HÍREK
A Rovatból

Több mint 100 értelmileg sérült gyerek iskolába jutása került veszélybe, mert elfogyott az alapítvány üzemanyagkvótája

Van olyan szülő, aki nem tudja iskolába küldeni gyerekét, így otthon próbálja majd megoldani az oktatást.


Több mint 100, értelmileg sérült gyerek iskolába jutása került veszélybe, mert a jövő héten már nem tudja vállalni a szállításukat a miskolci Szimbiózis Alapítvány - számolt be róla az RTL Híradó.

Az éves üzemanyagkvótájuk elfogyott, a piaci ára pedig olyan magas a benzinnek, hogy nem tudják kifizetni.

Az értelmileg sérült gyerekek szállítására nagy szükség lenne, hiszen van olyan szülő, aki nem tudja megoldani a szállítást és így nem tudja iskolába küldeni a gyerekét, helyette otthon próbálja majd megoldani az oktatást.

Az alapítványnak nagyjából 1 millió forintra lenne szüksége, amellyel év végéig megoldanák a működést.

Jelenleg abban bíznak, hogy a jövő évi üzemanyagkvótákkal újraindulhatna a gyerekek szállítása. A Szimbiózis Alapítvány gyűjtést szervez, hogy fenntarthassák szolgáltatásukat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Rogán Antal: Hogyha túlvagyok ezen, akkor nem kívánok már a politikában dolgozni
A miniszter azt is elmondta, hogy mik a tervei, ha már nem tölti be ezt a posztot, és válaszolt arra a kérdésre is, hogy lenne-e miniszterelnök.


Rogán Antal a 444.hu-nak adott interjúban többek között a választásokról, Magyar Péterről és a kormányzati "backoffice" munkájáról is beszélt.

A beszélgetés végén pedig szóba került az is, hogy mik a tervei, meddig akar Orbán Viktor minisztere lenni, és mihez kezd, ha már nem lesz miniszter.

Rogán Antal az interjú végén elmondta, hogy addig, amíg tudja végezni ezt a feladatot, és amíg a többiek is megbíznak benne, addig ellátja a kormány mellett a "backoffice" munkát. De ha egyszer ennek vége lesz, akkor már nem akar a politikában maradni.

"De ha túl vagyok ezen, akkor már nem kívánok többet a politikában dolgozni"

- mondta a miniszter.

Szerinte ennél többet nem tud elérni a politikában, elért egy miniszteri posztot. Miniszterelnök nem lenne, esze ágában sincs, szerinte nem alkalmas rá - válaszolta. Arra, hogy más miniszterelnök mellett is elvállalná-e ezt a feladatot, azt mondta, hogy nem, mert Orbánt tartja egy olyan kiemelkedő személyiségnek, aki mellett szívesen dolgozik, akitől sokat tanul. Az pedig, hogy meddig lehet ebben a pozícióban, az nem az ő döntése.

Úgy vélte, hogy ezután, ha véget ér a mostani feladata, akkor "végre foglalkozhatna" a találmányával, mert lenne még ötlete - tette hozzá.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor a Magyarországra kiszabott óriásbüntetésről: Töröm a fejem, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk
Reagált a döntésre a magyar miniszterelnök. Szerinte Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet.


A miniszterelnök péntek reggel adott interjút a Kossuth Rádiónak.

A választások utáni első ilyen interjúban a legfontosabb téma az volt, hogy 200 millió euróra büntette Magyarországot az Európai Unió Bírósága, mert nem teljesítette egy korábbi ítéletét.

"Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet"

- reagált a döntésre Orbán Viktor, aki szerint a magyar származású amerikai üzletember célja, hogy eltűnjön a keresztény kultúra Európából.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy már gondolkodik a büntetés kifizetésén.

"Töröm a fejem azon, hogyan fizessük ki úgy a büntetést, hogy az jobban fájjon Brüsszelnek, mint Magyarországnak."

- mondta az interjúban Orbán Viktor, aki azt is hozzátette, azt kívánja, bárcsak ennyi pénzt oszthatna szét a magyar családok között.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Egy kerületben már lement az újraszámlálás: 11 szavazattal csökkent a különbség
Vitézy Dávid az érvénytelen szavazatok újraszámlálását kérte. Hivatkozása szerint azok száma 72-szerese volt a két legtöbb voksot kapó jelölt közötti különbségnek.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 14.Az RTL Híradó információi szerint egy budai kerületben nem csak leadták, hanem össze is számolták ma az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat. Az eredmény Vitézy Dávid javára dőlt el: 13 új érvényes szavazatot találtak neki, míg Karácsony Gergely 2 új szavazatot kapott.

Mint ismert, Vitézy, az LMP és a Fidesz által támogatott jelölt, az érvénytelen szavazatok újraszámlálását kérte. Hivatkozása szerint azok száma 72-szerese volt a két legtöbb voksot kapó jelölt közötti különbségnek. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a fellebbezés alapján úgy döntött, hogy újraszámolják a Budapesten leadott összes érvénytelen szavazólapot, amire pénteken kerül sor az NVB-nél.

A hétfő hajnalban befejezett összesítés végeredménye szerint Karácsony és Vitézy között 324 volt a különbség a jelenlegi főpolgármester javára.

Az újraszámlálás körüli jogi aggályokra hivatkozva csütörtökön Karácsony Gergely bejelentette, hogy kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését Budapest teljes területén. Indoklása szerint az újraszámlálás csak tovább csökkentette a választási eljárás korrektségébe vetett közbizalmat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Győrben is fellebbezett a jelenlegi polgármester, Dézsi Csaba András újraszámlálást akar
A városvezető szerint több szavazókörben is előfordultak olyan dolgok, amelyek alapján a voksok száma változhat.


Dézsi Csaba András a csütörtök délután nyújtott be fellebbezését a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének, azt kérte, hogy vizsgálják meg és számolják újra az érvényes és az érvénytelen szavazatokat - tudta meg a Telex.

Szerinte az érvényes szavazatok közül is érvénytelenné nyilváníthattak, és volt olyan hely, ahol a jelöltekre leadott szavazatok számát sem tudta mindenki leellenőrizni, mert siettek, hogy végezzenek.

Úgy véli, hogy több szavazókörben is előfordultak olyan dolgok, amelyek alapján a voksok száma változhat. Példának említette, hogy az egyik bizottsági tag szerint összekeveredtek egyes polgármesterjelöltek szavazólapjai, ezért a szavazatszámok is megkérdőjelezhetők.

A fideszes városvezető bizonyítékokat is csatolt beadványához.

A választáson Pintér Bence 440 szavazattal győzte le a jelenlegi polgármestert. Bár Dézsi elismerte vereségét, de közösségi oldalán azt is írta, hogy Pintér „totálisan alkalmatlannak” a városvezetésre.

Dézsi szerint a 400 szavazat különbség nem kevés, de 900 érvénytelen voks volt, ezért meg kell nézni, hogy "mi lehet a hátterében".

"Ezzel együtt valószínűleg Pintér Bence lesz Győr polgármestere a következő 4,5 évben. Októberig még én fogom vezetni a várost és azután fogom átadni neki minden olyan fontos intéznivalóval, amit elkezdtünk és tovább kell folytatni” – mondta Dézsi.

A bizottság pénteken Győrben hoz döntést Dézsi fellebbezéséről - írja a portál.


Link másolása
KÖVESS MINKET: