HÍREK
A Rovatból

Szemlélek: Balog Zoltán miatt marad el a Református Egységnap ünnepe

A portál szerint az egyházon belül egyébként is feszültség van amiatt, hogy az egykori emberierőforrás-miniszter megtartotta püspöki pozícióját a kegyelmi ügyben érintettsége ellenére.

Link másolása

Határokon átívelő ünnepre készült volna az erdélyi és magyarországi vallási közösség, de a májusra tervezett eseményt lemondták – írja a Szemlélek keresztény portál.

Az eseményt 2009 óta minden évben megtartották, vagyis idén 15 év után először marad el.

A lap szerint a döntésnek egyértelműen köze van a kegyelmi botrány miatt a hazai református egyházon belül kialakult feszültséghez.

Vagyis ahhoz, hogy Balog Zoltánnak le kellett mondania a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöki posztjáról, ugyanakkor még mindig püspök maradt az egyházban.

Ez annál is valószínűbb, mivel januárban még arról számoltak be, hogy jól haladnak az esemény előkészületei. Vagyis még azelőtt, hogy a sajtóban nyilvánosságra került volna, hogy Novák Katalin elnöki kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil bűnrészeséggel vádolt igazgatóhelyettesének, és a döntéshez állítólag Balognak is köze volt.

A lap szerint elkeserítő a helyzet a református egyházon belül Balog személye miatt: keresztelőket mondanak le, sorra lépnek ki egyháztagok a reformátusok közösségéből, van, akit retorzió ér, és olyanok is vannak, akik egészen addig felfüggesztették a református egyházat szolgáló tevékenységüket, amíg a vallási vezetők megnyugtató megoldást nem találnak a Balog Zoltán által előidézett hitelességi krízisre – írják.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, hétfőn elbocsátották állami állásából azt a Tarr Zoltánt református lelkészt, aki múlt szombaton Magyar Péter tüntetésén a Kossuth téren távozásra szólította fel Balog Zoltán minden tisztségéből.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Én is nagyon sok lábat vágtam le” - mondta Magyar Péter szolnoki nagygyűlésén Kulja András
A TikTokon népszerű influenszer, dr. Kulja András is ott volt a szolnoki eseményen, ahol arról is beszélt, hogy a legjobb ápolók és betegszállítók hagyják ott az egészségügyet, mert megalázó fizetéseket kapnak.

Link másolása

Folytatódott Magyar Péter országjárása: hétfőn Szolnokra látogatott a TISZA Párt politikusa, ahol többek között arról is beszélt, hogy sokkal rosszabb a helyzet a magyar vidéken, mint azt sokan gondolják. Magyar kiemelte azt is, hogy voltak ugyan nehézségek, de minden megyében csodálatosan fogadták őt az emberek.

"Tudják, hit nélkül semmit nem lehet elérni. Még egy focimeccset sem lehet megnyerni"

- mondta Magyar Péter Szolnokon hétfő este a Tiszai hajósok terén.

A TikTokon népszerű sebész szakorvos-jelölt, egészségedukációs tartalomgyártó és influenszer, dr. Kulja András is ott volt a szolnoki eseményen, ahol arról is beszélt, hogy a legjobb tanárok hagyják ott a pályát.

Ugyanez igaz a hazai egészégügyre: a legjobb ápolók és betegszállítók hagyják ott a munkahelyüket, mert megalázó fizetéseket kapnak.

"Nem tudom, hogy tudják-e, hogy miben vagyunk világelsők: amputációban. Mi, sebészek végezzük ezeket a műtéteket, én is nagyon sok lábat vágtam le. Ezeknek a betegeknek a 95%-a vagy cukorbeteg volt, vagy súlyos érszűkülete volt. Ez két olyan betegség, amit megfelelő prevencióval meg lehet előzni, és meg lehet menteni a betegnek a végtagját."

- mondta Kulja a szolnoki beszédében.

És hogy miért nem hallunk minderről? A szakember szerint azért, mert a kormány hozott egy olyan törvényt, hogy az egészégügyben dolgozók és a kórházigazgatók nem beszélhetnek ezekről a tényekről nyilvánosan.

"Erről beszélnünk kell, mert ha nem beszélünk róla, akkor nem tudjuk kijavítani a problémákat"

- tette hozzá dr. Kulja.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Mi történt? Félúton visszafordult a Wizz Air dubaji gépe Budapestre
Törökország felett vett 180 fokos fordulatot a Dubajba tartó járat. Félő volt, hogy a technikai probléma miatt 250 ember marad az Egyesült Arab Emírségekben.

Link másolása

Törökország felett fordult vissza a Wizz Air Budapestről Dubajba tartó járata hétfő délután – írja az Index. A lap információi szerint este ugyanez a repülőgép indult volna vissza Dubajból Budapestre, így félő volt, hogy 250 ember ragad az Egyesült Arab Emírségekben.

„A Wizz Air május 27-én Budapestről Dubajba tartó járata technikai probléma miatt visszafordult az induló repülőtérre. A hiba kivizsgálását és a szükséges javításokat a Wizz Air szakemberei azonnal megkezdték. A légitársaság azon érintett utasok számára, akik ezt igényelték, szállást biztosított, illetve felajánlotta számukra az ingyenes átfoglalást, a 100 százalékos készpénz-visszatérítést vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának WIZZ-kreditben való jóváírását”

– közölte a légitársaság a lappal, elnézést kérve a kellemetlenségért. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy mi okozta a problémát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A TEK főigazgatója belecsípett a Telex újságírójának oldalába - videó!
Az elég abszurd esetről felvétel is készült. Hajdu János azért csípett bele az újságíró oldalába, mert állítólag útban volt.

Link másolása

Orbán Viktor kampánykörútján történt az igen szürreális közjáték: Hajdu János, a TEK főigazgatója egyszerűen belecsípett Simor Dániel oldalába, mert a Telex újságírója állítólag útban volt.

A miniszterelnök kecskeméti kampányrendezvényén történt mindez.

Az esetről videó is készült.

A Media1 szerint Hajdu azért csípte meg az újságíró oldalát, mert útban volt. Hajdu korábban Orbán Viktor személyes főtestőre és a Fidesz biztonsági igazgatója is volt.

(via rtl.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Eddig nem ismert részletek derültek ki Kozák Danuta molesztálási ügyéről
A Magyar Nemzet szerzője azt állítja, hogy az elismert, ám nehéz természetű tréner kétségtelenül minősíthetetlen hangnemben szólt a hatszoros olimpiai bajnoknőhöz, de fizikai bántalmazás nem történt, csakis verbális.

Link másolása

A Magyar Nemzet hétfőn terjedelmes írást közölt a Kozák Danuta és a szövetségi edző, Csipes Ferenc péntek reggel napvilágot látó balhéja kapcsán.

A lap újságírója hétfői, Szükségszerű Csipes Ferenc rehabilitálása, ha érmeket akarunk az olimpián című írásában azonban újabb, eddig nem ismert részleteket tárt fel.

Ezek a következők:

„Csipes Ferenc és Kozák Danuta között a szolnoki edzőtábor közösségi terében, a társalgóban alakult ki szóváltás – többek hallatára.”

„Az elismert, ám nehéz természetű tréner kétségtelenül minősíthetetlen hangnemben szólt a hatszoros olimpiai bajnoknőhöz, de fizikai bántalmazás nem történt, csakis verbális.”

A lap szerzője azt is hozzátette, hogy

„az első reakciók alapján a sportágban sokan elítélték Csipes Ferencet, és Kozák Danuta pártjára álltak. Ugyanakkor lehiggadva mind többen azt az álláspontot képviselik, hogy meg kell ismerni az edző verzióját is, továbbá az sem elegáns, ahogy a hatszoros olimpiai aranyérmes klasszis a nyilvánosság elé tárta Csipes Ferenc alkoholproblémáját.”

A teljes írást itt lehet elolvasni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk