HÍREK
A Rovatból

Szabó Tímea Rónai Egonról és az ATV-ről: Ez a Megafon stílusa

A képviselő elmondta, hogy ő már jó ideje ki van tiltva az ATV műsoraiból, és szerinte kérdések merülnek fel a csatorna és Rogán Antal együttműködéséről. Ettől függetlenül nem ért egyet Magyar Péter kivonulásával sem.


Ahogy arról több cikkünkben beszámoltunk, Magyar Péter élő adásban otthagyta az ATV stúdióját, miután Rónai Egon az Egyenes beszédben egy dossziényi irattal szembesítette azzal, hogy korábbi állításaival ellentétben hívták a csatorna műsoraiba, a politikus ezzel kapcsolatos megnyilvánulásait pedig „kutyakomédiának” nevezte. Magyar egy ideig felszólította a műsorvezetőt, hogy tegyen fel neki kérdéseket, majd távozott a stúdióból, odaszólva Németh Sándornak, az ATV mögött álló Hit Gyülekezete lelkészének is.

Az eset nagyon megosztotta az embereket: még Magyar követői között is volt, aki szerint hiba volt kivonulni, de mások – például az újságírószövetség alelnöke vagy Pottyondy Edina – Rónai viselkedését tartották provokációnak.

Az ügyben Facebook-posztban írta meg véleményét Szabó Tímea. A Párbeszéd politikusa szerint „tegnap Magyar egyértelmű provokáció célpontja volt az ATV-ben.” Mint fogalmaz:

Egy ellenzéki vezető politikust a választás másnapján (meg semmikor sem), nem számonkérő dossziéval fogad egy magára valamit is adó televízió. Ez a Megafon stílusa.

Szabó szerint az egész nem is Rónai ötlete lehetett, hanem az ATV vezetőségéé. „Még akkor sem lehet így viselkedni, ha esetleg nekik van igazuk” – mondta a politikus. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tartja jó ötletnek Magyar "listázását" a magyar médiumokkal kapcsolatban és a kivonulással sem ért egyet. Ugyanakkor „az a tény, hogy az adás után néhány perccel a propagandisták bekészített posztokkal reagáltak, minimum felvet néhány kérdést az ATV és Rogán Antal együttműködéséről.”

Szabó Tímea ezután hosszan kritizálja a csatornát: „Az ATV már jó ideje nem törekszik arra, hogy objektív legyen, visszaél azzal a pozíciójával, hogy ellenzéki politikusok csak oda mehetnek be. Megjegyzem, én több mint egy éve ki vagyok tiltva az ATV-ből, miután Böjte Csaba gyerekházaiban történt több tucat kisfiú és legalább egy tizenéves lány megerőszakolását a legsúlyosabb bűncselekménynek és elfogadhatatlannak tartottam (és most is tartom), Böjtét pedig maximálisan felelősnek és viselkedését gyomorforgatónak az ügyben. A műsorvezető akkor elmondta, hogy 10 év alatt ennyi gyerek megerőszakolása nem olyan magas szám, ennyi akár elő is fordulhat, ami nálam végképp kiverte a biztosítékot.”

Hozzáteszi: „Jámbor András frakciótársam szintén nem szerepel több mint egy éve, Hadházy Ákos jó ideje nem hajlandó bemenni, ahogy több tucat értelmiségi ismerősöm sem, akiknél a kaput az tette be végleg, amikor a kormány - széles társadalmi tiltakozás ellenére - elrabolta a Klubrádiótól a frekvenciáját, és átadta azt az ATV vezetőségének a Spirit FM létrahozására.”

Szerinte érezhető egy rossz tendencia, ami szerinte a rogáni propagandának köszönhető: „Sajnos a kormányzati, pontosabban a Rogán-befolyás egyre jobban érezhető az ATV-nél, úgy a menekültek elleni uszításnál, mint a vendégek szelektálásánál (vannak bizonyos "ellenzéki" képviselők, akik pl. a párttámogatásukhoz képest feltűnően sokat szerepelnek).

Úgy tűnik, hogy aki túlságosan kritizálja a kormányt, Rogánt vagy a kormány bármelyik potentátját, az persona non grata lesz náluk”

– fogalmazott.

Posztja végén arról is írt, hogy sajnálja az ATV-t, mert mert volt lehetőségük tisztességes működésre. Megjegyzi továbbá: „Én a saját ügyemről szándékosan nem kommunikáltam egy évig, mert nem én vagyok ebben az érdekes, de a tegnapi Magyar elleni provokáció után meg akartam szólalni, mert mára ezek az egyedi esetek sajnos rendszert teremtettek.”

A teljes bejegyzést ITT lehet elolvasni.

Szabó Tímea szavai egyébként nagyon hasonlítanak ahhoz, ahogy nem sokkal korábban Hadházy Ákos kritizálta az ATV hátterét és működését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Napi 40 deka kenyér mellé heti 2 kiló sertészsírt kapott a börtönben az életveszélyes allergiával küzdő magyar nő
Az életveszélyes allergiákkal küzdő L.N. indokolatlanul hosszú ideig volt letartóztatásban, ezért a magyar államnak fizetnie kell neki.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. június 20.Az életveszélyes allergiákkal küzdő, 167 centi magas nő történetét a helsinki.hu honlapja írta meg. L.N. 56 kilóról 43-ra fogyott le a börtönben és most 5200 eurós jóvátételt kap a magyar államtól.

Az ügyét a Magyar Helsinki Bizottság képviselte, és a strasbourgi bíróság javaslatát elfogadva döntöttek a kártérítésről. Az allergiás rohamok miatt L.N.-t négyszer kellett sürgősségi ellátásban részesíteni fogvatartása alatt.

A nőt január 20-a óta tartják fogva vagyon elleni bűncselekmények miatt, pedig ő maga jelentette fel önmagát és együttműködött a hatóságokkal.

Rendezett családi életet élt, bűntársa nem volt, és már nem volt abban a helyzetben, hogy megismételje a bűncselekményeket. Ennek ellenére hosszú ideig tartották letartóztatásban, noha a büntetőeljárás sikerességét házi őrizettel is biztosítani lehetett volna.

Az 53 éves nő rendkívül súlyos, életveszélyes allergiás megbetegedésekkel küzd. Immunrendszere képtelen megküzdeni számos gyógyszerrel, élelmiszerrel, kozmetikummal és tisztítószerrel.

A börtönben újabb allergiák is kialakultak nála, például a tojással szemben. Négy alkalommal kapott életveszélyes allergiás rohamot fogva tartása alatt, háromszor az élelem, egyszer pedig a gyógyszer miatt.

A börtönorvos elismerte, hogy „bizonyos allergének teljes kizárását az intézmény nem tudja biztosítani. A bíróságok azonban érdemi vizsgálat nélkül tartották letartóztatásban a nőt. A legtöbb probléma az élelmiszerekkel, kozmetikumokkal és tisztálkodószerekkel van, amelyek megfelelő változatát egyik börtön sem tudja biztosítani.

L.N. teljesen abszurd helyzetbe került: napi 40 deka kenyér mellé heti 2 kiló sertészsír járt neki, vacsorára pedig vöröshagymát és almát kapott, heti kétszer füstölt szalonnával.

Félve az újabb allergiás reakcióktól, sokszor inkább nem eszik, ami drasztikus fogyáshoz vezetett. Testtömegindexe (BMI) 15,42, ami az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint vészes soványságnak számít, és halálhoz is vezethet.

A strasbourgi bíróság egyezségi ajánlatát elfogadva a magyar állam 5200 eurós jóvátételt fizet L.N.-nek, elismerve a fogvatartása során elkövetett jogsértéseket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Két részre szakad az ország: holnap jön a hidegfront, de nagyrészt marad a hőség
Főként a Nyíregyháza-Pécs vonaltól északnyugatra lélegezhetnek majd fel. Hidegfront egységesen csak egy hét múlva érkezhet.


Nyugat-Európában egy masszív ciklon kering, ami óramutató járásával ellentétes irányban forogva Afrikából forró levegőt hoz hozzánk. Ezért van most minden tele szaharai porral.

Bár csütörtökre virradó éjjel befutott egy gyenge hidegfront, de csak az északkeleti és északnyugati régiókban sikerült 2-3 fokkal lehűtenie a levegőt.

Molnár László, a Kiderül.hu meteorológusa a 24.hu-nak azt mondta, hogy

„a hőségnapok után szombaton várható egy hidegfront érkezése, amely hőmérsékletileg két részre osztja hazánkat: nagyon meleg és kevésbé meleg tájakra”.

Csütörtökön 36-37, pénteken pedig 38-39 fokos maximumok várhatók főleg a déli régiókban, míg máshol néhány fokkal enyhébb lesz. Csapadékra nem kell számítani. A szombati front hatására főként az északi és keleti megyékben lehet egy-egy zápor vagy zivatar, ami legalább kicsit visszafogja ezt az őrült hőséget. Azonban a lehűlés nem lesz egységes.

Főként a Nyíregyháza-Pécs vonaltól északnyugatra csökken majd a hőmérséklet, itt 26-32 fokos csúcsok lesznek, míg délkeletre 32-34 fok körüli értékek várhatók.

Ez az időjárási helyzet és a hőmérsékleti megosztottság várhatóan tartós marad, és a jövő héten is ezekben a tartományokban mozognak majd a maximumok. Délkeleten tartós hőhullámra kell készülni, itt maradnak a magas középhőmérséklet miatti figyelmeztetések, csupán a fokozatukban várható változás.

Határozott csapadék egyelőre nem látszik, jelen állás szerint 27-28. környékén érkezhet egy újabb gyenge hidegfront, amiből helyenként eső is lehet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter az RTL-nek: Minden ponton ferdített az ügyészség, vagy hazudott vagy szándékosan félreértelmezte a körülményeket
A Tisza Párt politikusa azt ígéri, hogy amint lehetséges, panaszt tesz a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást megszüntető határozata ellen.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 20.Magyar Péter szerint mindent izzadságszagúan próbált cáfolni az ügyészség.

A politikus szerint minden ponton ferdített az ügyészség: vagy hazudott vagy egyébként szándékosan félreértelmezte a körülményeket.

"Teljesen egyértelmű, hogy az ügyészség nem függetlenül és részrehajlás-mentesen végezte a nyomozást. Önmagában az kérdéseket vet föl, hogy hogyan járhat el az ügyészség egyébként egy olyan eljárásban, ahol az ügyészek is lehetnek gyanúsítottak, és az ő felelősségük is felmerül"

- mondta az RTL-nek Magyar Péter.

Magyar azt ígéri, hogy amint lehetséges, panaszt tesz a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást megszüntető határozata ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péternek magyarázkodnia kellett: nem küldene fegyvereket Ukrajnába
Korábban Magyar Péter elismerte, hogy támogatja Ukrajna önvédelemhez való jogát, azonban ehhez segítséget továbbra sem ajánlana fel, tehát ő sem küldene fegyvereket Ukrajnába. Az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Manfred Weber korábban Budapestre is utazott azért, hogy meggyőződjön Magyar Péter hivatalos álláspontjáról.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 20.Az Európai Néppárt új magyar tagjai ellenzik fegyverek küldését Ukrajnának – ezzel a címmel írt cikket a Politico.

A lap ezzel arra is utalt, hogy így csöbörből vödörbe jutott a Manfréd Weber vezette európai parlamenti képviselőcsoport.

Korábban Magyar Péter elismerte, hogy támogatja Ukrajna önvédelemhez való jogát, azonban ehhez segítséget továbbra sem ajánlana fel, tehát ő sem küldene fegyvereket Ukrajnába.

A Politico emlékeztet rá, hogy az Európai Parlament vezető alakjai korábban kijelentették, hogy csak az léphet be újonnan, aki teljesíti a feltételt, nevezetesen, hogy támogatja Ukrajnát.

Az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Manfred Weber korábban Budapestre is utazott azért, hogy meggyőződjön Magyar Péter hivatalos álláspontjáról. Magyar egyébként azzal magyarázta ezt az álláspontot, hogy szerinte az EPP tökéletesen tisztában van Magyarország rendkívüli helyzetével az orosz-ukrán háborút illetően.

Magyar Péter ezért úgy fogalmazott, hogy

"mi minden más formában és eszközzel tudjuk segíteni Ukrajnát."


Link másolása
KÖVESS MINKET: