News here
hirdetés

HÍREK

Tolvajok, rossz kórházak és homofóbia – erre figyelmeztetik a Magyarországra érkező turistákat

Alaposan felkészítik az utazókat arra, hogy mire kell vigyázni például a taxinál, az étteremben vagy mire kell felkészülni egy betegség esetén.

Link másolása

hirdetés

A koronavírus-járvány lecsengésével újra tömegesen jönnek a turisták. Az RTL.hu utánanézett, hogy a nyugati kormányok milyen tanácsokkal látják el a hozzánk érkező honfitársaikat. Nem csak a túlszámlázó éttermekre és bárokra figyelmeztetnek.

Az amerikai, kanadai, ausztrál és brit külügyminisztérium által közzétett utazási tanácsok szerint:

- Budapest tömegközlekedése „tökéletes” és „olcsó”,

- a közbiztonság a turistákra vadászó tolvajokat és csalókat leszámítva általában jó,

- az állami egészségügyi rendszertől tartani kell,

- vezetni veszélyes lehet,

hirdetés

- a meleg turistáknak pedig jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a magyarországi utazást.

Az amerikai nagykövetség kiemelte, hogy a Keleti pályaudvar és annak közvetlen környéke veszélyes lehet a lopások miatt. Leírásuk szerint a külföldi turistákra vadászó tolvajok különösen kedvelik az 1-es és 3-as metrót, a 2-es, valamint a 4-es, 6-os villamosokat és a 7-es buszt, valamint az olyan amerikai gyorséttermeket, mint a McDonald’s, a Burger King vagy a Pizza Hut.

A kanadai külügyminisztérium emellett autólopásokra és országúti rablásokra is felhívja a figyelmet.

Felhívják a figyelmet a túlszámlázó éttermekre és bárokra, ahol óriási összegről szóló számlát állítanak ki a gyanútlan vendégeknek, és akár erőszakkal kényszerítik az áldozatokat annak kifizetésére

Arra is kitérnek, hogy idegentől nem szabad italt elfogadni, mert drog lehet benne.

A tömegközlekedésben szerintük a vonatok kevésbé jók. A városi közlekedésnél pedig a jegyvásárlást találták problémásnak. A taxiknál pedig arra figyelmeztetnek, hogy az utcán ne intsenek le autót, mert jó eséllyel átverhetik őket.

A forgalomról a kanadai külügyminisztérium még azt is megjegyzi, hogy a magyar sofőrök „agresszívak és felelőtlenek lehetnek”.

Az egészségügyi ellátást is problémásnak látják, Budapesten kívül „sokkal tovább tarthat a mentősöknek egy beteg stabilizálása és életmentő beavatkozás nyújtása”, és bár a mentőszolgálatok széles körben elérhetők, a mentősök kiképzése, elérhetősége és orvosi felszereléseik minősége nem éri el az amerikai nívót - írják.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: