HÍREK
A Rovatból

Technikai hiba és rosszullét: két Wizz Air-gép is visszafordult tegnap a Liszt Ferenc reptérre

Az utasok egyik esetben sem voltak veszélyben. A légitársaság elnézést kért a kellemetlenségekért.


Péntek este két Wizz Air járat is rendkívüli helyzet miatt tért vissza Budapestre. Az első esetben

a Budapest–Barcelona járat időjárásjelző radarja meghibásodott, ezért a gép visszatért a budapesti reptérre, ahol a problémát gyorsan elhárították.

A második esetben a Dortmundból Kutaiszibe tartó járaton

egy utas rosszul lett, és sürgős orvosi ellátásra szorult. A gép Békéscsaba térségében visszafordult Budapestre, ahol a mentők már várták a beteget.

Ezt követően a járat folytatta útját Kutaiszibe.

A repülőtéri forgalom az incidensek ellenére zavartalanul folytatódott, és a szakemberek folyamatosan dolgoznak a hasonló helyzetek megelőzésén és kezelésén, hogy a légiközlekedés biztonságos maradjon. A Telex kérdésére a Wizzair illetékesei ezt írták: „Ahogy mindig, úgy a két május 24-i járat esetében is az utasai, személyzete és repülőgépei biztonsága volt a Wizz Air számára a legfontosabb”

Korábban is történtek hasonló esetek: 2020 januárjában egy Tel-Avivból Londonba tartó járat volt kénytelen Belgrádban leszállni egy zavart utas miatt, aki veszélyeztette a repülés biztonságát, 2022 lúliusában pedig egy Bari-Krakkó járat bombafenyegetés miatt volt kénytelen Budapesten kényszerleszállást végrehajtani. A gép biztonságban leszállt, és az utasokat evakuálták​. 2023 decemberében pedig rosszullét miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Wizzair-gép.

A mostani esetek kapcsán a lágitársaság elnézést kért az utasoktól: „A légitársaság számára továbbra is a biztonság és az utasok védelme a legfontosabb” – írták közleményükben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter fontos szavazást indít: Bárhogy is döntötök, én elfogadom
A Tisza Párt arca egy fontos kérdésben szeretné holnap kikérni a követői véleményét. Reggel 8-tól este 8-ig lehet majd szavazni.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 16.



Miután kitett néhány szurkolói fotót a Svájc-Magyarország meccsről, Magyar Péter egy meglepő bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán.

"Sziasztok, egy fontos kérdésben szeretném holnap kikérni a véleményeteket. Reggel kiteszek egy szavazást a Párt honlapjára (magyartisza). Reggel 8-tól este 8-ig lehet majd szavazni. Bárhogy is döntötök, én elfogadom."

- írta a Tisza Párt politikusa a közösségi oldalán.

Egy hete ilyenkor közösen történelmet írtunk.

- tette hozzá Magyar.

Az, hogy pontosan mi lesz ez a szavazás, hétfő reggel kiderül!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
12 szavazattal nyert a fideszes Klenik Sándorné, meg kell ismételni a választást Penészleken
A polgármesternő a Facebook-videójában azt mondta, hogy az új választás „semmilyen formában nem vette el a kedvét”. Helyt adtak a független jelölt, Bíró Péter fellebbezésének.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 16.



A 24.hu beszámolója szerint a területi választási bizottság helyt adott a független jelölt, Bíró Péter fellebbezésének, így újra szavaznak Penészleken. Az ezer fős településen a Fidesz-KDNP jelöltje, Klenik Sándorné és a független Bíró Péter között alakult ki szoros küzdelem.

Június 9-én Klenik 312 szavazatot kapott, míg Bíró 300-at.

A választási bizottság döntése szerint a szavazást meg kell ismételni, mivel Bíró Péter több kifogást is benyújtott az eljárás kapcsán.

Klenik Sándorné Facebook-videójában azt mondta, hogy az új választás „semmilyen formában nem vette el a kedvét”. Azt állította, hogy bár az ellenfele nyújtotta be a kifogást, „mindannyian tudjuk”, hogy ők hátráltatták a szavazást, és „kinek a kocsijával, kinek a terepjárójával szállították a mozgóurnát”.

Bíró Péter szerint az önkormányzat nem volt felkészülve arra, hogy milyen távolságra és terepre kell majd szállítani a mozgóurnát, ezért ő nyújtott segítséget. A mozgóurna így sem ért vissza időben a szavazóhelyiségbe.

Bíró emellett kifogásolta, hogy az idősotthon lakóinak kezében fideszes szórólapok voltak. Az idősek otthona a polgármester asszony tulajdona és ő az ügyvezető is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejelentette! Teljes díszőrség lesz a Várban
A honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban jelentette be a hírt. Mostantól ez lesz.


Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt elmondta, a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől, ahol a díszőrség ellátásának szakemberei dolgoznak.

A miniszter felidézte: tartalékos katonai szolgálata idején a palotaőrségnél teljesített szolgálatot tartalékos csoportparancsnokként. Akkor volt alkalma ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni.

"Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni"

- mondta a videóban a miniszter.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Tíz napon belül bejelentheti Magyar Péter, hogy kik lesznek a Tisza Párt EP-képviselői
A Tisza Párt alelnöke szerint a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fognak tudni végleges döntést hozni.


„Mert kell egy csapat”

– csak ennyi szöveggel posztolt vasárnap reggel egy fotót Magyar Péter a Facebook-oldalán.

„Tíz napon belül, a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fogunk tudni végleges döntést hozni” arról, hogy kik lesznek a Tisza EP-képviselői

– ezt pedig már a 444, poszttal kapcsolatos írásos kérdésére válaszolta. A portál azt is megkérdezte, kik ülhetnek be ősszel a fővárosi közgyűlésbe, a válasza szerint erről később döntenek. (A párt EP-listáján 12, fővárosi listáján 14 név volt, többen mindkét listán is szerepeltek; a fővárosban végül 10, az uniós parlamentben 7 helyet szereztek.)

Hétfőn valamennyien – Magyar külön is megjegyezte, hogy nem csak a megválasztott képviselőik – Brüsszelbe repülnek.

„Részt veszünk kedden a néppárti frakció ülésén továbbá tárgyalásokat folytatunk a jövőbeni potenciális partnerekkel is”,

írta. A keddi néppárti frakcióülésen dől el, hogy tiszás képviselőket felveszik-e a legnagyobb EP-frakcióba, amely a múlt héten már elszenvedett egy veszteséget azzal, hogy elhagyta sorait Hölvényi György KDNP-s képviselő.

Magyarék csatlakozásáról a múlt héten Budapesten tárgyaló Manfred Weber azt mondta: nyitva van az ajtó a Tisza Párt előtt, de a döntést nem ő, hanem az Európai Néppárt frakciója hozza majd meg.

„A Néppárt számára is fontos lenne egy meghatározó magyar tag. A Fidesz távozása alapvetően törés volt számukra, hiszen így egy uniós tagállamban nem maradt valódi tagpártja. A tagság egy jól kommunikálható erőforrás lehetne Magyar számára is, hiszen elmondhatná, hogy a konzervatív európai jobboldal, amely a Fideszt kivetette, őket tárt karokkal várja. A mérsékelt, konzervatív szavazók számára ez egy fontos üzenet”

– nyilatkozta Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője.


Link másolása
KÖVESS MINKET: