HÍREK

Újabb fordulat a Navracsicsot gyalázó lap ügyében: Márki-Zay venné meg Rákay Philiptől a céget

Csatába indul a hódmezővásárhelyi Promenad24-ért egy új vevő-jelölt. Márki-Zay Péter polgármester a Facebook-oldalán jelezte: „a licitálásba a város békeszerető közönségének részéről mi is beszállunk.”
F. P. - szmo.hu
2024. március 07.„Lázártól már a fideszesek is menekülnek: Rákay Kálmán távozik a mezőhegyesi Ménesbirtoktól és a fideszes propagandaportáltól, a Promenádtól. A szakítás oka, hogy a Promenád milliókat költött a velem szóba álló Navracsics Tibor letámadására. Átgondolta ezt Jánosunk?

Rákay Kálmán ugyanakkor most bebizonyíthatja, hogy nem Lázár egyszerű strómanjaként került médiatulajdonosi szerepbe: Ha nem Lázáré a cég, akkor annak adja el a Rádió 7-ben, illetve a Promenád24-ben lévő tulajdonrészét, aki a legtöbbet kínál érte. Ebbe a licitálásba a város békeszerető közönségének részéről mi is beszállunk!”

írta Facebook-oldalán Márki-Zay Péter polgármester.

Rákay időközben azt írta szerdán a 24.hu-nak, hogy hónapok óta tárgyal egy befektetővel a tulajdonrésze eladásáról, és a tranzakció hamarosan célegyenesbe is ér.

A kiadó kisebbségi tulajdonosa Bada János ügyvéd, Lázár János volt gimnáziumi évfolyamtársa, aki Lázár polgármesteri ideje alatt a hódmezővásárhelyi rádiót üzemeltető cég egyik tulajdonosa volt, később pedig a Lázárhoz tartozó Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakértői testületébe is bekerült. Bada 2018-ban bevásárolta magát a szintén Lázárhoz köthető Batidai Vadászkastélyt működtető zrt.-be is, 2023 óta pedig a Lázár felügyelete alá tartozó MÁV beszerzéseit, informatikai és gazdasági ügyeit intéző MÁV Szolgáltató Központ Zrt. vezérigazgatója – írja a Telex.

A Lázár Jánoshoz köthető fideszes lap amiatt szállt bele Navracsicsba, mert szerintük a miniszter túlságosan baráti kapcsolatot ápol Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel,

akivel többször is találkozott és fotózkodott az elmúlt hetekben. A cikkek Facebook-hirdetésére az elmúlt napokban mintegy 2,5 millió forintot költöttek, és ezzel az elmúlt hét napban a negyedik legnagyobb magyar közéleti hirdető volt a helyi lap.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: