HÍREK
A Rovatból

Verses tüntetés a színművészeti épülete előtt, szolidaritási akciók több városban is

Közben távozott a tanári karból Bárdos András tévés újságíró is.

Link másolása

Verses tüntetésen álltak ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak egyetemfoglalása mellett szerdán este az intézmény épülete előtt.

A Mérce beszámolója szerint

a megmozdulás Parti-Nagy Lajos verses szavalatával indult el, ahol a továbbiakban Petri György, Mesterházi Mónika, Szabó Lőrinc, József Attila, Orbán Ottó, és mások verseit olvasták fel a több ezer, az utcában összegyűlt támogató előtt.

Ezután az egyetem hallgatói olvastak fel alkalomhoz illő költeményeket, többek között Petőfi Sándortól és Baka Istvántól is. Az eseményt ismét az egyetemfoglaló diákok éneklése zárta, ezúttal egy mezőségi, erdélyi népdalt adtak elő, a tömeg utána azt skandálta, „Szabad Ország, Szabad Egyetem!”

A tüntetés végén a Budapestről a kormány által elüldözött CEU egy képviselője is szolidaritását fejezte ki az egyetem iránt. Az eseményen az ATV információ szerint részt vett többek között Alföldi Róbert és Kútvölgyi Erzsébet is.

A Mérce visszanézhető élő közvetítése:

Pécsett eközben „szolidaritás flashmobot” tartottak a Széchenyi téren az egyetem diákjai mellett. Erről a Szabad Pécs közvetített:

Szegeden is kifejezték szolidaritásukat az SZFE diákjai mellett: a város egyetemének bölcsészettudományai karára egy „SZFE veletek vagyunk” feliratú molinó került ki. Igaz, a szeged.hu beszámolója szerint ezt az egyetem vezetése később levetette onnan.

Ezen kívül a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége is közölte, hogy szolidáris a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, aminek a hallgatói több napja az átszervezés ellen tiltakoznak.

Közben szerda este Bárdos András, az MTV, az RTL Klub, a TV2 és a Story Tv korábbi műsorvezezetője is bejelentette, hogy már nem dolgozik az intézményben - írja a 24.hu. A lapnak nyilatkozva elmondta:

„Mindenki a saját lelkiismerete alapján kell, hogy döntsön egy ilyen helyzetben. Én már az SZFE modellváltásának bejelentésekor úgy éreztem, hogy az egyetem és én nem fogunk összeilleni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: