HÍREK
A Rovatból

„Odakint most szörnyek járnak, és az állam a legnagyobb szörny” - tízezrek tüntettek a Hősök terén

A szervezők szerint 50 ezren gyűltek össze. A felszólalók arról beszéltek, hogy valódi gyerekvédelemre van szükség, és ehhez az egész rendszert meg kell változtatni.

Link másolása

Több tízezren vettek részt a a Hősök terén megrendezett tüntetésen, amit kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” szervezett a gyerekek védelmében.

„Ma úgy állok előttetek, mint Osváth Zsolt, a zacis, a kóteros” – kezdte Osváth Zsolt, aki maga is intézetben nevelkedett. Beszéde elején felidézte a bicskei gyermekotthonban történteket. Azt mondta, maga is látta annak idején a legaljasabb nevelőotthoni visszaéléseket. Amikor tudomást szerzett egy nevelő és egy diák kapcsolatáról, pszichiátriára zárták.

A kegyelmi ügy szerinte csak a jéghegy csúcsa. Valójában rendszerszintű problémák vannak.

Például az, hogy szinte lehetetlen bútorokat vásárolni az intézményekben, 1500 forint van egy napi étkezésre, nincs pedagógus, szakképzett nevelő.

Elmesélte, milyen érzés volt, amikor őt senki sem fogadta örökbe. „Pedig én örültem volna, két anyukának is. Egynek is” – mondta. A kormánynak szerinte a valódi problémákkal kellene foglalkoznia, és elfogadhatatlan, hogy ki sem vizsgálják, történtek-e még a bicskeihez hasonló esetek.

Azahriah is bejelentkezett egy videóval.

„Nem vagyunk egyformák, sőt, egészen különbözünk. Védjük meg a határainkat, védjük meg a gyerekeinket. Mondhatnám azt, hogy annyiszor hallottuk már ezt a mondatot, ezt a frázist, hogy értelmét veszítette a szó. De az igazság az, hogy értelme ebben a formában sose volt. Abban a formában, ahogy eddig a pofánk alá tolták, egy szánalmas, nemzeti konzultációnak csúfolt ócska, hazug, eldöntendő kérdésekkel teleírt, mihaszna papírlap formájában” - kezdte beszédét.

Szerinte a hatalom arra használja a gyerekeket és a szülők aggodalmát, hogy buzdítsanak valami ellen, ami aztán politikai haszonná konvertálódik. Úgy gondolja, tudatosan építik le az oktatást is.

„Legyenek szociopata, nyomorult lelkű tanárok a sulikban, hogy ugyanolyan betört felnőtteket neveljenek, mint amikké ők maguk is váltak. Legyen válság az oktatásban, omoljon össze a rendszer, hisz mi haszon származik abból, ha ezt mégis fejlesztenénk?”

Pedig az oktatás szerinte az egyik legnemesebb, leghumánusabb dolog az egész emberiség történelmében. „Az életben a tudás a legnagyobb hatalom, aki pedig ezt megosztja másokkal, az semmit nem nyer, maximum csak lemond a hatalmának exkluzivitásáról. Hát ebben az országban ez nagyon nem jönne kapóra.”

Az énekes arról is beszélt, a mostani sztori nem előzmények nélküli. „Nemrég még a több tízezer deepwebes gyerekpornót birtokló Kaletát engedték ki félmillió forint bírsággal. Több tízezer megrontott lélek és élet, amire a hatalom egyik eltartottja vígan élvezkedik tovább, kis aprópénz kicsengetése után.”

Szerinte most az a narratíva Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról, hogy ez milyen bátor tett, de ő felteszi a kérdést: ha nem leplezi le őket egy cikk, maguktól lemondtak volna?

„Most az egyszer nem lehetett elsunnyogni, meg elügyeskedni a dolgot, mint eddig megannyi alkalommal”

- fogalmazott.

Hozzátette, ő nem akar háborút vívni. „Nem azt akarom mondani, hogy most lett rés a pajzson, most fogjunk kapát, kaszát és harcoljunk, mert nem ez kell. Legalábbis, most még nem. Most ébredni kell. Jobbára mindnyájan azt valljuk, hogy a gyermekbántalmazás no go. A pedofília no go. A nyilvános megaláztatás, karaktergyilkosság, állami milliárdok is legyen már no go!”

Szerinte van közös az emberekben. „Hogy bántja a lelkünk az igazságtalanság. Részben ez is az, ami emberré tesz minket.”

„Nem csak egyénenként, de együtt is változást szeretnénk, amit összefogással elérhetünk. Nem inkompetens politikai pártok összefogásával, hanem mint ember az emberrel, akinek valóban fontos, hogy olyan helyen alapozzuk meg a gyerekek életét és jövőjét, ahol egészséges, körültekintő, békés és érett felnőtté válhatnak.”

„Mert ez a mi hazánk, és mielőtt lelécelnénk, kötelességünk, hogy legalább erőnk teljéből megpróbáljunk tenni valamit a változásért!”

- fejezte be üzenetét.

Szabó Márton Csokker, a Jól van ez így csatorna házigazdája azt mondta, „ez a két hét rámutatott, hogy Magyarországot magára hagyták. Magára hagyták azok, akiket közös ügyeink intézésével bíztunk meg”.

Felidézte Havasi Bertalan reagálását Magyar Péter szavaira. A miniszterelnök sajtósa úgy fogalmazott: „reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásaival a kormány nem foglalkozik”. Szabó Márton Csokker szerint

„valóban rengeteg kétségbeesett ember próbálkozik normális életet élni, de a kormányban süket fülekre talál.”

„De nem vagy egyedül” - mondta, amit a tömeg hosszan skandált is. Felsorolt három kérdést, amit szerinte mindenkinek el kell küldenie választott képviselőjének: Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek emberhez méltó körülmények között nőhessen fel? Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek minőségi és életre felkészítő oktatást kapjon? Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják?

„Odakint most szörnyek járnak, de harminc éve is szörnyek jártak. Egyetlen kormánynak se sikerült megoldania ezt a problémát” – mondta. Most viszont szerinte a szörnyek „nagyon félnek, kétszer is meggondolják, mit mernek megtenni”.

Tapasztó Orsi egy videót vetített le, amiben olyan mondatokat idéztek, amiket bántalmazottak küldtek el nekik, és amiket a bántalmazóik mondtak.

Pottyondy Edina is úgy kezdte:

„Odakint most szörnyek járnak. Szörnyek, akik gyerekeket bántottak. Szörnyek, akik a gyerekek helyett a bántalmazókat segítették. Szörnyek, akik urambátyám alapon kegyelmet osztogatnak. A magyar állam csődöt mondott.”

Szerinte ezt bizonyítja, hogy nincs egy mindenre kiterjedő vizsgálat, ami tisztázná, kik tudtak a kegyelemről, kik intézték, kik engedélyezték. Nincs válasz, „csak lecseréltek két lélegző golyóstollat.”

„A magyar állam napok óta sunnyog. A magyar állampárt gyermekvédelem alatt a politikai ellenfeleik buzizását és démonizálását érti. És most fogják igazán ránk szabadítani a poklot, hogy fedezzék magukat” - fogalmazott.

Pedig a valódi gyerekvédelem szerinte az áldozatok védő, érzékeny, felkészült hatóságokat jelenti. A tisztességes fizetést jelenti azoknak, akikre a gyermekeinket bízzuk. Úgy látja, a rendszer teljes átalakítására van szükség.

„Az állam és a magyar társadalom süket. Odakint most szörnyek járnak, és az állam a legnagyobb szörny. De az a társadalom sem jobb nála, ami csendben tűr, amelyik elforgatja a fejét, amelyik még rajong is az elnyomóiért”

– jelentette ki. „Nem tűrjük” – skandálta a tömeg.

Pottyondy Edina úgy gondolja, vannak kivltelezettek, akik védelmet élveznek.

„Más jog, más szabályok vonatkoznak azokra, akiknek kutyabőrük van. A püspökre, az ispánra, a földesúrra” – mondta. „Ha holnap agyonver egy szétkokainozott oligarcha, ne számíts arra, hogy igazságot fogsz kapni. Éppúgy át fognak taposni a sérelmeden, mint a bicskei gyerekeken.”

Majd így folytatta: „A politika törvénye, hogy az a hatalom, aminek nem kell félnie a számonkéréstől, így fog működni. Amivel nem áll szemben társadalom, ilyenné válik. Az a hatalom, amitől nem követeljük meg, hogy polgárként, emberként viselkedjen velünk, az az árvákból prédát, a többiekből szolgát csinál.”

Szerinte a Hősök terén összegyűlt 50 ezer ember jó kezdet.

„Állítsuk magunk mellé a magyar társadalmat”

– üzente.

Gulyás Márton a tüntetés végén azt kérte az összegyűltektől, gyakoroljanak nyomást a döntéshozókra, hogy érdemi segítséget biztosítsanak minden magyar gyermek számára.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas a tömeg a Magyar Péter-tüntetésen a Belügyminisztérium előtt
Nagyon sokan mentek el a péntek esti tüntetésre, ahol többezres tömeg fogadta az először felszólaló Nagy Ervint.

Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Hat óra után már ilyen sokan voltak a Belügyminisztérium előtti téren:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Fotók: Ilyen volt a Magyar Péter-tüntetés, ahol a belügyminiszter és a miniszterelnök lemondását is követelték
A politikus szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely család- és gyerekbarátnak, kereszténynek, béke- és vidék-pártinak hazudja magát. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az est képekben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Itt követheted élőben Magyar Péter tüntetését: a BM előtt követelik Pintér Sándor és a kormány távozását
Péntek estére a Belügyminisztérium elé szerveztek tüntetést. A felhívásban többek között azt írták: „Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök távozását!”
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Arra kérték a résztvevőket, hogy a rendezvény békés lebonyolításának érdekében mindenki tartsa tiszteletben a jogszabályokat és egymást.

Itt követheted a tüntetést élőben:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Mandiner szerint sikertelen volt Magyar Péter tüntetése, csak néhány százan voltak rajta
A portál rövid beszámolót közölt a demonstrációról, és kiemelte, hogy Magyar a beszédében bohócnak nevezett több kormánypárti politikust.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter péntek esti tüntetésére sokan érkeztek a Belügyminisztérium elé. Az ATV - helyszínről jelentkező - riportere is azt mondta, hogy rengetegen voltak a téren:

A Mandiner cikke szerint azonban:

"Hiába a bohócozás és a bezzegromániázás, kevesen voltak Magyar Péter tüntetésén".

A portál rövid beszámolóval jelentkezett a demonstrációról. Ebben azt írták: "Bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a mostani alkalommal. A tüntetésen Nagy Ervin színész és unokahúga, Szilágyi Kitti, a Civil Bázis elnökségi tagja, gyermekpedagógus óvónő is felszólalt". Beszédéből kiemelték, hogy szerinte a magyar kormány megbukott, és hogy „a kormány nem képes és nem is akarja megvédeni a gyermekeket, a kormány módszere a büntetés és az ellenőrzés, de ez nem egyenlő a gyermekvédelemmel”.

Magyar Péter beszédéből azt emelték ki, hogy "újfent beleállt a Fidesz frakcióvezetőjébe, Kocsis Mátéba. A frakcióvezető volt a gyermekvédelmi törvényjavaslat beterjesztője, őt egyszerűen bohócnak nevezte a Tisza párt elnöke".

Majd idézték a politikust, aki azt javasolta Orbán Viktornak, hogy „próbálják meg visszaelőzni Romániát, és érjék el hogy a magyar iskolákban, kórházakban legyen szappan, WC-papír és fertőtlenítőszer”.

Kitértek még arra, hogy a politikus többször használta a bohóc jelzőt, Kocsis mellett Menczer Tamásra és Deutsch Tamásra, azzal összefüggésben, hogy "szerintük Brüsszelből a baj jön".


Link másolása
KÖVESS MINKET: