HÍREK
A Rovatból

Százszázalékos, visszamenőleges béremelést javasol a DK az egészségügyi és szociális dolgozóknak

Illusztráció: Unsplash - szmo.hu
2020. október 05.


Link másolása

Hozzátették, a baloldal sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem képes támogatni a védelmi intézkedéseket, ehelyett kamuvideókkal és kamuhírekkel támadja a járványügyi és egészségügyi dolgozókat, a baloldal egész egyszerűen nem segít az országnak.

Emlékeztettek: a Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, gondoskodik az ápolók, orvosok utánpótlásáról, emeli a bérüket és a járvány alatt sem hagyja magukra őket.

Nyáron az egészségügyi dolgozók 500 ezer forint extrajuttatásban részesültek, és most további összefogásra van szükség. Ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást érhetnek el, ezért is fogadta el a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatát.

Az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetése novemberben húsz százalékkal emelkedik, 2019 és 2022 között pedig összesen 72 százalékkal. Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog - írták.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hadházy: „Úgy tűnik, Szijjártó Péter állandó testőreként dolgozik az a százados, aki el akarta vetetni a Telex kameráját
A független képviselő szerint „hatáskörét messze túllépve cselekedett a százados. Ha erre (a kamera elvételére) Szijjártó utasította, akkor nyilvánvalóan hivatali visszaélést követett el.”

Link másolása

Hadházy Ákos már korábban felháborodott egy posztban azon, hogy a rendőrség megakadályozta a Telex újságíróját abban, hogy kérdéseket tegyen fel Szijjártó Péternek. A külügyminiszter korábban nyilvános eseménynek hirdette meg a kalocsai találkozót, de később zártkörűvé nyilvánították, és a Telex stábját nem engedték be. A kint várakozó újságírót pedig - mikor próbálta kérdezni az autójához sétáló minisztert - arrébb küldték, és a kamerájukat is elkérték arra hivatkozva, hogy meg kell nézni, nem lopott-e az eszköz.

Most egy Insta-posztban továbbment a független képviselő:

"A neten fellelt képekből úgy tűnik, Szijjártó Péter állandó testőreként dolgozik az a százados, aki a lehető legocsmányabb és legcinikusabb módon, a joggal visszaélve, egy kamu nyomozásra hivatkozva akarta elvetetni a közrendőrökkel a Telex kameráját. „Nézzük meg, nem-e lopott!”– utasította őket a testőr, hatáskörét messze túllépve. Ha erre (a kamera elvételére) Szijjártó utasította, akkor nyilvánvalóan hivatali visszaélést követett el."

Egyébként az inkriminált videó itt látható.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter feljelenti a tatabányai Turul Kávézó vezetőjét: „Senki nem lépett fel erőszakosan”
A valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a TISZA Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. A politikus reagált.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. május 26.


Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy kisebb incidens árnyékolta be Magyar Péter országjárásának tatabányai állomását. A helyi Turul Kávézó üzemeltetője azt mondta, hogy Magyar Péter tüntetése után megrongálták a vendéglátóhelyét.

Magyar Péter a TISZA Párt nevében Tatabányára látogatott pénteken. A beszédében elmesélte, hogy több szimpatizánsát nem engedték be egy helyi étterembe, az ott dolgozók ugyanis azt állították, hogy minden asztaluk foglalt.

A TISZA Párt politikusa vasárnap délután reagált a vádakra, szerinte egyáltalán nem az történt, amit a kávézó vezetője elmondott.

"A propaganda által a tatabányai Turul Kávézó és Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kultúrált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett."

- kezdte sorait Magyar Péter.

"A valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a TISZA Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. Természetesen lehet hazudozni, de a korrekt eljárás egy egyszerű bocsánatkérés lett volna.

Felszólítom a hazugságokat terjesztő sajtótermékeket, hogy haladéktalanul tegyék közzé ezt a nyilatkozatot változtatás nélkül."

- tette hozzá a politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Ne legyünk véresszájú csürhe” – A TISZA Párt hívei miatt a tatabányai Turul Kávézó vezetője feljelentést fontolgat
Magyar Péter a megyeháza előtti téren tartott beszédet több száz fős tömeg előtt Tatabányán, ahol kifejtette, hogy szerinte a híveit szándékosan nem engedték be az egyik kávézóba. A Turul Kávézó vezetője szerint ez az üzenet váltotta ki a további indulatokat, és több támogató megrongálta az üvegfalat, amely emiatt megrepedt.

Link másolása

Kisebb incidens árnyékolta be Magyar Péter országjárásának tatabányai állomását. A helyi Turul Kávézó üzemeltetője azt mondta, hogy Magyar Péter tüntetése után megrongálták a vendéglátóhelyét.

A Blikk összefoglalója szerint péntek este Magyar Péter Tatabányára látogatott, ahol az események nem várt fordulatot vettek. Az önkormányzati tulajdonban lévő Turul Kávézó üzemeltetője, Boczonádi János a kemma.hu-nak számolt be a történtekről, miután a politikus támogatóinak egy része megrongálta a vendéglátóhelyet.

Az este kezdetén Magyar Péter szimpatizánsai érkeztek a Turul Kávézó teraszára, de minden asztal foglalt volt. Az üzemeltető szerint ez váltotta ki az első indulatokat.

„Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt”

– nyilatkozta a lapnak Boczonádi János, a kávézó üzemeltetője.

Magyar Péter a megyeháza előtti téren tartott beszédet több száz fős tömeg előtt, ahol kifejtette, hogy szerinte a híveit szándékosan nem engedték be a kávézóba. Boczonádi szerint ez az üzenet váltotta ki a további indulatokat, és több támogató megrongálta az üvegfalat, amely emiatt megrepedt.

Boczonádi János így fogalmazott: „Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része.” Az üzemeltető szerint jogtalanok a vádak, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit, és fontolóra vette, hogy hírnévrontás miatt feljelentést tesz.

A kávézó üzemeltetője hangsúlyozta:

„A megrepedt üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala jelenleg használhatatlan a vendégek számára.”

A TISZA Párt 137 ezer tagot számláló Facebook-csoportjában is heves vita bontakozott ki a történtek kapcsán. Egy felhasználó például így írt:

„A tegnapi tatabányai eseményekkel kapcsolatban szerintem elindult egy elég kontraproduktív folyamat, ami hiteltelenítheti a közösségünket, és aminek nagyon elejét kéne venni.”

Szerinte helytelen volt, hogy a kávézó nem engedett be néhány TISZA Pártos pólót viselő segítőt, és úgy véli, hogy Magyar Péter megfelelően reagált a beszédében. Azonban elítélte a kávézó Facebook-oldalának és Google-értékelésének trollkodását: „Nyilvánvaló, hogy nincs rendben, ami történt, de a megoldásnak olyannak kell lenni, ami méltó a Tisza Párt és a közösség eszméjéhez. Ne legyünk véresszájú csürhe, mert akkor nem fogunk különbözni azoktól, akik a hatalmi gépezettől ezért kapják a pénzüket!”

A bejegyzés szerzőjével sokan egyetértettek, és egyetértésüknek hangot is adtak a kommentekben. Az eset nyomán a Turul Kávézó sorsa továbbra is kérdéses, de egy biztos: a politikai feszültségek nem csillapodnak egyhamar Tatabányán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Összecsinálta magát” – beszólt Menczer Tamás a KDNP-s polgármesternek
Farkas András piliscsabai KDNP-s polgármester áthelyeztet egy „STOP Háború” plakátot az iskola mellől, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig úgy gondolja, Farkas ezzel az ellenzékiek parancsait követi.

Link másolása

A piliscsabai KDNP-s polgármester a fideszes választókerületi elnökkel, Czuczor Gergellyel együtt „összecsinálta magát”, mondta Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója – számolt be róla a 444.

Farkas András piliscsabai polgármester szombaton jelentette be a Facebookon, hogy áthelyezteti a Jókai iskola kapuja mellé kirakott „STOP Háború” plakátot.

„Több szülői megkeresés érkezett hozzám a Jókai iskola kapuja közelében található »Stop háború« feliratú plakáttal kapcsolatban. Miután a képviselő-testület tagjainak véleménye egyezett a kérdésben, ma egyeztettem a plakáthelyeket kezelő céggel. Bár jogszabályt nem sért a plakát ezen a helyszínen, jövő hét folyamán áthelyezik a hirdetést”

– írta a piliscsabai polgármester.

Menczer „szégyennek” nevezte ezt a lépést, és hozzátette: „megdöbbent” rajta, elvégre ezzel a tettével Farkas az ellenzékiek parancsait teljesítette.

A helyzet érdekessége, hogy újszerű egy KDNP-s politikus önálló cselekedete, azonban kiderült, hogy Farkas az idei választáson nem indul újra, helyette – egyedüli indulóként – a fideszes Thumáné Kauzál Melinda indul a polgármesteri címért.

Menczer megjegyzése azért is számít pikáns véleménynek, mert Czuczor Gergely a kommunikációs igazgató saját választókerületi elnöke a Pest megyei 2. körzetben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk