hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Újabb megrázó részletek derültek ki a Balatonba fulladt testvérpár tragédiájáról

A 13 és a 17 éves fiúk matraccal mentek be a Balatonba Alsóbélatelepnél. A vízimentők vezetője szerint a gyerekek nem tudtak jól úszni, ráadásul a déli parton sokáig nem mélyül a tó, de 300-400 méter után drasztikusan változik a vízmélység.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, vasárnap belefulladt a Balatonba egy 13 éves fiú és 17 éves testvére. A gyerekek matraccal mentek be a Balatonba az alsóbélatelepi strandnál, de eltűntek a vízben.

A Telex információi szerint a háromgyermekes család előző nap érkezett a Balatonhoz. A legkisebb testvér a szülőkkel kint maradt a parton, a két nagyobb fiú pedig a szülők tudtával volt bent a vízben két gumimatraccal. A szülők figyelték is a gyerekeket a partról.

Az idő jó volt, sütött a nap, a víz szinte teljesen sima volt.

A két gazdátlan matracra egy SUP-os figyelt fel jó 400 méterre a parttól. A kisebbik fiú testét a matrac mellett megtalálta, azonnal kihúzta a SUP-ra és kivitte a partra, ahol a vízimentők, a mentők és a légimentők próbálták meg újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Később kiderült, hogy a fiú idősebb testvére sincs meg. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke a lapnak elmondta, hogy először három mentőhajó és egy rendőrségi járőrhajó indult a fiú keresésére, és az első negyedórában a rendőrség helikoptere is a terület felett körözött.

hirdetés

A vízimentők az elején több egymásnak ellentmondó vagy téves információt is kaptak, ezek kiértékelése, összesítése is megnehezítette a keresést - írja a Telex.

A helikopteres keresés nem vezetett eredményre, így a három szonárral felszerelt hajó mellé megérkezett a vízimentők negyedik mentőhajója is.

Az idősebb testvér holttestét végül elég nagy területet átfésülve a víz alatti ultrahangos keresővel találták meg a parttól kb. 400-450 méterre.

Azt egyelőre nem tudni, mi történhetett a két fiúval, mert senki nem látta, hogyan kerültek a vízbe - jegyzi meg a Telex.

A szülők kikérdezése után kiderült, hogy a két gyerek úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy a mély vízben legyenek.

"Valamilyen szinten tudtak úszni, de a szülők elmondása szerint mély vízben tartósan nem tudtak tartózkodni"

- mondta a Telexnek Bagyó Sándor, aki szerint

"az a baj a déli parttal, hogy a sekély víz hamis biztonságérzetet ad azoknak, akik nem tudnak jól úszni. A déli parton a tó sokáig nem mélyül, 300-400 méter után viszont egy úgynevezett marás van, ahol métereken belül drasztikusan változik a vízmélység".

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke szerint a legtöbb helyen ugyan van strandzáró bója, amely felhívja a figyelmet arra, hogy mélyülhet a víz, ezt a legtöbben nem veszik figyelembe.

"Nem lehet mindenki mellé vízimentőt állítani, a legtöbb vízi balesetnél az egyéni felelősség az elsődleges ok"

- fogalmazott Bagyó Sándor, aki azt is hozzátette: "évek óta azt gondolom, hogy még hangsúlyosabban kellene tájékoztatni a strandolókat a Balaton veszélyeiről".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Orbán Viktor egri asszonyokkal fotózkodott, de aztán jött Lázár János, és közölte, hogy munka van

Életképek a kormányzó politikusok mindennapjaiból.

Link másolása

hirdetés

Egri nők a várban – ez a jelenet történelemből vagy a festészetből is ismerős lehet, de ez a témája Orbán Viktor kedden délután posztolt videójának is.

A miniszterelnök a Budai Várban sétálva egy csoport Egerből érkezett turistával találkozott, akik beszédbe is elegyedtek vele. Szóba került, hogy Orbán ismer egy helybéli lengyel papot, a hölgyek közül pedig valaki megjegyezte: ha tudták volna, hogy találkoznak a kormányfővel, hoztak volna neki jó egri bort. Még egy viccet is elsütött:

Tudja milyen az? A szocialista bor? Nem látott tőkét.

A miniszterelnök jót nevetett a poénon, de ekkor a háttérben feltűnt Lázár János, akinek a turisták szintén megörültek. A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter aztán igazi hangulatgyilkosnak bizonyult, mert odaszólt a jó kedélyben csevegő Orbánnak:

Elnök úr, munkaidő van! Még nincs kampány.

Orbán ezután elköszönt az egri nőktől, és visszatért a dolgos hétköznapoktól.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Elmenekült az RTL kamerája elől Varga Judit, amikor a Pegasus-ügyről kérdezték

Egy éles fordulattal rázta le üldözőit, láthatóan nem akart az egyre kényesebbé váló kérdésekre válaszolni.

Link másolása

hirdetés

A Pegasus kémszoftver nyomait találták meg annak az újságírónak a telefonjain, aki mások mellett Orbán Viktor repülős utazásáról, illetve Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc luxusjachtos nyaralásáról is felvételeket készített - erről a Direkt36 írt.

A megfigyelések elrendelésére jogosult Igazságügyi Minisztérium vezetőjét, Varga Juditot ma egy konferencián érte utol az RTL híradója, de nem válaszolt kérdéseikre.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Most már biztos, hogy Gabby Petito holttestét találták meg Amerikában

A halottkém azt is megerősítette, hogy gyilkosság áldozata lett. 23 éves vőlegényét egyelőre csak fontos szemtanúként tartja számon az FBI.

Link másolása

hirdetés

Egy wyomingi nemzeti parkban egy nő holttestét találták meg vasárnap, a legtöbben már akkor sejtették, hogy a néhány hete eltűnt Gabby Petito lehet az, az influenszer, aki nyáron a barátjával az öt hónapos álomnyaralásukról indított posztosorozatot – írja a BBC.

A lap azt is közli, hogy a halottkém szerint gyilkosság történt, de bővebb információt egyelőre nem adtak.

Gabby Petito és 23 éves vőlegénye még nyáron indult eredetileg öthónaposra tervezett nomád túrára az Egyesült Államok területén. Petito és Brian Laundrie szerették volna bejárni az ország nevezetességeit egy, az útra átalakított furgonnal. Kalandjaikról folyamatosan beszámoltak az Instagramon és a YouTube-on, amíg Petito hirtelen el nem tűnt.

A fiatal lány eltűnése előtt nem sokkal rájuk hívták a rendőrséget, mert szemtanúk szerint a férfi megütötte a menyasszonyát. A rendőrség később nyilvánosságra hozta a párral folytatott több mint egyórás beszélgetés teljes felvételét.

Néhány nap múlva, szeptember 1-jén Brian Laundrie egyedül tért haza az utazásról jegyese furgonjával, jóval korábban az eredetileg tervezettnél. A nő családja végül 10 nappal később jelentette Gabby Petito eltűnését, miután Laundrie nem állt szóba velük, és arról sem mondott semmit, hogy mi történt menyasszonyával.

hirdetés

Laundrie-t egyelőre csak fontos szemtanúként tartja számon a hatóság, aki feltehetően az utolsók között beszélt Petitóval. Ezért is szeretne vele mielőbb kapcsolatba lépni a rendőrség, de a férfi múlt kedden elhagyta szülei otthonát, és egy közeli mocsárvidékre indult túrázni. Brian Laundrie azonban azóta nem adott életjelet magáról, üres autóját is a nemzeti park közelében találták meg a családtagjai, péntek óta pedig őt is eltűntként kezelik.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Nem vette le a maszkokat egy fiatal pár, ezért kidobták őket egy texasi étteremből

A tulajdonos szerint a maszkviselés éppen közröhej tárgyát képezi az Egyesült Államokban.

Link másolása

hirdetés

Négyhónapos, oltatlan gyerekük védelme érdekében nem akarta levenni egy fiatal pár a maszkját egy texasi étteremben, ezért végül kitessékelték őket a helyről – írja a Mirror. Jose és Natalie Wester teljesen felháborodtak az eseten, ami ráadásul azon kevés esték egyikén történt, amikor kettesben tudtak volna egy kis időt eltölteni.

A nő elmondása szerint mindketten be vannak oltva, így teljesen védettnek számítanak. Viszont a kora miatt oltatlan kisfiuk miatt nem akarták levenni a maszkot a Dallashoz közeli étteremben sem. A Hang Time nevű helyen azonban odalépett hozzájuk egy felszolgáló, és a tulajdonos nevében azt kérte, hogy vegyék le a maszkokat.

Amikor Westerék erre nem voltak hajlandók, felszólították őket a távozásra. Az étterem tulajdonosa egy helyi tévécsatornának azt mondta, hogy a maszkok viselése egyszerűen "ostobaság". A férfi úgy fogalmazott:

"A pénzem, a vérem, az izzadságom és a könnyeim is benne vannak ebben az üzletben. Nem akarok itt maszkokat látni"

- mondta a tulajdonos, aki hozzátette, hogy a maszkok egyébként is közröhej tárgyát képezik éppen az országban.

hirdetés

A tévécsatorna riportjából kiderül, hogy az étterem bejáratánál semmi nem figyelmezteti a vendégeket arra, hogy a Hang Time-ban tilos a maszkok viselése. A tulajdonos ugyanakkor hozzáteszi, hogy vállalkozóként joga van eldönteni, milyen öltözetben engedi be a vendégeket, márpedig ő a dress code részének tekinti ebben az esetben a koronavírus-fertőzés megelőzése miatt viselt maszkokat is.

A maszkviselést tiltó texasi étteremről készült angol nyelvű riportot itt lehet megnézni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: