HÍREK
A Rovatból

Teljesen felesleges kegyelembe bukott bele Novák Katalin, az elítélt már odahaza, a családja körében tartózkodott - állítja a botrányt kirobbantó ügyvéd

A Vidéki prókátor szerint az egész botrány elkerülhető lett volna, ha a felelős pozíciókba komoly tapasztalattal rendelkező szakembereket ültetnének.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Vidéki prókátor néven Facebook-oldalt indított a kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd. Első posztjában szerdán arról írt, hogy a történtekről három részletben fog beszámolni. A terjedelmes írásban többek között kitért arra is, hogy véleménye szerint az ügy főszereplői, vagyis Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán úgy gondolhatták, hogy K. Endre kegyelme soha nem fog nyilvánosságra kerülni, így az esetleges következményekkel sem számoltak.

Az inkognitóját megtartó ügyvéd a bejegyzésben arról is ír, hogy szerinte teljesen felesleges volt az elnöki kegyelem, mivel K. Endre a döntés idején már házi őrizetben volt, ráadásul büntetéséből csak kilenc hónap volt hátra.

„A döntéssel kapcsolatban elkövetett és ugyancsak gyermetegnek tekinthető politikai hiba pedig abban áll, hogy a döntésben részt vevők olyan személy érdekében vállalták az elképesztően nagy politikai kockázatot, aki a kegyelmi döntés pillanatában már odahaza tartózkodott reintegrációs őrizetben a családja körében, kilenc hónap múlva feltételesen még a reintegrációs őrizetből is szabadult volna, és a foglalkozástól eltiltásból is alig több, mint három év volt csak hátra. A kegyelmi döntésből eredő politikai kockázatok tehát – lévén az elítélt már nem volt büntetés-végrehajtási intézetben - messze nem álltak arányban a döntésből következően az elítélt oldalán jelentkező előnyökkel. A köztársasági elnök, a kormánypárt listavezetője és a magyar református egyház első embere egy odahaza, a családja körében tartózkodó elítélt számára, majdhogynem teljesen feleslegesen adott kegyelembe buktak bele! Ez valóban politikatörténeti jelentőségű hiba volt. Sőt, talán több is annál: a hosszú ideje igazi kihívó nélkül kormányzó hatalmakat elő-utóbb óhatatlanul elérő – Csizmadia Ervin szavaival élve - „politikai degenerálódás” tünete.”

A Vidéki prókátor szerint az egész botrány nem robbant volna ki, ha a felelős pozíciókba komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek kerülnének Magyarországon.

„S még egy megjegyzés ezzel kapcsolatban: ha az lett volna a követendő eljárás a kormányon belül, hogy az igazságügyi miniszter javaslata ellenére meghozott elnöki kegyelmi döntések igazságügyi miniszter általi ellenjegyzésének kérdését minden esetben a kormány ülésének napirendjére kell tűzni és a kormánynak tárgyalnia kell róla, ez a kegyelmi döntés – ellenjegyzés hiányában - talán nem vált volna hatályossá és ez a botrány sem tört volna ki. Az ügy egyik politikai tanulsága, hogy ha nagyon magas és nagyon felelős pozíciókba nem komoly, több évtizedes szakmai és politikai tapasztalatokkal rendelkező szakembereket, vagy „kipróbált”, rutinos politikusokat helyezünk, hanem kitalált és a jövő reménységeiként gondosan felépített fiatal PR-politikusokat, akkor sokkal sűrűbb szövésű szűrőket kell alkalmazni a döntések vonatkozásában és hatékony kontrollmechanizmusokat kell beépíteni a döntéshozatali rendszerbe. Hát még ha olyan a rendszer, hogy a legfőbb közjogi döntéseket is ki lehet járni uram-bátyám alapon...”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kocsis Máté: „A feleségem a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem”
A frakcióvezető elmondta, hogy a felesége jogi munkát végzett egy olyan projektcégben, ahol kötegenként hordta haza a dolgoznivalót. Magyar Péter pedig vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál.

Link másolása

A Telex Kocsis Mátéval készített interjút. A Fidesz frakcióvezetője nemrég azt mondta, hogy szerinte Magyar Péter állami állásait Varga Judit szerezte, ezzel igazolva azt az állítást, hogy a NER-ben tényleg lehetséges rokonoknak jól fizető állásokat szerezni.

Kocsis a lapnak azt mondta:

„nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére.” Azt is elmondta, hogy az ő felesége a “szuperkórház” projektcégében nézett át szerződéseket, 300 ezerért.

„A feleségem jogi munkát végzett egy olyan projektcégben, ahol kötegenként hordta haza a dolgoznivalót. Magyar Péter pedig vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál. Ezt ne keverjük össze”

– mondta a frakcióvezető. Majd azt mondta, hogy

„a feleségem a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem.”

A frakcióvezető a saját felesége igazgatói tagságáról a Dél-budai Centrumkórház projektcégében azt mondta, hogy neki semmi köze nem volt a kinevezéshez.

Arra a kérdésre, hogy mennyire van most nehéz kommunikációs helyzetben a Fidesz, Kocsis így válaszolt:

„Nem gondolom, hogy nehéz kommunikációs helyzetben lennénk. Világos üzeneteink vannak”

Ezek után Kocsis arról beszélt, hogy messzemenőkig megveti a Telexet azért, amit a Varga Judittal szembeni erőszak ügyében tettek.

"Aki írta azokat a cikkeket, ami relativizálta egy nővel szembeni erőszakot, az szégyellje magát. Önök azt sugallják, hogy jobboldali nőket lehet verni, baloldaliakat meg nem lehet verni."

- mondta Kocsis Máté.

„Nem gondolom, hogy nehéz kommunikációs helyzetben lennénk. Világos üzeneteink vannak”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
A belga és a brit miniszterelnök is elítélte, hogy lefújták Orbánék brüsszeli eseményét
Rishi Sunak a belga hatóságokat kritizálta, Alexander De Croo belga miniszterelnök pedig elfogadhatatlannak nevezte a helyi belga polgármester döntését. Szerdán Orbán is beszélt volna.

Link másolása

A belga és a brit miniszterelnök is elítélte, hogy a brüsszeli rendőrség lefújta a Nemzeti Konzervatív Konferenciát - írta meg a Telex.

Az MCC brüsszeli szervezete által szervezett rendezvényen kedden olyan konzervatív politikusok szólaltak föl, mint Nigel Farage, szerdán pedig Orbán Viktor is beszédet mondott volna.

A brit miniszterelnök, Rishi Sunak a belga hatóságokat kritizálta, Alexander De Croo belga miniszterelnök pedig elfogadhatatlannak nevezte a helyi belga polgármester döntését.

„Egyértelmű, hogy a rendezvények látogatásának megakadályozása káros a szólásszabadságra és a demokráciára nézve”

– fogalmazott a brit miniszterelnök szóvivője.

A BBC is részletesen írt a betiltott konferenciáról. Úgy volt, hogy szerdán Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök és Orbán Viktor is felszólal majd.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
21 éve fekszik éber kómában Szilárd, a szülők a mai napig nem mondtak le róla
Még tinédzser volt, amikor leesett egy vonatról. A sérülései miatt az orvosok lemondtak róla.

Link másolása

Szilárd történetét a Blikk írta meg. Néhány hete töltötte be a harmincnyolcadik évét. A férfi éber kómában fekszik, az állapota az elmúlt huszonegy év alatt szinte alig javult, a szülei pedig tudják, ez már soha nem is változik.

A házaspár változatlan legnagyobb szeretettel gondoskodik róla,

nem hajlandóak lemondani a gyermekükről, pedig tudják, a helyzete soha nem változik már meg.

Huszonegy évvel ezelőtt vonattal jött haza Szorgalmatosra. Azóta sem tudjuk, mi történt, lehet hogy leesett, lehet, hogy le akart ugrani a vonatról. Csak az biztos, hogy balesetet szenvedett, és akkor, azon a napon, örökre megváltozott az élete. Pontosabban nem csak az övé, hanem a mienk is.” – vallott Marika, az édesanya a történtekról.

Az akkor még tizenéves Szilárd egy órán át eszméletlenül feküdt a sínek mellett. A tárcája eltűnt, tehát valaki ezalatt rátalálhatott, de a balesetről senki nem értesítette a hatóságokat. Az egy órával későbbi vonat mozdonyvezetője vette észre, ő hívta a mentőket. A fiatalembert azonnal kórházba vitték, ahol kiderült,

több súlyos koponya- és agysérülést is szenvedett, éber kómába esett. Azaz látszólag tudatánál van, képes önállóan lélegezni, viszont nem reagál a külvilág ingereire, nem tudja ellátni magát.

Az édesanya így folytatja: „A kórházban közölték velünk, hogy nem tudnak segíteni rajta, betették volna az elfekvőbe. Nem engedhettük, és úgy határoztunk, hazahozzuk. Mi gondoskodunk róla.

A szülei három hónap után vihették haza a fiút, azóta otthon gondoskodnak róla, a maguk eszközeivel próbálják fejleszteni. Az eltelt huszonegy év alatt annyit sikerült elérniük, hogy

már felismeri őket, rájuk nevet, sőt, a tévé is leköti.

Azonban tudják, hogy ennél sokkal messzebbre már nem juthatnak. Megbékéltek a helyzettel, nekik elég, hogy Szilárd egyáltalán életben van, velük van.

Az édesanya feladta az állását a varrodában, hogy a nap huszonnégy órájában a fia mellett lehessen. „Napról napra élünk, de valahogyan mindig megoldjuk és kijövünk abból a kevés pénzből, amink van. Sok segítséget is kaptunk különböző szervezetektől, a Szorgalmatosért Egyesület tagjai például minden ünnepnapon meglátogatnak minket és ajándékokat hoznak. Nem könnyű így az élet, de hát manapság senkinek sem az.” – mondta Marika, a végén hozzátéve, hogy soha nem fognak lemondani a fiukról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ha van 15 milliárd forintja, máris megveheti Matolcsy Ádámék New York-i luxuslakását!
Eladósorba került az ingatlan. A New York-i Crown Building felhőkarcoló 18. emeletén található 350 négyzetméteres lakás irányára 40 millió dollár.

Link másolása

Eladóvá vált New York egyik legpuccosabb luxusapartmanja, a Crown Building felhőkarcoló 18. emeletén lévő lakás, amelynek irányára 40 millió dollár, azaz nagyjából 15 milliárd forint.

Az ingatlan a Matolcsy Ádám Baráti Körhöz köthető.

A 444 emlékeztet rá, hogy a 12 méteres fűtött medencével rendelkező apartman 2022-ben került magyar kézbe, akkor 14 milliárd forintot fizettek érte.

A lakás az 5. sugárút és az 57. utca sarkán található épületben található, a három hálószobás, három fürdőszobás ingatlanba egyedi tervezésű olajozott diófa dupla ajtókon lehet belépni.

Van egy külön fürdőszoba is, amiből privát terasz nyílik, jacuzzival.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk