HÍREK
A Rovatból

Több ezren gyűltek össze Trump zárt térben tartott kampánygyűlésén, a távolságtartásnak nyoma sem volt


Link másolása

Nevada kormányzója nem volt elragadtatva attól, hogy ezrek gyűltek össze emiatt egy fedett helyszínen. Twitter-posztjában azt írta,

Trump "meggondolatlan és önző cselekedeteivel számtalan ember életét sodorta veszélybe Nevadában, ami sértés minden állampolgár számára, akik betartották a szabályokat, áldozatokat hoztak, és másokat helyeztek maguk elé". Steve Sisolak szerint az elnök komolyan veszélyezteti azt a fejlődést, amit Nevadában eddig elértek a járvány megfékezése kapcsán.

Michael Gwin, a demokrata elnökjelölt Joe Biden kampánycsapatának szóvivője azt nyilatkozta egy közleményben, hogy Trump eddigi összes kampánygyűlése "szuperterjesztő esemény" lett, ezért

a vasárnapi rendezvény egy újabb bizonyíték arra, hogy az elnök még mindig nem veszi komolyan a járványt és továbbra sincs terve arra, hogy megfékezze azt a közel 200 ezer halálos áldozat és a gazdasági károk ellenére.

Donald Trump egyébként a latin szavazókat igyekezett meggyőzni arról, hogy pártja "szereti" és támogatja őket, szemben Bidennel, aki az elnök szavai szerint "katasztrófa lenne a hispán-amerikaiak számára".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Sváby András levideózta: Mi ülünk a dugóban, Szijjártó szirénázva megy dolgozni minden reggel
Amíg állnak a dugóban, ő szirénázva megy előre minden reggel. A műsorvezető szerint Szíjjártó így jár dolgozni szinte mindennap.

Link másolása

A műsorvezető videót készített arról, hogyan jár dolgozni minden reggel Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere.

"Mi állunk a dugóban, ő szirénázva megy előre minden reggel. Szíjjártó így jár dolgozni. Szinte mindennap ezt látom a 11-es úton"

- írta a TikTok-csatornáján Sváby András.

Íme a felvétel.

@svabya Mi állunk a dugóban, ő szirénázva megy előre minden reggel. Szijjártó így jár dolgozni. Szinte minden nap ezt látom a 11 es úton. #foryoupage #nekedbe #foryou #foryouba #magyartiktok #hetinaplosvabyandrassal ♬ eredeti hang - Sváby András

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Szarral kenték össze a mosdókat az akkugyárban Iváncsán a kirúgott kirgiz vendégmunkások
Hatszázkilenc kirgiz vendégmunkást küldött el iváncsai gyárából a koreai SK Innovation az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt. A cég azzal indokolta az elbocsátásokat, hogy az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból. Első körben az összes kirgiz kollégát bocsájtották el, ez 609 vendégmunkást jelentett.

Hatszázkilenc kirgiz vendégmunkást küldött el iváncsai gyárából a koreai SK Innovation az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt.

A cég azzal indokolta az elbocsátásokat, hogy az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet.

Az a Magyar Hang cikkéből derült ki, hogy a vendégmunkások a bejelentést megköszönve szarral kenték össze az összes mosdót.

Mindezt a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Székely Tamás közölte a lappal.

Magyarországon jelenleg Iváncsán és a gödi Samsung gyárban állítanak elő akkumulátort, utóbbi vállalatnál a szakszervezet tudomása szerint nem terveznek elbocsátásokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Kettészakad az ország! Zivatarok, viharos széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22-24 fok között várható. Késő estére 10-18 fok közé hűl le a levegő.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 15.


Link másolása

Az ország keleti részén a napsütést több helyen zivatarok zavarhatják meg, amelyek erős széllel és jégesővel is járhatnak. Ennek ellenére marad a tavaszias meleg, a 24 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A MET előrejelzése szerint szerdán, főként a déli óráktól estig, elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység térségében, illetve kisebb területen délkeleten zivatarok kialakulása várható néhol viharos (~55-65 km/h) széllökésekkel, esetleg apró szemű jéggel kísérve.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22-24 fok között várható. Késő estére 10-18 fok közé hűl le a levegő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Már nem közfeladatot ellátó személy a tanár egy bírósági körlevél szerint
A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke abban bízik, hogy nem szándékos kormányzati lépésről, hanem jogalkotói hibáról van szó, amit korrigálni fognak.

Link másolása

A Népszava birtokába került egy bírósági körlevél, amely azt írja, hogy már nem lehet közfeladatot ellátó személyeknek tekinteni a tanárokat.

Mindez azért lényeges, mert ez a bántalmazási ügyekre is hatással lehet. A közfeladatot ellátó személyek különleges védelem alatt állnak, az ellenük elkövetett bűncselekmények komolyabb büntetést vonnak maguk után.

A Népszavához eljutott bírósági levél szerint bár a Büntető törvénykönyv (Btk.) vonatkozó rendelkezésének jelenleg is hatályos szövege alapján a pedagógusok közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek, a köznevelési törvény erre vonatkozó része idén január 1-től már nem hatályos, márpedig a Btk. a köznevelési törvényre hivatkozik a pedagógusok közfeladati jogállásával kapcsolatban.

A bírósági levélben azt írják, ezzel a Btk. rendelkezése elvesztette a jogszabályi hátterét, így a mostani jogszabályi környezetben a pedagógusok és más iskolai alkalmazottak büntetőjogi szempontból „közfeladatot ellátó személynek nem tekinthetők”.

A lap megkereste a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét, aki abban bízik, hogy nem szándékos kormányzati lépésről, hanem jogalkotói hibáról van szó, amit korrigálni fognak.

"Felháborítónak tartjuk, hogy a pedagógusokat már nem tekintik közfeladatot ellátó személyeknek"

– mondta a lap megkeresésére Totyik Tamás.

Link másolása
KÖVESS MINKET: