HÍREK
A Rovatból

Szabó Tímea Rónai Egonról és az ATV-ről: Ez a Megafon stílusa

A képviselő elmondta, hogy ő már jó ideje ki van tiltva az ATV műsoraiból, és szerinte kérdések merülnek fel a csatorna és Rogán Antal együttműködéséről. Ettől függetlenül nem ért egyet Magyar Péter kivonulásával sem.


Ahogy arról több cikkünkben beszámoltunk, Magyar Péter élő adásban otthagyta az ATV stúdióját, miután Rónai Egon az Egyenes beszédben egy dossziényi irattal szembesítette azzal, hogy korábbi állításaival ellentétben hívták a csatorna műsoraiba, a politikus ezzel kapcsolatos megnyilvánulásait pedig „kutyakomédiának” nevezte. Magyar egy ideig felszólította a műsorvezetőt, hogy tegyen fel neki kérdéseket, majd távozott a stúdióból, odaszólva Németh Sándornak, az ATV mögött álló Hit Gyülekezete lelkészének is.

Az eset nagyon megosztotta az embereket: még Magyar követői között is volt, aki szerint hiba volt kivonulni, de mások – például az újságírószövetség alelnöke vagy Pottyondy Edina – Rónai viselkedését tartották provokációnak.

Az ügyben Facebook-posztban írta meg véleményét Szabó Tímea. A Párbeszéd politikusa szerint „tegnap Magyar egyértelmű provokáció célpontja volt az ATV-ben.” Mint fogalmaz:

Egy ellenzéki vezető politikust a választás másnapján (meg semmikor sem), nem számonkérő dossziéval fogad egy magára valamit is adó televízió. Ez a Megafon stílusa.

Szabó szerint az egész nem is Rónai ötlete lehetett, hanem az ATV vezetőségéé. „Még akkor sem lehet így viselkedni, ha esetleg nekik van igazuk” – mondta a politikus. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tartja jó ötletnek Magyar "listázását" a magyar médiumokkal kapcsolatban és a kivonulással sem ért egyet. Ugyanakkor „az a tény, hogy az adás után néhány perccel a propagandisták bekészített posztokkal reagáltak, minimum felvet néhány kérdést az ATV és Rogán Antal együttműködéséről.”

Szabó Tímea ezután hosszan kritizálja a csatornát: „Az ATV már jó ideje nem törekszik arra, hogy objektív legyen, visszaél azzal a pozíciójával, hogy ellenzéki politikusok csak oda mehetnek be. Megjegyzem, én több mint egy éve ki vagyok tiltva az ATV-ből, miután Böjte Csaba gyerekházaiban történt több tucat kisfiú és legalább egy tizenéves lány megerőszakolását a legsúlyosabb bűncselekménynek és elfogadhatatlannak tartottam (és most is tartom), Böjtét pedig maximálisan felelősnek és viselkedését gyomorforgatónak az ügyben. A műsorvezető akkor elmondta, hogy 10 év alatt ennyi gyerek megerőszakolása nem olyan magas szám, ennyi akár elő is fordulhat, ami nálam végképp kiverte a biztosítékot.”

Hozzáteszi: „Jámbor András frakciótársam szintén nem szerepel több mint egy éve, Hadházy Ákos jó ideje nem hajlandó bemenni, ahogy több tucat értelmiségi ismerősöm sem, akiknél a kaput az tette be végleg, amikor a kormány - széles társadalmi tiltakozás ellenére - elrabolta a Klubrádiótól a frekvenciáját, és átadta azt az ATV vezetőségének a Spirit FM létrahozására.”

Szerinte érezhető egy rossz tendencia, ami szerinte a rogáni propagandának köszönhető: „Sajnos a kormányzati, pontosabban a Rogán-befolyás egyre jobban érezhető az ATV-nél, úgy a menekültek elleni uszításnál, mint a vendégek szelektálásánál (vannak bizonyos "ellenzéki" képviselők, akik pl. a párttámogatásukhoz képest feltűnően sokat szerepelnek).

Úgy tűnik, hogy aki túlságosan kritizálja a kormányt, Rogánt vagy a kormány bármelyik potentátját, az persona non grata lesz náluk”

– fogalmazott.

Posztja végén arról is írt, hogy sajnálja az ATV-t, mert mert volt lehetőségük tisztességes működésre. Megjegyzi továbbá: „Én a saját ügyemről szándékosan nem kommunikáltam egy évig, mert nem én vagyok ebben az érdekes, de a tegnapi Magyar elleni provokáció után meg akartam szólalni, mert mára ezek az egyedi esetek sajnos rendszert teremtettek.”

A teljes bejegyzést ITT lehet elolvasni.

Szabó Tímea szavai egyébként nagyon hasonlítanak ahhoz, ahogy nem sokkal korábban Hadházy Ákos kritizálta az ATV hátterét és működését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter üzent Gulyás Gergelynek: Gergő, kössünk egy megállapodást!
A TISZA Párt alelnöke nem hagyta szó nélkül a csütörtöki kormányinfón elhangzottakat, most a tagdíjtartozásra adott választ.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 13.Magyar Péter újabb posztban üzent Gulyás Gergelynek. Először arra reagált, hogy a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlamentben egy frakcióba üljön a TISZA Párt és a KDNP. „Ez a helyzet kétféleképpen állhat elő, nem veszik fel a Tisza pártot vagy kilép a KDNP. Harmadik megoldás nincsen.” A TISZA Párt politikusagyorsan reagált is erre, azt írta: „Kedves Gulyás Gergő, a TISZA Párt a magyar emberekért fog dolgozni itthon és Brüsszelben is. Kedves Gergő, nem kell félni, nem fog fájni".

Gulyás egy másik témát is felhozott. Már korábban is többször elhangzott, hogy Magyar Péter még mindig tartozik a Fidesznek a tagdíjával, ezt most a miniszter megismételte. Erre a TISZA Párt politikusa a közösségi oldalán egy alkut ajánlott:

"Gulyás Gergő ma azt mondta a kormányinfón, hogy tartozom 47 ezer forint tagdíjjal a Fidesznek.

Gergő, kössünk egy megállapodást! Te elküldöd az állampárt számlaszámát, én átutalom a 47 ezer forintot, te meg szólsz a Családnak, hogy utalják vissza az államkasszába azt a pár ezer milliárd forintot, amit lenyúltak a magyar adófizetőktől. Áll az alku?

Megtisztelő válaszodat várva, MP". Majd kommentben még azt üzente: "Gergő, a számom tudod".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
A TISZA Párt fölényesen legyőzte a Fideszt a külképviseleteken, rekordsokan voksoltak az EP-választáson
A Momentum lett a harmadik, a többi párt tíz százalék alatti voksot kapott a külföldön, a követségeken személyesen megjelent szavazóktól.


A külképviseleteken leadott szavazatok adatai is megérkeztek, eszerint pedig a TISZA Pártra voksoltak a legtöbben az EP-választáson - írja a Telex.

Ezzel a 2024-es választás az első, amikor a Fidesz alulmaradt a külképviseleteken voksolók körében. Eddig mindig nyerni tudtak a követségeken szavazók között is.

A személyesen szavazók közül

• 51 százalék a TISZA Pártra voksolt,

• 18,7 százalék a Fideszre,

• 12,8 százalék a Momentumra,

• 9,2 százalék a Kutyapártra,

• 3,8 százalék a DK vezette baloldali szövetségre,

• 2,2 százalék a Mi Hazánkra.

A részvétel is rekord volt, 18. 661 szavazó voksolt. A legtöbben Londonban (2148 fő), Hágában (1464 fő), Brüsszelben (1354 fő), valamint Németország nagyvárosaiban szavaztak. A rontott szavazatok is megnőttek, az NVI szerint több mint 1200 lebélyegzett, de érvénytelen szavazólapot találtak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Botrány Sümegen! 114 érvénytelen szavazat miatt kérik a szavazatok újraszámolását
A város fideszes polgármestere alig néhány szavazattal győzött, miközben rekordsok, 114 érvénytelen szavazat volt a hétvégi választásokon.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. június 13.Végh László 11 szavazattal nyert Kovács Mihállyal szemben Sümegen, akit az Élhetőbb Városért Egyesület indított polgármesternek. Az egyesület szerint azonban azt állítja, hogyválasztási csalás történt, ezért a sajtóhoz fordultak.

A 444 cikke szerint Kovács Mihály 2923 szavazatból 1399 szavazatot kapott, míg a fideszes Végh László 11 szavazattal többet, 1410 voksot. Azonban született 114 darab érvénytelen szavazat is, ami rekordnak számít, ugyanis a városban 5 évvel ezelőtt ez a szám csak 53 volt.

Az Élhetőbb Városért Egyesület jelöltje arról számolt be, hogy civil emberek jelentkeztek nála, hogy elmondják, mit tapasztaltak a választás napján. A fellebbezésben Kovács Mihályék több gyanús ügyre hivatkoztak.

"Választási szakjogász segítségével megtámadtuk a polgármesteri és képviselő-testületi választások eredményét. A kilenc oldalas beadványokban pontosan, tényeket felsorolva, azokat közokiratokkal, nyilatkozatokkal, szavazat vásárlásról szóló hangfelvétellel alátámasztva, egyéb bizonyítékokkal kértük a Veszprém megyei TVB-től (Területi Választási Bizottság) a szavazatok újraszámolását és a választás megismétlését"

– mondta a Facebook-videójában Kovács Mihály.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
David Pressman érdeklődéssel figyeli Magyar Péter felemelkedését, és szeretné megismerni
Az amerikai nagykövet a magyar kampányt is figyelte, szerinte hazudtak a NATO-ról a kormánypárti politikusok.


Az amerikai nagykövet az elhíresült lombkoronasétányt is meglátogatta, majd az RTL Híradónak elmondta, hogy megdöbbentette, hogy több hasonló létesítmény is van az országban. Bár nem akar ítélkezni, mert nem ismeri a részleteket, de figyelemmel kíséri, hogy mire költi az uniós pénzt a kormány.

Azt látja, hogy fontos kérdés a magyarok számára a korrupció. És az is, hogy milyen a kapcsolatuk az unióval és a szövetségesekkel. De a NATO-ról is erős kijelentéseket tettek.

Hazudtak a NATO-ról a választási kampányban a magyar kormánypárti politikusok

– mondta David Pressman.

Szerinte nevetséges és felelőtlen kijelentéseket terjesztettek a kormánypárti politikusok a magyar katonák ukrán frontra küldéséről. Szerinte ez nem olyasmi, amit egy szövetségesétől vár a NATO. Ezért is fontos, hogy azonnal válaszoljanak, ha a NATO-t érintő kérdésekről van szó, és ha a védelmi szövetség helyett támadó szövetséggé állítják be.

A választást is figyelte, és hisz benne, hogy fontos a vita és a vélemény. A nagykövet arról is beszélt, hogy bár még nem találkozott Magyar Péterrel, érdeklődéssel figyeli felemelkedését, és a többi párthoz hasonlóan a TISZA Párt vezetőjét is szeretné megismerni.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET: