hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Reagált a Tiborcz-féle szálloda nyitva tartására a BDPST Group: kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogadnak

Azt írják, mindhárom hoteljük „maradéktalanul betartva valamennyi érvényes járványügyi jogszabályi előírást” fogad vendégeket, és készülnek az újranyitásra.
Fotó: 2016-os illusztráció - MTVA/Bizományosi: Mészáros Márton - szmo.hu
2021. április 12.

hirdetés

A Szeretlek Magyarországon ma megjelent, „Hadházy: Tiborcz luxusszállodája a járvány alatt is üzemel, hétvégén tele van a parkolója luxusautókkal” című cikkünkkel kapcsolatban a BDPST Group kommunikációs ügynökség az alábbiakat küldte - ügyfele nevében:

„Már az újranyitásra készülnek a BDPST Group szállodái.

Megkezdte a felkészülést az újranyitásra a BDPST Group. A cégcsoport portfóliójában jelenleg három szálloda található, a BOTANIQ Turai Kastély, a tarcali Andrássy Rezidencia, valamint a belvárosi Alice Hotel.

Az újranyitás jegyében mindhárom szállodánál elindult a létesítmények felkészítése, valamint a munkaerő tréningezése. Jelenleg, maradéktalanul betartva valamennyi érvényes járványügyi jogszabályi előírást, mindhárom hotel csak és kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogad.

Az üzleti célról, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, minden vendég maga tesz nyilatkozatot.

A BDPST Group számára, turisztikai portfóliója vonatkozásában, kiemelt prioritás volt mindvégig a pandémiás időszak során, hogy egyetlen munkavállalóját se bocsátsa el. Ennek maradéktalanul eleget is tett a cégcsoport, valamennyi munkavállalóját megtartotta, és biztosította számukra a további munka feltételeit.”

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

8 és fél éve nem mértek ekkora áremelkedést Magyarországon

Az étolaj több mint 20%-kal, az üzemanyagok pedig majdnem 40%-kal többe kerülnek. A szakember szerint jövő év elején 3% körül stabilizálódik az infláció idehaza.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 11.

hirdetés

5 százalék fölé gyorsult az infláció áprilisban - jelentette a KSH. 8 és fél éve nem mérték ekkora áremelkedést Magyarországon.

Az étolaj több mint 20%-kal, az üzemanyagok pedig majdnem 40%-kal többe kerülnek, mint egy éve. A liszt, a rizs és a margarin drágul átlag felett.

A vásárlók szerint a pékárú, a felvágott, a húsok is jelentősen többe kerülnek. A büfékben is közel 8%-os áremelés volt.

Ráadásul a magyarok többsége az infláció többszörösének érzékeli a drágulást egy friss, reprezentatív kutatás szerint, akár 10%-t is éreznek a felmérés szerint.

A Nemzeti Bank szerint az év végéig lassulhat és jövő év elején 3% körül stabilizálódik az infláció idehaza.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Másodfokú riasztást is kiadtak a zivatarok miatt, felhőszakadásra is figyelmeztetnek több megyében

Az egész ország ázni fog, de főleg a déli, délnyugati megyékben kell számítani nagyobb zuhéra.
Fotó: Bakó Krisztián - szmo.hu
2021. május 12.

hirdetés

A keddi nyarat idéző melegnek máris búcsút inthetünk, szerdán ugyanis nemcsak hűvösebb, de szinte végig esős időnk lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a reggeli, kora délelőtti órákban a nyugati, délnyugati megyékben néhány zivatar kialakulhat.

A késő délelőtti, déli óráktól főként az ország délnyugati, déli felén várható a záporok mellett zivatarok kialakulása, melyek között heves zivatarok is lehetnek.

Az intenzív zivatarokat felhőszakadás (néhány pontban akár > 20-30 mm), viharos széllökés (60-80 km/h), valamint nagyobb méretű jég (> 1-2 cm) kísérheti. Az esti órákra egyre inkább az ország középső észak-déli sávjára helyeződne át a zivatartevékenység.

Animált felhőtérkép - forrás: Időkép

Felhőkép

hirdetés

Az északkeleti megyékben azonban még sok napsütés valószínű, és ott csapadék is csak késő délutántól, estétől fordulhat elő. A szél délnyugatira, az Északnyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul, megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a csapadékosabb nyugati tájakon 16, 21, máshol 22 és 28 fok között alakul. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő, a hőmérséklet hajnalban 8 és 14 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat

az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt, Somogy és Zala megyére pedig másodfokú riasztást. Emellett felhőszakadásra is figyelmeztetnek Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyében.

Animált széltérkép - forrás: Időkép.hu

Széltérkép

Csütörtökön rövid napos időszakok mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Többfelé lesz eső, zápor, zivatar, utóbbira legkisebb esély az északnyugati megyékben van. Legtöbb csapadék északkeleten valószínű. Az ország nagy részén a nyugati, délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél meg is erősödhet. Zivatar térségében a szél viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Pénteken már hosszabb időre is kisüthet a nap, de inkább a felhős időszakok túlsúlya valószínű. Szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati, délnyugati, majd a déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Véget ért a kikapcsolási moratórium

A kikapcsolás több százezer fogyasztót fenyegethet.
Fotó: MTI/Vajda János - szmo.hu
2021. május 12.

hirdetés

Kedden csendben, a veszélyhelyzet ellenére is véget ért a 60 napnál régebbi energiadíj-tartozást felhalmozó háztartások kikapcsolási moratóriuma - írja a Népszava. A közműszolgáltatók ügyfélszolgálatai megerősítették ezt a lap érdeklődésére.

Azt is megtudták, hogy

április elsejével az áramszolgáltatók a lap számítása szerint több mint 55 százalékkal megemelték a visszakapcsolási díjat, amely így közel 30 ezer forintra nőtt, a fél évnél régebbi lekapcsolás, illetve egyedi szerelési igény esetén az összeg pedig még több lehet.

A Népszava értesülése szerint az állami MVM áramszolgáltatójánál a visszakötési díjon kívül az eddigi 17 napról 12 napra csökkent a számla kiállításától számított befizetési határidő is.

A gázcégek többsége esetén a visszakötési díjszámítás bonyolultabb, ezt nem is a szolgáltató, hanem az elosztó, vagyis a vezetékcég intézi. Az E.ON közép- és dél-dunántúli hálózatai esetén például a tarifa április 1-vel 31 872 forintról 32 380 forintra nőtt. Az MVM Főgáz, illetve MVM Égáz-Dégáz esetében pedig a tétel átlag 20-30 ezer forintra becsülhető.

A kikapcsolás több százezer fogyasztót fenyegethet.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

WHO: Már 44 országban mutatták ki az indiai mutáns jelenlétét

India után a legtöbb ilyen esetet Nagy-Britanniában azonosították.
Fotó: MTI/EPA/Dzsagadis Nv - szmo.hu
2021. május 12.

hirdetés

A világ 44 országában, több mint 4500 mintában mutatták ki az indiai dupla mutáns koronavírus jelenlétét - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán az AFP tudósítása szerint.

A B.1.617 névre keresztelt variánst októberben fedezték fel először Indiában, a minták alapján pedig 43 másik országban már egészen biztosan megjelent, és további öt országból is kapott erre vonatkozó jelentéseket a WHO. India után a legtöbb ilyen esetet Nagy-Britanniában azonosították.

A WHO hétfőn aggasztónak nevezte a dupla mutánst, mivel a rendelkezésre álló információk szerint az indiai változat fertőzőbb, mint a korábban ismert variánsok, és a kutatások első eredményei szerint az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni erre a variánsra.

Ugyanakkor jelezték, hogy még sok kutatást kell elvégezni a mutánssal kapcsolatban annak érdekében, hogy megtudják, milyen gyorsan terjed és mennyire fertőzőképes ez a vírusfajta, illetve milyen mértékben csökkenti a védőoltások hatékonyságát.

"Egyelőre azt tudjuk, hogy a védőoltások működnek, a diagnosztizálás működik, a normális vírus ellen alkalmazott kezelések működnek, így semmit nem kell változtatni"

- közölte hétfőn Szumija Szvamináthán, a WHO tudományos főtanácsadója.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: