News here

HÍREK
A Rovatból

Verses tüntetés a színművészeti épülete előtt, szolidaritási akciók több városban is

Közben távozott a tanári karból Bárdos András tévés újságíró is.

Link másolása

Verses tüntetésen álltak ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak egyetemfoglalása mellett szerdán este az intézmény épülete előtt.

A Mérce beszámolója szerint

a megmozdulás Parti-Nagy Lajos verses szavalatával indult el, ahol a továbbiakban Petri György, Mesterházi Mónika, Szabó Lőrinc, József Attila, Orbán Ottó, és mások verseit olvasták fel a több ezer, az utcában összegyűlt támogató előtt.

Ezután az egyetem hallgatói olvastak fel alkalomhoz illő költeményeket, többek között Petőfi Sándortól és Baka Istvántól is. Az eseményt ismét az egyetemfoglaló diákok éneklése zárta, ezúttal egy mezőségi, erdélyi népdalt adtak elő, a tömeg utána azt skandálta, „Szabad Ország, Szabad Egyetem!”

A tüntetés végén a Budapestről a kormány által elüldözött CEU egy képviselője is szolidaritását fejezte ki az egyetem iránt. Az eseményen az ATV információ szerint részt vett többek között Alföldi Róbert és Kútvölgyi Erzsébet is.

A Mérce visszanézhető élő közvetítése:

Pécsett eközben „szolidaritás flashmobot” tartottak a Széchenyi téren az egyetem diákjai mellett. Erről a Szabad Pécs közvetített:

Szegeden is kifejezték szolidaritásukat az SZFE diákjai mellett: a város egyetemének bölcsészettudományai karára egy „SZFE veletek vagyunk” feliratú molinó került ki. Igaz, a szeged.hu beszámolója szerint ezt az egyetem vezetése később levetette onnan.

Ezen kívül a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége is közölte, hogy szolidáris a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, aminek a hallgatói több napja az átszervezés ellen tiltakoznak.

Közben szerda este Bárdos András, az MTV, az RTL Klub, a TV2 és a Story Tv korábbi műsorvezezetője is bejelentette, hogy már nem dolgozik az intézményben - írja a 24.hu. A lapnak nyilatkozva elmondta:

„Mindenki a saját lelkiismerete alapján kell, hogy döntsön egy ilyen helyzetben. Én már az SZFE modellváltásának bejelentésekor úgy éreztem, hogy az egyetem és én nem fogunk összeilleni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Balatonalmádiban
Korábban az autójával elsodort egy biciklist Alsóörsnél, ezért állították meg a rendőrök.

Link másolása

Rendőri intézkedés közben rosszul lett és meghalt egy 55 éves budapesti férfi Balatonalmádiban vasárnap.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint 15 óra 30 perc körül kaptak egy bejelentést arról, hogy az Alsóörs külterületén található kerékpárúton egy futót elsodort egy személygépkocsi, majd a sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrök nem sokkal később Balatonalmádi Káptalanfüred városrészében, a vasútállomásnál állították meg az autóst.

Az 55 éves férfi azonban az intézkedés közben rosszul lett és összeesett.

A rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését, amit a kiérkező mentősök folytattak, az életét azonban már nem tudták megmenteni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Egyre több benzinkúton fogynak ki a hatósági áras üzemanyagokból, már Budapesten is gondok vannak
A Mészáros utcai Mol-kúton nincs 95-ös benzin, a Szentendrei út mentén található OMV-kúton pedig szombat este nem volt gázolaj.

Link másolása

Egyre több kúton fogynak ki az ársapkás üzemanyagokból, már budapesti kutakon is hiány van - írja a Telex.

A Mészáros utcában található Mol-kúton két napja nem lehet kapni 95-ös benzint.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken a Shell korlátozást vezetett be, így azóta tankolásonként, a kútoszlopon feltüntetett piaci áron számolva

 • maximum bruttó 20.000 forint értékű Shell FuelSave 95 benzin, illetve
 • maximum bruttó 50.000 forint értékű Shell FuelSave Diesel üzemanyag vásárolható.

  A kis benzinkutaknak a Mol a jövő héten sem szállít üzemanyagot, ők pedig mástól pedig nem tudnak vásárolni. A Független Benzinkutak Szövetségének alelnöke, Gépész László a helyzetet úgy jellemezte, hogy „ez egy haldoklás”.

  A Telex vasárnap azt írta, hogy az olvasóik és a munkatársaik is több helyen készlethiányt tapasztaltak az országban a hétvégén.

  A főváros I. kerületében, a Mészáros utcában lévő Mol-kúton például két napja elfogyott a készlet, és az eladó nem is tudta megmondani, hogy mikor érkezik újabb szállítmány a 480 forintos literenkénti áron kapható 95-ös benzinből.

  Itt vasárnap délelőtt már csak a 699 forintért kínált Evo 100 prémium benzinből lehetett tankolni, de a kút munkatársa szerint ez is hamarosan elfogy.

  De nem ez volt az egyetlen benzinkút, ahol hiány volt a Telex szerint.

 • Az M5-ös autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán lévő Mol-kúton szombat este nem volt gázolaj,
 • a Szentendrei út mentén található OMV-kúton vasárnap dél körül csak benzint árusítottak.
 • Nagykanizsán, a 7-es főút mellett működő Mol-kúton elfogyott a hatósági áras gázolaj.
 • Gödöllőn, a Dózsa György úti Molnál sem hatósági áras gázolaj, sem benzin nem volt, a Pattantyús Ábrahám körúton semmilyen üzemanyag nem volt, a Szabadság úton, szintén a Molnál pedig csak az alap és feláras gázolajat lehetett tankolni, benzinből viszont egyik fajtát sem.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • HÍREK
  Felcsútra ment az amerikai nagykövet élvonalbeli magyar focit nézni, a kommentelők a humorát dicsérik
  Volt azért, aki nem értette, hogy viccelt, például egy propagandista is megjelent a poszt alatt.

  Link másolása

  Nem unatkozik az új amerikai nagykövet az országba érkezése óta, egyebek közt bírákkal találkozott, valamint beszólt Szijjártó Péternek az oroszországi repkedés miatt. Ezekből aztán mindenhol hír lett, a kormánypárti média figyelmét sem kerülték el az esetek, sőt maga a külügyminiszter is válaszolt David Pressmannek.

  Aki ezen a hétvégén is kiválóan választott programot. A Facebook-posztja szerint Pressman vasárnap Felcsúton járt, és megnézett egy meccset.

  "Még ezen az esős délutánon is élvezettel ugrottam be egy Puskás Akadémia FC meccsre Felcsúton. Jó volt nézni egy kis élvonalbeli magyar focit. Különösen azért, mert magyarországi mezgyűjteményem folyamatosan gyarapszik!"

  A vicc az, hogy persze nem a Pancho Arénában ült, hanem egy tartalékpályán zajló NB III-as tartalékmeccsen járt, mivel a magyar NB I. most éppen szünetel.

  A komentekben jöttek is a reakciók:

  "Ez tényleg zseniális volt. Szeptember óta többet nézem a nagykövetség oldalát mint a Columbo ismétléseket, nehogy lemaradjak valamiről."

  "Zseniális!"

  "Hát, még ha a kisvasúton is utazott volna, nagykövet úr!"

  "Mestertroll"

  "Ez a lépés zsenialis ! Gratulálok …)) Magam elött látom Mészáros és főnöke arcát amikor jelentik az érkezést :))))"

  Voltak, akik nem értették a finom oltást a posztban, például Deák Dániel propagandista is megérkezett:

  "Csak az a baj, hogy a magyar élvonal bajnoksága a világbajnokság miatt szünetel. Ez a Puskás Akadémia tartalék, harmadosztályú csapatának meccse volt a Budaörs ellen."

  A fotókból nyilvánvaló, hogy nem a stadionban és nem az első osztályú csapat játszott, noha sokkal több néző azokon a meccseken sincsen...


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Egyre több kúton nincs benzin vagy gázolaj, már Budapestet is elérte az üzemanyaghiány
  A nagy kutaknál is előfordul már, hogy valamelyik hatósági áras üzemanyag elfogy, sőt, volt olyan kút, ahol semmit nem lehetett kapni a hétvégén.

  Link másolása

  Hiány van az ársapkás 95-ös benzinből a budapesti Mészáros utcában található Mol-kúton - írta meg a Telex. Két napja nincs már a 480 forintos üzemanyagból, és azt sem tudták megmondani, mikor kapnak. A 699 forintos Evo 100 prémium benzinből volt még, de tegnap délután négy óra körül már az is elfogyott.

  Mi is megírtuk, hogy

  korábban is volt már nagy benzinkút volt az országban, ahol nem lehetett hatósági áras üzemanyagot tankolni, a a Mol pedig nem szállít üzemanyagot több száz független kútra a héten.

  A Shell töltőállomásain is korlátozás van, egy alkalommal legfeljebb 20 ezer forintért lehet venni a 95-ös benzinből, a gázolajnál 50 ezer forint ez a határ, a Szilágyi Erzsébet fasoron lévő kúton tegnap már így is hiányzott a 95-ös benzin.

  A Telex azt írja, hogy többen más kutakon is hiányt tapasztaltak a hétvégén.

  Az M5-ös autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán lévő Mol-kúton szombat este nem volt gázolaj, a Szentendrei út mentén található OMV-kúton pedig vasárnap dél körül csak benzint lehetett kapni, míg a Nagykanizsán, a 7-es főút mellett működő Mol-kúton, nem volt hatósági áras gázolaj.

  Gödöllőn, a Dózsa György úti Molnál semmilyen üzemanyag nem volt, a Pattantyús Ábrahám körúton sem, a Szabadság úton, szintén a Molnál az alap és feláras gázolaj létezett, benzinből semmi.

  A kormány egyelőre nem tervezi az árstop eltörlését, az ellátás akadozását a Mol a megnövekedett kereslettel magyarázta az RTL-nek.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: