News here
hirdetés

HÍREK

Visszavonta állításait a kínai teniszcsillag, aki szexuális zaklatással vádolt egy vezető politikust, sokan aggódnak érte

Nem biztos, hogy az e-mail szövege valóban Peng Shuaitól származik.
Fotó: The Project/YouTube - szmo.hu
2021. november 18.


Link másolása

hirdetés

Kétségbe vonja a Női Tenisz Szövetség (WTA) vezetője, hogy valóban a kínai teniszcsillag Peng Shuai írta az állami média által közzétett, neki tulajdonított e-mailt – írja a BBC.

A teniszsztár azóta nem hallatott magáról, hogy két héttel ezelőtt szexuális zaklatással vádolta meg a kínai kormány egyik vezető tisztviselőjét, Zhang Gaoli volt alelnököt.

A most nyilvánosságra került e-mailben Peng állítólag kijelenti, hogy a korábbi állításai "nem igazak”. Steve Simon, a WTA elnöke az üzenet kapcsán aggodalmát fejezte ki a teniszező biztonságával kapcsolatban.

„Nehezen tudom elhinni, hogy valóban Peng Shuai írta az e-mailt, amit kaptunk” - fogalmazott közleményében.

A CGTN műsorszolgáltató által közzétett e-mailben Peng azt állítja, nem tűnt el, és nem forog veszélyben a biztonsága sem. Hozzáteszi: “Csak otthon pihentem, minden rendben van.”

A közösségi médiában sokan rámutattak, hogy a tévéadásban szereplő képernyőfelvételen a kurzor is látható az e-mail szövegében, ami arra utalhat, hogy azt nem a teniszező gépelte le.

hirdetés

Peng november elején a kínai Weibo közösségi oldalon azt állította, szexuális kapcsolatra kényszerítették Zhanggal, aki 2013 és 2018 között volt az ország miniszterelnök-helyettese. A nőt azóta sem látták, eddig nem is hallatott magáról.

A hét elején a világelső férfi teniszező, Novak Djokovic is kifejezésre juttatta, hogy megdöbbentette az eset, és reméli, hogy Penggel minden rendben van. Naomi Osaka is aggodalmának adott hangot.

„A WTA-nak és a világ többi részének független és ellenőrizhető bizonyítékra van szüksége, hogy Peng biztonságban van”

– mondta Steve Simon, aki azt is hozzáfűzte, hogy a szexuális zaklatással kapcsolatos vádat „teljes átláthatóság mellett, cenzúra nélkül¨ kell kivizsgálni.

A 35 éves Peng a kínai tenisz egyik kiemelkedő alakja, két Grand Slam-bajnokságot nyert. Állítása a Kínában most induló #MeToo mozgalom eddigi legnagyobb horderejű incidense, ráadásul néhány hónappal az ország által rendezett téli olimpia kezdete előtt hangzott el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Putyin visszaszólt a nyugati vezetőknek, akik a félmeztelen fotóin élcelődtek
Szerinte ők hasonló helyzetben „gusztustalan látványt nyújtanának”.

Link másolása

hirdetés

A napokban tartották a G7-tagállamok németországi csúcstalálkozóját, ahol a fontos megvitatandók – például az Oroszországgal szembeni szankciók bővítése – mellett viccelődni is volt ideje az államfőknek. Élcelődésük tárgya pedig nem más volt, mint az orosz elnök – vette észre az RTL.hu.

Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azzal viccelődtek, hogy meg kell mutatniuk a mellizmukkal, hogy keményebbek Putyinnál – ebbe idővel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is bekapcsolódott. A vezetők ezzel természetesen Putyin félmeztelenül lovaglós fotóira utaltak. Ezt persze Putyin sem hagyhatta szó nélkül, egy csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta:

„Nem tudom, hogy akartak levetkőzni, derék alatt, vagy felett? De szerintem mindkét esetben gusztustalan látványt nyújtottak volna.”

A háborút kirobbantó orosz elnök azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy olyan jól nézzenek ki, mint ő, le kell mondani a káros szenvedélyekről, a túlzott alkoholfogyasztásról, edzeni és sportolni kell. De Boris Johnson egy másik megnyilvánulására is reagált. Az angol miniszterelnök korábban azt mondta, ha Putyin nő lenne, most nem lenne háború. Erre az orosz elnök annyit üzent: négy évtizeddel ezelőtt épp Margaret Thatcher brit miniszterelnök döntött úgy, hogy csapatokat küld a Falkland-szigetekre. Ez pedig szerinte kizárólag a britek birodalmi törekvéseit szolgálta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Az Alkotmánybíróság elkaszált rendelkezéseket, amelyek a Balaton beépítését segítették
Miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni eddig beépítési korlátozásokat.

Link másolása

hirdetés

Alaptörvény-ellenesnek nyilvánított és megsemmisített néhány törvényi passzust, amelyek megkönnyítették a Balaton-part beépítését – írja a 444.

A lap szerint eddig miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni az amúgy érvényes beépítési korlátozásokat, és

megfelelő papír birtokában a part 30 méteres sávján belül is építkezhettek, túlléphették a településrendezési tervben előírt beépítettség és beépítési magasság maximális mértékét, ezek mellett pedig csökkenthető volt a strandok, kempingek, zöldterületek partszakasza.

Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint rendeletekben nem, legfeljebb törvényekben lehetne ilyen kivételekről határozni. Az Ab kimondta, hogy ebben a formában a szabályozás gyengíti az Alaptörvényben foglalt egészséges környezethez való jog garanciáit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Solymár mellett egyre több Budapest-környéki települést sújt a vízhiány
Már legalább tíz településen vezettek be vízkorlátozást.

Link másolása

hirdetés

Ahogyan azt megírtuk, Solymáron már hétfő akadozik a vízellátás, emellett vízkorlátozást is bevezettek: jelenleg közel háromezer embert érint a vízhiány. A Duna Menti Regionális Vízmű közleménye azonban rámutat, hogy nem csak ott rossz a helyzet: több másik településen is korlátozásokat vezettek be.

Solymár mellett Üröm, Piliborosjenő, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka és Szentendre is érintett.

Ezeken a településeken a teljes körű szociális célú ivóvízellátás biztosítása érdekében arra kérik a lakosokat, hogy törekedjenek az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását – ide tartozik például a medencetöltés. Kérik továbbá, hogy mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.

De az önkormányzatokat is arra kérik, szüneteltessék a közterületi locsolást. Ezt elsősorban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerinti, rendkívüli hőség miatt kérik, hiszen az ilyen időben az ivóvízfogyasztási igény tovább fog növekedni.

A Telex azt írja olvasói visszajelzések alapján, hogy szerda óta Pilisszentlászlón sincs víz, Pest megyén kívül pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén is hektikus a vízellátás, a lakosok alig tudnak mosni és tisztálkodni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Van, ahol már 29 fokos a Balaton, a Velencei-tó 27,5 fokig melegedett
A Duna és a Tisza vize sem hűsítő már.

Link másolása

hirdetés

A Telex információi szerint a mérőpontok közül Siófoknál a leghűvösebb a magyar tenger vize, ott „csak” 26,2 Celsius-fokra tudott még felmelegedni.

Az északi parton található Gyenesdiásnál azonban a Balaton hőfoka már elérte a 29,1 Celsius-fokot.

De olyan meleg van, hogy még a Duna is 24-25 fokos: Bajánál 24.7, míg Budapestnél 25,7 fokot mértek. A Tisza pedig 27,7 fokig is fel tudott melegedni Szegednél.

A Velencei-tó vize sem túl hűsítő már, Agárdnál 27,5 Celsius-fokos.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk