hirdetés

HÍREK

Reagált a Puskás Aréna a hírre, hogy titkos alagút épül Orbánnak

Azt írják, egy 50 méter hosszú autós aluljáró megépítése valóban tervben van, de egészen más okból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Mint azt megírtuk, Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy hétfőn egy olyan papírt kapott a kezébe, miszerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar építeni magának a Puskás Arénába, 2 milliárd forint értékben.

Stummer a videóban azt is elmondja, a terv azért került hozzá, mert az alagútról szóló beruházást a Nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták titkosítani.

Azt is hozzátette, úgy érzi, nem maradt más választása, minthogy a nyilvánosság elé álljon és tájékoztassa az embereket, hogy "mit is építenek az adóforintjaikból, és azt hogyan próbálják a titkosítások segítségével elsumákolni".

A Puskás Aréna részéről a Facebookon reagáltak a hírre, kacsának minősítve azt.

"Ehhez képest a tények: A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába.

hirdetés
A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni"

– fogalmaz a közlemény. Mint írják, a tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró.

"Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva" – teszik hozzá.

A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának – zárul a közlemény.

(Illusztráció: Wikipédia / OD Pictures - Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt., CC BY-SA 4.0)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Titokban beoltatta a családját, lemondott, majd Amerikába menekült az ecuadori egészségügyi miniszter

Az ex-miniszter ellen január 28-án indított eljárást a legfőbb ügyész befolyással visszaélés vádjával.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Ecuador korábbi egészségügyi minisztere, Juan Carlos Zevallos a hétvégén Amerikába menekült, miután kiderült, egy magántulajdonban lévő idősek otthonában titokban beoltotta a családja több tagját is, írja a latin-amerikai TeleSUR hírportál.

A korábbi egészségügyi miniszter ellen január 28-án indított eljárást a legfőbb ügyész befolyással visszaélés vádjával.

Mindez nem sokkal azt követően történt, hogy kiderült: Zevallos egy magánkézben lévő idősek otthonában titokban beoltatta koronavírus-elleni vakcinával az anyját és más családtagjait is.

Az ügy kirobbanása után a miniszter lemondott pozíciójáról, most hétvégén pedig – az ellene megindult eljárás ellenére – már Miamiban látták helyi újságírók megérkezni.

Ecuador 18 millió adagnyi vakcinát foglalt le a brit AstraZenecából, az első szállítmányok januárban érkeztek az országba.

hirdetés

A TeleSUR arról is ír: a napokban több, elsősorban a jobboldalhoz köthető akadémikusról, politikusról, újságíróról és sportvezetőről is kiderült, hogy szabálytalanul kapták meg a koronavírus-elleni vakcinát.

Az ország súlyosan érintett a járványban, hétfőig a lap közlése szerint 286 ezer esetet regisztráltak, és közel 16 ezer ember halt meg a fertőzés következtében.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Működésképtelen lett a Jahn Ferenc Kórház egyik belgyógyászati osztálya

Mindössze három orvos írta alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést.
Fotó: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház - Hivatalos oldal / Facebook - szmo.hu
2021. március 02.

hirdetés

Dr. Kunetz Zsombor tette ki a Facebookra azt a levelet, amit Dobosi Zsolt orvosigazgató írt Paphalmi Ritának, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztálya főosztályvezető asszonyának hétfőn, és amiből kiderül:

a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet II. Belgyógyászati Osztályán mindössze 3 orvos (az ott dolgozók 20 százaléka) írta alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt.

A II.-es számú Belgyógyászati és Gasztroenterológia Osztály így működésképtelenné vált az intézményben.

Korábban az egészségügyi szakértő posztolta azt a levélrészletet is, amiből kiderül, hogy „a tabányai Szent Borbála Kórházban is iszonyatos a káosz”, mert a sürgősségi osztályon felmondott az összes közalkalmazotti státuszban dolgozó orvos. De a megyeszékhelyen többen távoztak a radiológiáról, a kardiológiáról, a nefrológiáról és a pszichiátriáról is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Abán megszűnik a szakrendelés, a Szent Imre intenzív osztályán „lekapcsolták a villanyt”

Az egészségügyi szolgálati jogviszony megváltoztatásának első napján több helyen gondot jelent a zökkenőmentes ellátás.
Fotó: Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldala / Facebook - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

A törvény szerint március 1-től be kell zárni az abai szakrendelőt, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását - közölte hétfő délelőtt a Facebookon Aba Város Önkormányzata.

A közleményben tudatják, hogy a szakrendelő vezetője az azt működtető gazdasági társaság ügyvezetőjeként megbízási jogviszonyban látta el a tevékenységét, ezt kellett volna egészségügyi szolgálati jogviszonyba átfordítani, ám ezt az igazgató esetében nem tudták megtenni.

Így jelen helyzetben nem tudnak beteget fogadni, de még a dolgozók februári munkabérét sem lehet elutalni.

A szakrendelő ügyvezető igazgatója Aba polgármesterének hozzátartozója, így összeférhetetlenség áll az ügy hátterében. A szakrendelőt működtető cég hét kisebbségi önkormányzati tulajdonosa egyébként Seregélyes, Sárosd, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Soponya, Tác és Csősz önkormányzata.

Közben az egészségügyi szolgálati jogviszony megváltoztatása miatt a budapesti Szent Imre kórház dolgozóinak egy része is elbúcsúzott az intézménytől.

Az intenzív osztály munkatársai közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el, amihez csak annyit írtak: „Mi lekapcsoltuk a villanyt.”

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, március elsejétől jelentős változás lépett életebe: az egészségügyi dolgozóknak hétfő éjfélig kellett aláírniuk azt a szerződést, amiben vállalták a változtatásokat, hogy a közellátásban maradhassanak. A jelek szerint erre nem mindenki volt hajlandó.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra

A szomszédos országok közül csak Ukrajnából szűnnek meg a korlátozások, ezen kívül csak Oroszország szerepel európaiként a listán.
MTI / Fotó: MTI/EPA/Filip Singer - szmo.hu
2021. március 02.

hirdetés

Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra - közölték hétfő este a kormány honlapján.

A kormany.hu azt írta: a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet alapján a külügyminiszter felhatalmazást kapott arra, hogy a belügyminiszterrel közösen rendeletben állapítsa meg azokat az államokat, ahonnan gazdasági vagy üzleti célú útról Magyarországra hazatérve a magyar állampolgár hazánk területére korlátozás nélkül beléphet.

Ugyanez a lista tartalmazza azokat az államokat is, amelyek állampolgára, vagy amely államban 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosult személy gazdasági vagy üzleti célból Magyarország területére korlátozás nélkül léphet be.

Mostantól ebbe a körbe tartozik az Amerikai Egyesült Államok, Kína, Oroszország, India, Indonézia, Izrael, Japán, Koreai Köztársaság, Törökország, Ukrajna, Szingapúr, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek - közölték.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: