hirdetés

HÍREK

Szijjártó Péter nem rendeltetésszerűen hordta a maszkját egy barcelonai templomban, képet is posztolt róla

Bár tavaly tavasz óta figyelmeztetnek a szakemberek, hogy a maszkoknak el kell takarni az orrot is, a külügyminiszter most egy találkozás alkalmával az orra alá húzta a maszkot.

Link másolása

hirdetés

Genfbe és Barcelonába is elutazott hétfőn Szijjártó Péter – derült ki a külügyminiszter Facebook-oldaláról. Azt is megtudhattuk a posztokból, hogy a tárgyalások legfőbb témája a járványügyi krízis és a migrációs helyzet.

A katalán fővárosban Szijjártó egy szentmisén is járt, és beszélgetett a helyi pappal is. „Bár Barcelonában kicsit más értelmezése van a hajnalnak mint nálunk, de a mise az mise.

A képen azonban feltűnik, hogy a miniszter nem rendeltetésszerűen hordja a maszkját: az orrára nem, csak a szájára húzta fel a sebészeti maszkot.

Szakemberek már a járvány elejétől, tavaly tavasz óta figyelmeztetnek rá, hogy a maszkok csak akkor segítenek a koronavírus megelőzésében, ha a tejes arcot, azaz az orrot és a szájat is eltakarják. Szijjártó Péter pedig egészen biztosan tisztában van a védekezés fontosságával, hiszen tavaly novemberben ő is átesett a fertőzésen.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Feljelentette Orbán Viktort egy férfi, miután az édesanyja, aki Sinopharm oltást kapott, belehalt a koronavírusba
A férfi szerint kétséges, hogy a kínai vakcina valódi védelmet adott az édesanyjának a fertőzéssel szemben.

Link másolása

hirdetés

Egy nagykanizsai férfi édesanyját és húgát is elveszítette, mindketten koronavírusban haltak meg. Édesanyja halála miatt feljelentette a magyar kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt is - írja a Népszava. A férfi szerint ugyanis a miniszterelnök is felelős azért, hogy édesanyja gyenge minőségű kínai oltást kapott, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem alakult ki nála kellő mértékű védettség.

A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina.

„Édesanyámat Sinopharmmal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg”

– érvelt a férfi, aki szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős. Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: „Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.

A férfi a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházzal is harcban áll, mert ott nem tudott elbúcsúzni szintén elhunyt húgától, holott – ahogy Vissy Beatrix, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféra projektjének szakértője is elmondta – a végstádiumban lévő betegekre nem vonatkozik a látogatási tilalom, hozzájuk be kell engedni a hozzátartozókat.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A legkevesebb szavazatot kapta Járóka Lívia az EP alelnökválasztásának első fordulójában, visszalépett
A magyar politikus az Európai Konzervatívok és Reformerek jelöltjének javára lépett hátra.

Link másolása

hirdetés

Járóka Lívia az Európai Parlament alelnökválasztásának második fordulójában visszalépett az alelnökjelöltségtől Roberts Zile, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) jelöltjének javára – tájékoztatott kedd délutáni sajtóközleményében a Fidesz uniós parlamenti képviselőcsoportja.

A fideszes EP-képviselők az ECR jelöltjét támogatják annak érdekében, hogy az európai demokratikus jobboldalnak legyen képviselete az Európai Parlament vezető testületében – olvasható a közleményben.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője kedd délután úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy sikerként könyvelik el, hogy el tudták érni Járóka Lívia jelölését az alelnöki tisztségre, annak ellenére, hogy a képviselőcsoport 2021 márciusa óta nem tartozik politikai frakcióhoz az EP-ben, miután kilépett az Európai Néppártból.

Járóka Lívia a szükséges számú képviselői ajánlást jóval meghaladva nyerte el jelöltségének támogatását – hangsúlyozta. Mint fogalmazott, Járóka nemcsak hogy női jelölt, de 2017 óta az EP történetének első roma származású alelnöke.

hirdetés

Végül a parlament kedd délutáni szavazásán a következő eredmény született az alelnökjelöltek körében:

  1. Othmar Karas (EPP, AT): 536 szavazat
  2. Pina Picierno (S&D, IT): 527 szavazat
  3. Pedro Silva Pereira (S&D, PT): 517 szavazat
  4. Ewa Kopacz (EPP, PL): 467 szavazat
  5. Eva Kaili (S&D, EL): 454 szavazat
  6. Evenly Regner (S&D, AT): 434 szavazat
  7. Rainer Weiland (EPP, DE): 432 szavazat
  8. Katarina Barley (S&D, DE): 426 szavazat
  9. Dita Charanzová (Renew Europe, CZ): 406 szavazat.

Járóka a jelöltek közül a legkevesebb szavazatot kapta, összesen 169-et.

Az Európai Parlament minden választott tisztségét – azaz az elnöki, alelnöki, kvesztori, bizottsági elnöki és alelnöki, küldöttségi elnöki és alelnöki pozíciókat – két és fél évente újítják meg, azaz egyszer az ötéves jogalkotási időszak kezdetekor, egyszer pedig a ciklus félidejében. A tisztséget betöltők mandátuma egyszer meghosszabbítható. A testület elnökének a néppárti Roberta Metsolát választották kedden délelőtt. Az alelnökökről még kedden szavaznak.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Védettséget akart a cseh énekesnő, szándékosan megfertőzte magát koronavírussal, belehalt
Néhány napja még nevetve posztolt betegségéről a Facebookon.

Link másolása

hirdetés

Meghalt Hanka Horká cseh népdalénekesnő, aki szándékosan fertőzte meg magát Coviddal, hogy ezzel immunitást szerezzen, és így elkerülje az oltást – írja a 168.hu. Az 57 éves cseh népdalénekes szándékosan fertőzte meg magát a vírussal, készakarva kereste a Covid pozitív személyek társaságát.

Az énekesnő pénteken még arról posztolt, hogy ugyan megfertőzte a Delta variáns, de teljesen jól van. A cseh Asonance énekesnője néhány nappal ezelőtt Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, hogy azért fertőződött meg a Delta-változattal, hogy visszatérhessen a korlátozások nélküli életbe.

„Vár rám az élet, és rátok is!” – írta, majd nem sokkal később rosszul lett, és néhány nap múlva meghalt.

Posztjában egyébként követőit arra biztatta, csinálják utána a kísérletet a koronavírussal. A népdalénekesnő fia a közösségi médiában most az édesanyját bíztató kommentelőket vádolja azzal, hogy felelősek a haláláért.

Hanka Horká 1985 óta az Asonance cseh népzenei együttes énekese volt, amit 1975-ben alapítottak a prágai Jan Neruda Gimnáziumban.

hirdetés

(La Repubblica, via 168.hu)

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Bruttó félmilliós fizetésért dolgozgatnak a pékek és a logisztikai munkatársak az Auchanban
Az idei béremelkedések után szép kezdőfizetéssel számolhatnak az áruház dolgozói.

Link másolása

hirdetés

Sikeresen megállapodott az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az idei béremelésről. A bérek és a juttatások mértéke két lépcsőben január 1-jétől és július 1-jétől fog emelkedni, amire a vállalat összesen 3,2 milliárd forintot fordít – írja sajtóközleményében a cég.

A legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban, a teljesítménytől függően a kezdő jövedelem januártól bruttó 320 000 forinttól 421 000 forintig terjed. Amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket, akkor ez az összeg júliustól 342 000 forinttól akár 445 000 forint is lehet.

Az Auchannál egy pék jövedelme például az év második felétől 485 000 forintra emelkedhet, egy logisztikán dolgozó logisztikai munkatársé pedig a próbaidő lejárta után a teljesítmény alapú prémiummal kiegészülve átlagosan eléri a havi bruttó 500 000 forintot.

Emellett a vállalat továbbra is biztosítja a béren kívüli juttatások széles körét: az Auchan Cafetéria kártyát és vásárlási kedvezményt, a kockázati és baleseti életbiztosítást, valamint a kiemelt kockázatú betegségbiztosítást. Az Auchan a munkavállalók munkába járásának költségeit is támogatja.

„Munkatársainkon múlik a vállalat eredményessége, ezért nem kérdés, hogy olyan munkahelyet szeretnénk teremteni, amely biztonságot, versenyképes jövedelmet és szakmán belüli fejlődési lehetőséget nyújt számukra. Bízunk benne, hogy az idei béremelési stratégiánk tükrözi ezt a törekvésünket, és ezzel mind a meglévő, mind a potenciális munkavállalóink számára vonzóvá tudjuk tenni az Auchant” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: