HÍREK

„Szégyellje magát, és kérjen bocsánatot!” – üzeni nyílt levélben egy tűzoltó felesége Parragh Lászlónak

Korábban az iparkamara a szintén felháborodott tanároknak már megüzente, hogy tőlük nincs miért bocsánatot kérnie.


„Nyílt levél Parragh László elnök úrhoz.” Éjfélkor jelent meg Kiss Gabriella, egy tűzoltó feleségének Facebook oldalán a bejegyzés, amit már egy napja érlelt magában, míg végül úgy döntött, muszáj megírnia – számol be az RTL Híradója.

Azon, a Népszavának adott interjún háborodott fel, amit az iparkamara elnöke adott. Ebben a fizetések és a pályaválasztás kapcsán Parragh László arról beszélt, sokféle motiváció létezik. „Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket.”

Az asszony azt mondja, utóbbit egészen máshogy élik meg a mindennapokban.

„Nem egyszer nem kétszer van az, hogy a férjem, éjszaka együtt alszunk és felkapcsolódik a villany, akkor tűz van és indul és mondom, hogy drága nem, maradj, itthon vagy”

– meséli a feleség, aki szerint méltánytalanok Parragh László mondatai. „Egy olyan ember, aki szerintem soha életében nem tett a társadalomért úgymond semmit a kisemberekért, ilyen hangnemet enged meg azokkal szemben, akik az életüket és a testi épségüket kockáztatják minden szolgálatkor, azt egészen egyszerűen felháborítónak tartom” – tette hozzá.

Kiss Gabriella azt szeretné, hogy az iparkamara elnöke kérjen bocsánatot.

Korábban Parragh László már közölte, hogy szerinte nincs miért bocsánatot kérnie – igaz, ezt a tanárokra értette. A pedagógusok azt nehezményezték, hogy Parrag szerintük degradálta munkájukat, mikor a hosszú nyári szünetet és a délután négykor befejeződő munkát a pályájuk előnyei közé sorolt.

„Én nem gondolom, hogy megsértettem őket, hogy a szakszervezeteknek nem esett jól, azt láttam. Én nem gondolom, hogy van miért bocsánatot kérni”

– mondta a kamarai elnök az ATV-nek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: