HÍREK
A Rovatból

Továbbra is brutális az élelmiszer-infláció Magyarországon, a cukor 67 százalékkal drágult

Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 16,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

Link másolása

Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 16,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, az elmúlt egy évben a háztartási energia és a járműüzemanyagok ára jelentős mértékben emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken a 24.hu cikke szerint.

A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,7 százalékkal nőttek, ezen belül a ruházkodási cikkek 1,6 százalékkal kevesebbe kerültek. Az élelmiszerek ára 19,5 százalékkal emelkedett 2022. augusztushoz viszonyítva.

Ezen belül leginkább ezek a termékek drágultak:

  • cukor – 67,9 százalék,
  • büféáruk – 29,6 százalék,
  • csokoládé és kakaó – 25,8 százalék,
  • péksütemények – 20,1 százalék,
  • párizsi és kolbász – 19,7 százalék.

    A termékcsoporton belül a liszt ára 10,4 százalékkal csökkent.

    Egy hónap alatt, a 2023 júliushoz viszonyítva az élelmiszerek átlagosan 0,3 százalékkal drágultak.

    Ezen belül a cukor 54,6, a sertéshús 7,3, a baromfihús 2,5, a büféáruk 2,3, az étolaj 1,5, a csokoládé és kakaó 1,0 százalékkal többe került, míg a liszt 11,5, a tojás 9,5, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 5,0, a vaj és vajkrém 4,4, a kenyér 2,3, a tejtermékek 1,9 százalékkal kevesebbe kerültek.

    A járműüzemanyagok ára 8,2 százalékkal emelkedett egy hónap alatt.

    (via 24.hu)

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

  • Népszerű
    Ajánljuk
    Címlapról ajánljuk


    HÍREK
    A Rovatból
    Fotón, milyen hatalmas tömeg fogadta Magyar Pétert Szegeden
    A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt. Az országjárás folytatódott.

    Link másolása

    Magyar Péter hétfőn Szegeden folytatta a hetek óta tartó országjárását.

    A Dóm téren hatalmas tömeg gyűlt össze a TISZA Párt politikusának beszédére. Magyar Péter beszédében elmondta, hogy

    „Szeged mindig mindenből győztesen kerül ki, most is így lesz”.

    A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt.

    Magyar azt is hozzátette, hogy

    „milyen érdekes, hogy a sok ezres rendezvényeinkről a magát függetlennek nevező sajtó is elfelejt beszámolni, miközben az 1 %-os pártok minden nap a stúdiókban kezdik a napot és egy semmitmondó FB ömlengéssel is címlapra kerülnek.”

    Íme a fotó a hétfői eseményről.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    Ajánljuk
    HÍREK
    A Rovatból
    Németh Balázs és Novák Katalin volt kommunikációs igazgatója lehet a műsorvezetője a köztévé választási vitájának
    A vitát május 30-án este tartják majd. A műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

    Link másolása

    Korábban írtunk arról, hogy Pünkösd után közöl majd részleteket a választási vitáról az állami média. A Media1 azonban már megtudott több részletet is.

    Nagyon úgy tűnik, hogy megvan az időpont is: jövő csütörtökön, május 30-án este tartja az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) és a Duna Médiaszolgáltató a június 9-i európai parlamenti választásokat megelőző élő televíziós választási vitaműsorát az EP-listavezetők számára - írta meg a Media1.

    A portál úgy tudja, hogy a műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

    Az információt a műsorvezetők személyéről és a vitaműsor időpontjáról több, egymástól független, megbízható forrás is megerősítette a Media1.hu részére.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    Ajánljuk

    HÍREK
    A Rovatból
    „Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni” - Srkabski Fruzsina szerint Novák Katalin hiányzik a hazának
    Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben. Hétfőn posztolt a közösségi oldalán minderről.
    Fotó: Facebook - szmo.hu
    2024. május 21.


    Link másolása

    A februárban a kegyelmi botrány miatt lemondott köztársasági elnök egyik tanácsadója hétfőn hosszú posztban írta le, hogy szerinte nagyon sokaknak hiányzik Novák Katalin.

    „Szinte nem telik el nap, hogy valaki ismerős, ismeretlen meg ne szólítson vagy írjon, hogy mennyire hiányzik nekik Novák Katalin” – írta egy hétfői Facebook-posztban Skrabski Fruzsina, a volt államfő egyik tanácsadója.

    „Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni. Még aki haragudott rá a kegyelmi döntés miatt, ők is azt mondják, hogy bőven elég lett volna, ha bocsánatot kér”

    – írta bejegyzésében Skrabski.

    Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben.

    „Amikor kiálltam mellette, nem tudtam, hogy ennyi szeretetet és megbecsülést kapok érte, de ez is bizonyítja, hogy jónak lenni jó, bátornak és hűségesnek lenni érdemes”

    – zárta gondolatait a volt tanácsadó.

    (via Blikk)


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    A Rovatból
    Tusk lerántotta a leplet! Orosz kémhálózatot lepleztek le
    Donald Tusk elmondása szerint a csoport tevékenysége nemcsak Lengyelországot, hanem Litvániát, Lettországot és Svédországot is érintheti. Kilenc embert letartóztattak.

    Link másolása

    Lengyelországban kilenc embert tartóztattak le, akiket azzal vádolnak, hogy egy orosz irányítású kémhálózat tagjai – jelentette be hétfőn Donald Tusk miniszterelnök a Telex cikke szerint.

    Az elfogottak között ukrán, belarusz és lengyel állampolgárok is vannak, akiket szabotázsakciók tervezésével, gyújtogatással és gyújtogatás kísérletével vádolnak.

    Tusk elmondása szerint a csoport tevékenysége nemcsak Lengyelországot, hanem Litvániát, Lettországot és Svédországot is érintheti. Példaként említette, hogy a nyugat-lengyelországi Wroclawban egy festékgyárat próbáltak felgyújtani, valamint egy litvániai Ikea központot is célba vettek. Varsó több szabotázsakciót is sikeresen meghiúsított.

    Az ügyben nemzetközi vizsgálat indult. A hónap elején Tusk bejelentette, hogy Moszkva destabilizáló tevékenysége miatt megerősítik a lengyel hírszerző szolgálatokat, és további 100 millió złotyt (kb. 9,7 milliárd forintot) fordítanak a polgári és katonai kémelhárításra.

    Április közepén Lengyelországban egy férfit tartóztattak le, akit azzal vádolnak, hogy együttműködésre készült az orosz hírszerzéssel egy Volodimir Zelenszkij elleni merénylet kapcsán. Emellett őrizetbe vettek egy belarusz állampolgárt is, akit azzal gyanúsítanak, hogy támogatta a Leonyid Volkov, Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki vezető közeli barátja és szövetségese elleni márciusi támadást Vilniusban. Ezzel a támadással összefüggésben két lengyelt is letartóztattak.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    Ajánljuk