

Annie Wright előző kapcsolatában úgy érezte, hogy barátja nem tartja tiszteletben a határait, és hiba volt, hogy azokat nem fektette le már a kapcsolat elején.

Michael Headdel tavaly októberben találkozott először a Tinderen, és hamar össze is jöttek. A lány szerette volna elkerülni, hogy újra megtörténjen vele, ami az előző kapcsolatában, ezért elhatározta, hogy felveti, írjanak párkapcsolati szerződést, amiben lefektetik egymás elvárásait.

A joghallgató Michael beleegyezett, és végül elkészült a 17 oldalas szerződés. "Kinyomtattuk a szerződési feltételeket, átmentem hozzá, leültünk az ágy két végére, és hangosan felolvastuk őket" - emlékezett vissza.

Többek között "kéthetente legalább egyszer romantikus gesztust", és "heti legalább ötszöri edzést" kértek a másiktól - kitalálhatjuk, hogy melyik kinek az ötlete volt.

Annie Wright kérte azt is, hogy Michael fizessen, amikor randizni mennek, és hogy havonta kétszer vegyen neki virágot.

hirdetés
Egyelőre pozitívan értékelik a nem mindennapi módszert, még azt is felvetették, hogy évértékelőt is tartanak, hiszen hamarosan eljön az első évfordulójuk.

"Ez alapjaiban változtatja meg a párkapcsolatokat. Minden párnak ajánlom, hogy próbálják ki. A valaha volt legjobb ötlet" - mondta Annie.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT

Sírásig ijesztgeti gyerekeit egy TikTok-függő anya egy vicces videóért, férje már a válást fontolgatja emiatt

A pohár akkor telt be az apánál, amikor az egyéves kisfiukat a 6 éves kislányuknak kellett megvigasztalni, mert az anya eközben nevetve szerkesztette a kicsi megijesztéséről készült videót.

Link másolása

hirdetés

Bár eleinte inkább a kamaszok és a fiatal felnőttek uralták a TikTokot, manapság már számos felnőtt, sőt időskorú is használja a videómegosztó alkalmazást. Az applikációra elég könnyű ráfüggni, hiszen sokfajta tartalmat kínál és pofonegyszerű a használata. De ahogy már számtalanszor írtunk róla egy-egy eset kapcsán, számos káros hatása is lehet.

Egy férfi arra panaszkodott a Reddit közösségi oldalon, hogy a felesége TikTok-függő lett, az utóbbi időben pedig úgynevezett prank videókat csinál, amelyekben a saját gyerekeit vicceli meg valahogyan. Ő pedig ezt nagyon nem nézi jó szemmel.

Egyszer hallottam, ahogy a hatéves kislányunk sikoltozik és sír, mert a feleségem úgy megijesztette őt. Már nem is akar a saját szobájában aludni, mert fél a szörnyektől és a szellemektől. A feleségem elintézte annyival, hogy majd túlteszi magát rajta.

Az apa elmondása szerint hetek óta ez megy náluk, hiába szólt már többször is a párjának, hogy ne csinálja ezt a gyerekekkel.

A pohár akkor telt be a férfinál, amikor az anya az egyéves kisfiúkat is úgy megijesztette, hogy a kicsi sírva fakadt, ráadásul a hatéves nővérének kellett megvigasztalni őt, mert az anyjuk eközben nevetve szerkesztette az erről készült videót.

hirdetés
"Megmondtam neki, hogy nem traumatizálhatja a gyerekeinket a követői szórakoztatására

- írta a férfi, hozzátéve, hogy ezen annyira összevesztek a feleségével, hogy ő végül a vendégszobában aludt aznap este.

Elmondása szerint nem ez az első alkalom, amikor azért vitatkoznak, mert a nő a közösségi média rabja lett. Mindent dokumentál, majd posztol, gyakorlatilag az interneten éli az életét. Férje szerint azóta változott meg nagyon, amióta több ezer követője lett a közösségi oldalakon.

Már tényleg a válást fontolgatom, ha nem fejezi ezt be. A gyerekeink jólléte sokkal fontosabb számomra, ezért lépnem kell, és véget kell vetnem ennek a hülyeségnek

- írta az apa.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: