HÍREK
A Rovatból

Videót tett közzé a Hamasz az egyik foglyul ejtett magyar túszról

Omri Miran és fogolytársa megtörten többek között arról is beszélt, hogy egy újabb túszalkuban bíznak, hogy miharabb hazatérhessenek épségben a családjaikhoz.

Link másolása

A Hamasz palesztin terrorszervezet két új videót osztott meg, melyeken a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves Omri Miran látható. Október 7. óta ez az első alkalom, hogy életjelet adtak a magyar-izraeli származású édesapáról - írja a Hetek.hu.

Omri Mirant az otthonából rabolták el, két kislánya és felesége mellől. Már 204 napja nem tudtak róla. A most közzétett videóban ő és fogolytársa is elmondták, hogy kik ők, és arról beszéltek, hogy bíznak az újabb túszalkuban. Reménykednek abban, hogy miharabb hazatérhetnek a többi tússzal együtt.

Az nem derült ki, hogy mikor kszült a felvétel, de az egyik férfi a zsidó húsvét ünnepéről beszél, így vélhetően nemrég rögzítették a felvételt.

A videók megjelenése után a túsok családjai közleményben bírálták az izraeli kormányt, mert a katonai nyomás ellenére sem tudták hazahozni a családtagjaikat.

Mint írták:

“Izrael államának választania kell: a túszok vagy a háború”.

Ugyanakkor úgy vélték, hogy a gázai övezet déli részén lévő Rafah városába való behatolása a túszok életét veszélyezteti.

Omri Miran felesége decemberben Budapesten járt. Akkor találkozott Novák Katalinnal, akkori köztársasági elnökkel.

VIDEÓ: A túszról


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kovács Patrícia reagált Vidnyánszky Attila kifakadására: Egy köztisztséget betöltő embernek tiszteletben kell tartania az újságírót, aki a munkáját végzi
A színésznő azt is elárulta, hogy miért tartotta fontosnak megosztani a véleményét arról, hogy mit gondol a Nemzeti Színház igazgatójának viselkedéséről.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy kiakadt Vidnyánszky Attila, amikor az RTL arról kérdezte, miért nem hívta fel Kulka Jánost, mikor a Nemzet Színészének választották. A Nemzeti Színház igazgatója azt mondta a csatorna riporterének, hogy az RTL-nek nincs joga kérdezni.

Az esetra Kovács Patrícia színésznő az Instagramon reagált.

A színésznő a sajtószabadság Wikipédia-szócikkének alcímeiről posztolt egy képernyőképet:

"A sajtószabadság mint érték - Különbségek a sajtószabadság értelmezésében - A sajtószabadság korlátozásának módszerei"

Kovács Patrícia a portálnak elmondta, mit szeretett volna üzenni:

„Azért tettem ki az Instagram-sztorit, hogy elgondolkodjanak az emberek arról, mi is a sajtó feladata”

Majd hozzátette, mi a véleménye a színházigazgató kinyilatkozásáról:

"Egy köztisztséget betöltő embernek tiszteletben kell tartania az újságírót, aki csak kérdez, csak a munkáját végzi".

Forrás: RTL.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Videó: Magyar Pétert hatalmas tömeg fogadta Miskolcon
Elképesztően hálás vagyok, hogy ennyien eljöttetek - köszöntötte a TISZA Párt politikusa a résztvevőket. Miskolc a második otthonom - tette hozzá.

Link másolása

Magyar Péter országjárú útja során csütörtök este Miskolcra érkezett, ahol hatalmas tömeg fogadta. A TISZA Párt politikusa elmondta, hogy nagyon megható, hogy ennyien gyűltek össze...

A politikus elmondta, hogy nagyon sok időt töltött ebben a városban, amely a szívéhez nőtt. Beszéde elején emlékeztett rá, hogy minden helyszínen sokan fogadják és egyre többen vannak. Pedig többen lennének, ha nem félelmítenék meg az embereket azzal, hogy követkeményei lennének annak, ha valaki elmegy a nagygyűlésre.

A beszédében azt is bejelentette, hogy ha tíz napon beül nem mehetnek be a köztévébe egy élő vitára, akkor "ott leszünk". Részletek:

VIDEÓ: a miskolci találkozó itt nézhető

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Ha 10 napon belül nem mehetünk be a köztévébe egy élő vitára, akkor ott leszünk, amíg be nem engednek
A TISZA Párt politikusa közölte, hogy ő hajlandó bárkivel leülni vitázni a választások előtt, de ezt a köztévében kell megtenni, mert az mindannyiunkké.

Link másolása

Magyar Péter Miksolcon nagy tömeg előtt tart nagygyűlést. A TISZA Párt politikusa többek között arról beszélt, hogy jó ideje mondja, hogy a választások előtt leülne egy nyilvános, élő vitára a többi párt EP-listavezetőivel. Ám ezt a köztévében tenné meg.

Mivel eddig hiába kérte, nem kapott választ rá. Ezért most bejelentette, hogy

ha tíz napon belül nem mehetnek be a közvétébe, élő adásba, akkor "ott leszünk". És addig "nem megyünk haza", amíg nem olvassák be a magyar emberek követelését, és nem teszik lehetővé, hogy élő adásban vitázhassanak.

Magyar Péter közölte, hogy ő leülne Deutsch Tamással, Orbán Viktorral, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel, vagy bárkivel, aki hajlandó rá.

Hozzátette: "Ez a mi köztévénk".

Ha pedig nem tehetik meg, nem juthatnak be, akkor addig maradnak a köztévé előtt, amíg nem járnak sikerrel - közölte.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Sajnálom, hogy Te is lesüllyedtél a rogáni-göbbelsi propaganda szintjére” – Magyar Péter reagált Gulyás Gergely kormányinfón tett megjegyzéseire
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón mondta el, hogy mit gondol egykori barátjáról, a TISZA Párt politikusának viselkedéséről. Rögtön jött a válasz Magyartól.

Link másolása

Magyar Péter visszaszólt Gulyás Gergelynek, aki a kormányinfón orvosi esetnek, kisebbségi komplexusosnak nevezte egykori barátját. A TISZA Párt politikusa a közösségi oldalán válaszolt. Azt írta:

"Kedves Gulyás Gergő, sajnálom, hogy Te is lesüllyedtél a rogáni-göbbelsi propaganda szintjére és csak durva személyeskedő megjegyzésre futja egy kormányinfón. Többre voltál Te ennél hivatott. Még nem késő kiszállni és otthagyni a maffiát, már csak a tiszteletreméltó őseid emléke miatt is.

Egy kormányinfón az lenne a feladatod, hogy beszámolj arról, hogy miként tettétek hazánkat az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává. Beszélhettél volna arról is, hogy miért hazudjátok magatokat család-, vidék-, gyerekbarát kormánynak, miközben szisztematikusan lerohasztottátok a magyar oktatást, egészségügyet, közlekedést, gyermekvédelmet, szociális ellátást. Beszélhettél volna arról, hogy miért csökkent harmadára a kormányzásotok 14 éve alatt az agráriumban a családi gazdálkodók száma, miért van 220 ezer lakatlan ház a magyar falvakban, miért született tavaly a legkevesebb magyar gyermek. Beszélhettél volna arról, hogy miért nem emelitek 2013 óta a családipótlékot, miért él több, mint 400 ezer idős honfitársunk a létminimum alatt, vagy arról, hogy miért alázzátok meg a beteg gyermeket nevelő és az egyszülős családokat és az idős hozzátartozókat otthon ápolókat. És még oly sokmindenről.

Nyomhatod a propagandát, de egyszer el kell számolnod a lelkiismereteddel. Szégyelld Magad!"

- írta válaszában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: