HÍREK

Videók: hatalmas pusztítást végzett a földrengés Horvátországban

Több épület is összedőlt.

Link másolása

Újabb, a korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot kedden kora délután, a természeti katasztrófának egy gyermekáldozata van, és sérültjei is lehetnek.

A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület is összedőlt.

A földrengésről és az azutáni állapotokról több videó is felkerült a közösségi oldalakra:

A földmozgást egész Horvátországban, de a szomszédos országokban, köztük Magyarországon is érezni lehetett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Fotók: Hatalmas jégeső zúdult Pécsre és környékére, volt ahol lapátolni lehetett
A borsónagyságú jégeső néhol olyan intenzív volt, hogy kifehéredetek tőle az utcák, udvarok, és megteltek az ereszcsatornák is.

Link másolása

Kiadós jégesővel érkezett a zivatar Pécs környékére. Néhol annyi jég esett, hogy lapátolni is lehet - írja az Időkép.

Szombat délután tavaszi záporok, zivatarok alakultak ki a Dunántúlon, melyeket több helyen aprószemű jégeső is kísért. Pécset és környékét a késő délutáni órákban érte el egy erősebb zivatartömb, melyet felhőszakadásszerű csapadék és kiadós jégeső kísért.

A borsónagyságú jégeső néhol olyan intenzív volt, hogy kifehéredetek tőle az utcák, udvarok, és megteltek az ereszcsatornák is.

A zivatarok lassan elhagyták Pécs térséget, de folytatás várható.

Még több fotó ITT.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Spiegel szerint Orbán Viktor hadat üzent a német tőkének a magyar piacon
Az egyik német politikus szerint: „a cél a jelenlegi tulajdonosok kiszorítása, hogy kikényszerítsék náluk a cégeik eladását. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gyakorlatok elképzelhetők az Európai Unióban”.

Link másolása

Orbán Viktor és a magyar kormány „maffiamódszereiről” jelent meg egy hosszú írás a Spiegel című lapban. A cikkben arról írnak, hogy előbb ellehetetlenítenék, majd elűznék a német cégeket és érdekeltségeket Magyarországról - írja a német lap alapján a 24.hu.

Szerintük

Orbán Viktor korábban segítőkész volt a német tőkével. Ez megmutatkozott az elektronikai és az autóiparban is, ahol különböző adókedvezményekkel és segítőkész kormánytisztviselőkkel csábítottak német cégeket Magyarországra. De ennek a korszaknak vége szakad, és ennek már tapasztalják a jeleit

- vélekedik a német lap.

Egy történetet is megírtak arról, hogy két németországi építőipari beszállítócég egy „gyorsan bővülő cégcsoport” vállalkozótól kaptak levelet arról, hogy „szakmai spektrumuk” kiszélesítésének keretében felvásárolnák a két cég magyarországi leányvállalatát, a Duna-Dráva Cement Kft.-t. A magyar miniszterelnökkel szoros kapcsolatot ápoló levélíró a lap szerint úgy gondolta, visszautasíthatatlan ajánlatot tett, megköszönte a baráti együttműködést, majd arra biztatta a németeket, hogy mielőbb kezdjék meg a tárgyalásokat. A német fél pedig levonta a következtetést: a Duna-Dráva Cement Kft. útban van a magyar kormány gazdasági érdekeinek, és ezt mielőbb ki akarja küszöbölni.

Ezen kívül jogszabályokkal is próbálják kiszorítani a külföldi tőkét, amivel hátrányos helyzetbe hozzák többek között a német cégeket is a magyar piacon. Úgy vélik, ilyen volt az a rendelkezés is, amely megtiltotta a Duna-Dráva Cement Kft.-nek, hogy engedély nélkül külföldre exportáljon. Vagy bevezették a többletbányászati díjat, amivel a két német cég leányvállalata minden eladott zsák cementen veszteséget termelt.

A lap felhozza kereskedelmet is. Szerintük a magyar kormányfő nem nézi jó szemmel például az Aldit vagy a Lidlt. Számukra például hátrányos az árstop, a gyakori ellenőrzés és büntetés. Emellett pedig azt próbálja elérni, hogy a rendkívül magas inflációért a magyar vásárlók a külföldi, köztük a német áruházláncokon vezessék le a haragjukat.

Az írásban német politikusokat is idéznek, akik már felszólaltak Orbán „maffiamódszerei” ellen, amelyekkel elsősorban a hatalmát biztosítja, mellette pedig a saját embereinek a vagyonát hízlalja.

„Orbán megbünteti azokat a cégeket, amelyek nem szolgálják a »cimborakapitalizmusának« építését. Nem engedhetjük, hogy ezt megússza”. A korrupció egyre növekszik, és a gazdaság egyértelműen rossz irányba halad

– mondta Daniel Freund, a Zöld Párt európai parlamenti képviselője.

A kereszténydemokrata CDU politikusa, Gunther Krichbaum pedig úgy vélekedett:

"Világossá tették, hogy a cél a jelenlegi tulajdonosok kiszorítása, hogy kikényszerítsék náluk a cégeik eladását. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gyakorlatok elképzelhetők az Európai Unióban".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón
Nézd meg, hátha te is a szerencsések között vagy.

Link másolása

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 13. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

6 (hat)

9 (kilenc)

35 (harmincöt)

79 (hetvenkilenc)

85 (nyolcvanöt)

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;

4 találatos szelvény 28 darab, nyereményük egyenként 1.973.575 forint;

3 találatos szelvény 2477 darab, nyereményük egyenként 23.280 forint;

2 találatos szelvény 79.026 darab, nyereményük egyenként 2465 forint;

Joker: 296061

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Már megint jön a lehűlés, újra lehetnek éjszakai fagyok
Napközben is kell még a télikabát, mert a viharos szélben még hidegebbnek érezzük az 5-10 fokot.

Link másolása

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi-északnyugati szél feltámad, helyenként erős lökések kísérhetik. Napközben 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők - írja az Időkép.

Hétfőn napos idő ígérkezik, a déli, középső tájakon lehet több felhő, itt néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél felerősödik, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon viharossá válhat. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, reggel helyenként fagyhat, délután pedig csak 5-11 fokot mérhetünk.

Kedden és szerdán marad a szeles idő, de már kevesebb helyen lesz viharos. Néhány órás napsütésre mindenhol számíthatunk, említésre méltó csapadék nem várható. Hajnalban sokfelé fagyni fog, napközben pedig 5-10 fok valószínű.

Link másolása
KÖVESS MINKET: