KÉK HÍREK
A Rovatból

Világháborús bomba miatt lesznek lezárások Budán péntek reggel, több ezer embernek kell elmennie otthonról

Egy Kiss János altábornagy utcai társasház kertjéből került elő egy betonromboló gránát. A lezárások miatt több járat terelve közlekedik.

Link másolása

Lezárják Budapesten a XII. kerület egy részét egy második világháborús betonromboló gránát hatástalanítása miatt pénteken. A korlátozás több lakóházat és több mint négyezer embert érint, a környéken megváltozik a közösségi közlekedés is.

A XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának a kertjében, földmunkák során került elő egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát. A második világháborús eredetű robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez, illetve mozgatásához

a rendőrség pénteken kora reggel mintegy 250 méter sugarú körben lezárja az érintett területet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a lezárás és kiürítés érinti a teljes Beethoven utcát, a Hertelendy utcát, a Kléh István utcát, a Szoboszlai utcát és az Ugocsa utcát. A lezárás érinti továbbá az Alkotás utca 31-47. közötti épületeket, a Böszörményi út 30-32. szám D. épületet, a Böszörményi út 16-28., a Brassai Sámuel utca 3-5., a Dolgos utca. 1-19., a Királyhágó utca 10-18., a Kiss János altábornagy utca 22-42. és 19-39., a Márvány utca 36-50. és 27-29., a Nagy Jenő utca 2-6., valamint a Tartsay Vilmos utca 14-30. és 1-21c. közötti ingatlanokat.

A lezárással és kiürítéssel érintett területen élőknek, dolgozóknak, oktatási intézménybe járóknak az ingatlanokat pénteken 8 óráig el kell hagyniuk. A rendőrség a területet reggel 7 órától várhatóan 14 óráig lezárja, oda behajtani sem lehet.

A lezárások a közösségi közlekedést is érintik: a BKK tájékoztatása szerint

  • reggel 7 órától 13 óráig a 210-es és az e210-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó utca megállót a Gyöngyösi utca M felé.
  • A 210-es és az e210-es autóbusz a Böszörményi út-Jagelló út-Csörsz utca-Alkotás utca-Márvány utca útvonalon közlekedik és megáll az 59-es villamos Kiss János altábornagy utca megállójában, továbbá a 139-es, valamint a 212-es autóbusz érintett megállóiban.
  • Terelve közlekedik a 105-ös autóbusz is, nem érinti a Kiss János altábornagy utca, a Nagy Jenő utca, a Márvány utca és a Királyhágó utca megállót a Gyöngyösi utca felé. A 105-ös autóbusz a Csörsz utca-Alkotás utca-Márvány utca útvonalon közlekedik és megáll a 139-es, valamint a 212-es autóbusz érintett megállóiban.

    A XII. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a lezárás idejére befogadóhelyet biztosítanak a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal alagsori nagy tárgyalótermében (Böszörményi út 23-25.).

    (Forrás: MTI)


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

  • Népszerű
    Ajánljuk
    Címlapról ajánljuk


    KÉK HÍREK
    A Rovatból
    Lebukott az orvos: pácienseivel szexelt a rendelőjében, miközben odakint arra vártak a betegek, hogy sorra kerüljenek
    A swindoni orvos ellen vádat emeltek. A szexuális visszaéléssel gyanúsított brit férfi szexfüggőségére hivatkozva elismerte, hogy hibát követett el.

    Link másolása

    [caption id="attachment_2192379" align="alignnone" width="2560"] Empty modern medical office having disease documents on table equipped with contemporary furniture. Hospital workplace with nobody in it ready for sickness consultation. Medicine support[/caption]

    Kiderült Thomas Plimmer brit orvosról, hogy több nővel folytatott szexuális kapcsolatot a swindoni háziorvosi rendelőjében, miközben dolgozott – írja a Swindon Advertiser. A férfi ellen több szabálysértési vádat indítottak még decemberben.

    A Medical Practitioners Tribunal Service április 22-én újra megvitatta az orvossal szemben emelt vádakat, ahol

    a férfi tanúvallomást tett, amelyben elismerte, hogy kötelességszegést követett el, és alkalmasságán is csorbát ejtett. Tettét szexfüggőségével magyarázta, de hozzátette: az egész az ő felelőssége.

    Az orvost a swindoni háziorvosi rendelő munkatársa buktatta le, akit Plimmer szintén zaklatni próbált. A háziorvos többszöri felszólításra sem akart lemondani abbéli szándékáról, hogy munkatársnőjét magáévá tegye, ezért többször képeket küldött neki a péniszéről, vagy videókat mutatott neki arról, hogyan szexszel más nőkkel a háziorvosi rendelőben.

    Munkatársnője elhatározta, hogy feljelenti Plimmert, aki azzal fenyegette meg a kolléganőjét, hogy elvágja a torkát.

    Plimmer a meghallgatáson elmondta, hogy kezelteti a szexfüggőségét gyógyszeresen, de más terápiákban is részt vesz, így jelen van az Anonim szexfüggők csoportjában is.

    A meghallgatás folytatódik.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    KÉK HÍREK
    A Rovatból
    130 euró értékű Chanel-parfümöt lopott a volt igazságügy-miniszter a római reptéren
    Az olasz Demokrata Párt képviselőjének szándékában állt kifizetni a parfümöt, amit állítása szerint véletlenül rakott zsebre.

    Link másolása

    Lopáson kapták a fiumucinói reptér 1-es termináljának boltjábanPiero Fassinót, az olasz Demokrata Párt képviselőjét, egykori torinói nagykövetet, volt igazságügy-minisztert – írja a hvg.hu.

    Körülbelül egy 130 euró értékű Chanel Chance parfümmel próbált kisétálni fizetés nélkül a boltból az olasz képviselő.

    Az április 15-én történt incidenst az üzlet kamerája rögzítette, ám Fassino azzal védekezik, hogy csak azért tette zsebre a parfümöt, mert megcsörrent a telefonja, ami fel akart venni, de a másik keze éppen tele volt, mert azzal húzta a bőröndjét.

    A volt igazságügy-miniszternek szándékában állt kifizetni az illatszert.

    A helyzetet érdekessé teszi ugyanakkor, hogy a duty free shop alkalmazottai korábban már kétszer is rajtakapták lopáson Fassinót, de akkor beérték azzal, hogy a képviselő végül mégis rendezte a számlát.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    KÉK HÍREK
    Brutális baleset: motoros és utasa is meghalt Magyaregregynél
    Motoros felvonulásra tartott a motorozó férfi és egy nő, és egy elvétett előzés okozhatta a tragédiát.

    Link másolása

    Életét vesztette Magyaregyregy közelében egy motoros férfi és egy nő, mialatt egy motoros felvonulásra tartottak - számolt be róla az rtl.hu.

    Személyautónak ütközött egy motorkerékpáros Magyaregregy és Komló zobákpusztai településrésze között, a 13-as kilométerszelvénynél – olvasható a katasztrófavédelem közleményében. A baleset következtében a motor az autó alá szorult. A balesetben meghalt a motoros és utasa is.

    A 20-30 év közötti férfi és nő Tolna megyéből a szombati pécsi motoros felvonulásra tartott, és a baleset egy elvétett előzés miatt történhetett.

    A balesetben még két autó volt érintett. A helyszínre egy mentőhelikopter is érkezett - írják.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    Ajánljuk

    KÉK HÍREK
    A Rovatból
    Brutális baleset a Nagykörúton: szirénázó mentővel ütközött egy autó, többen is megsérültek
    Több mentőautó is érkezett a helyszínre, a rendőrség pedig lezárta az út egy részét. A területen sok a törmelék és a kifolyt folyadék.

    Link másolása

    Súlyos baleset történt Budapesten péntek este.

    Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek

    - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete.

    Az MTI megkeresésére azt írták, hogy több mentőt is riasztottak a helyszínre. Egy embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba, további hármat - köztük egy gyermeket - és a balesetet szenvedett mentőegység három tagját pedig könnyebb sérülésekkel.

    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte, hogy az ütközés miatt lezárták a Margit híd felé az útszakaszt, a tömegközlekedési eszközök sem járnak. Az úttesten sok a törmelék, megtisztításához várják a Fővárosi Közterület-fenntartó szakembereit.

    A Blikk ewgyik olvasója a lapnak elmondta, hogy a Nagykörúton a Nyugati pályaudvar felé közlekedő autó a Király utcából szirénázva érkező mentővel ütközött, majd póznába hajtott.

    Az autóból az útra nagy mennyiségű folyadék folyt az útra, és a légzsákjai is kinyíltak.

    A lap képeket is megosztott, melyek a helyszínen készültek.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET: