News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Videón, ahogy az alatta beszakadt jégből próbál menekülni egy ember a Balatonon

Több kiránduló alatt is beszakadt a Balaton jege vasárnap: Siófokon egy férfi derékig elmerült a jéghideg vízben.

Link másolása

hirdetés

Több kiránduló alatt is beszakadt a Balaton jege vasárnap délután Siófokon. Volt, aki a parttól 30 méterre sétált be a tó vékony jegén, majd derékig süllyedt a jéghideg vízben. Az RTL Híradó több nézői felvételt is kapott ezekről.

Az egyik nézői felvételen például látszik, hogy egy férfi derékig elmerült a jéghideg vízben Siófokon.

A parttól körülbelül 30 méterre lehetett, amikor beszakadt alatta a tó vékony jege. Egyedül nem tudott kijönni, egy nő sietett a segítségére. Majd amikor kihúzta, mindkettejük alatt újra beszakadt a jég.

Végül egy másik férfi odakúszott, és segített nekik.

Mivel nagyon sokan voltak a hétvégén, fokozottan ellenőrizték a siófoki partszakaszokat.

hirdetés

"A jégen való tartózkodás az abszolút nem biztonságos, sőt, baleset és életveszélyes. Gyakorlatilag ezért kellett a kollégáknak, a városőröknek is segíteniük a rendőrség számára" - mondta a Híradónak Illés Virág a Siófoki Önkormányzat sajtóreferense.

Az RTL Híradó szerint hétfőn ugyan még volt, aki egy fotó kedvéért ráment a jégre, de a többség már inkább a parton sétált.

Szintén derékig merült el a jéghideg vízben egy férfi Balatonvilágoson is.

Erről is készült felvétel. A balatoni vízirendészethez bejelentés érkezett néhány esetről, de a sekély víz miatt mentésre nem volt szükség. Arra viszont felhívják a figyelmet, hogy tilos a jégre menni.

"Az északi parton, meg, hogy ha beljebb nézünk, tehát ilyen 50 méterre már hullámzik a víz. Tehát ez a feltétel, a jégen tartózkodás feltétele, az nem teljesíthető" - mondta Verb István a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság osztályvezetője.

A következő napokban ráadásul enyhül az idő, emiatt pedig folyamatosan mozog és olvad a jég, így sportolásra teljesen alkalmatlan, de még a csúszkálókra is veszélyes.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportjahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Kiderült, milyen ajándékot kapott Orbán Viktor az unokájától az eskütétel után - videó
A kormányfőnek ez volt az eskütétel legszebb pillanata.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn újra miniszterelnöknek választották Orbán Viktort az Országgyűlésben. Később a politikus megosztott egy képet, amelyen az unokájával, Alízzal szerepel, és azt írta, hogy ez volt az eskütétel legszebb pillanata.

Kedden Orbán egy videót is megosztott a jelenetről. Mint írta,

a legnagyobb ajándékot Alíztól kapta,

ami a felvétel szerint egy rajz volt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Megerősítették: Lázár János minisztériumához kerülnek át a budapesti építési és fejlesztési ügyek
Azt viszont nem árulta el a Miniszterelnökség, hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság is átkerül-e az Építési és Beruházási Minisztériumhoz.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn mi is megírtuk a Telex értesülését, miszerint Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság - a Budapesti Fejlesztési Központtal együtt - várhatóan átkerül a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségtől Lázár János építési és beruházási miniszterhez.

A Miniszterelnökség kedden megerősítette ezt az RTL Híradónak:

azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein ellátott, Lázár János tárcájához kerülnek.

Arra viszont nem válaszoltak, hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság is oda kerül-e.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Orbán Ráhel gyerekei már Budapesten fognak iskolába és óvodába járni szeptembertől
A miniszterelnök lánya ezt a bababoltja megnyitása kapcsán árulta el egy interjúban.

Link másolása

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, kedden megnyílt Orbán Ráhel bababoltja, az ODU Store a Hegyvidék Bevásárlóközpontban. A megnyitó alkalmából Orbán Viktor lánya hosszabb interjút adott, amiben azt is elárulta, hogy szeptembertől már Budapesten fognak iskolába járni a gyerekei.

"A helyválasztás elsősorban annak köszönhető, hogy én is a 12. kerületben nőttem fel, ide kötődik a gyerekkorom, de jelenleg is itt lakom. A gyerekek ide járnak majd szeptembertől iskolába, óvodába"

- árulta el.

Utóbbi mondata azért érdekes, mert Orbán Ráhel és családja tavaly a spanyolországi Marbellára költözött. Először a Blikk értesült erről tavaly szeptemberben, és még abban a hónapban le is fotózták a családot egy tengerparti étteremben. Októberben az egyik Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva arra utalt, hogy Orbán Ráhelék a parlamenti választás miatt költözhettek Spanyolországba. "A magyar közéletben vagyunk és nem várom el, hogy mindenki hozzám hasonlóan legyen megértő, de a választások előtti fél évben valószínűleg könnyebb a családnak, ha nincsenek itt" - fogalmazott akkor.

Orbán Ráhel nyilatkozata viszont arra utalhat, hogy a család visszaköltözik Magyarországra, azon belül pedig Budapestre.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Egy tankelhárító gránátot vitt haza szuvenírként, fel is robbant az orosz férfi csomagtartójában
Egy humanitárius segélyszállítmány kísérőjeként járt Donbaszban, onnan vitte magával a fegyvert.

Link másolása

hirdetés

Felrobbant egy autó a Moszkva közelében lévő Miticsiben kedden, a detonációban ketten megsérültek - írja a 444 a helyi sajtó beszámolója alapján.

A helyszíni képeket látva a lap szerint

egy svéd gyártmányú AT4-es tankelhárító fegyver robbant fel az autó csomagtartójában,

amit egy Viktor K. nevű férfi hozhatott magával Donbaszból, ahol nemrég járt egy humanitárius segélyszállítmány kísérőjeként.

Az nem derült ki, hogy a férfi miért hozta magával a fegyvert. Az AT4-es nem túl bonyolult, ezért olcsó fegyver, az ára 1500 dollár körül van, így azt

nem is eladásra szánta a férfi, hanem szuvenírként hozhatta magával Donbaszból.

Elvileg az ilyen fegyvereket biztonságosasn lehet szállítani, de ez a példány megsérülhetett, mert magától robbant fel a csomagtartóban.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: