Plusz pénzt kell fizetni a kettétálalásért egy balatoni étteremben
A balatonfüredi Halászkert étteremben nagy adagokat adnak, így a Blikk olvasója a párjával külön tálalásban kértek egy desszertet.
- derült ki a Blikk cikkéből.
Az is kiderült, hogy a sztori beküldője azért tette el a számlát, mert olvasta, hogy több balatoni étteremben is pénzt kérnek a csapvízért. Otthon nézte meg a blokkot, és látta, hogy ingyen ivott, a tálalásért viszont fizettek.
"Azt egyébként nem tudom, de legközelebb, ha arra járok megkérdem: ha nem kettétálalást kértünk volna, csak egy üres tányért, azért is fizetni kellett volna-e" - mondta.
A Blikk munkatársai maguk is elmentek az étterembe, ahol halászlevet ettek, desszertre pedig egy adag palacsintát, külön tálalva. Náluk is felszámolták a 300 forintot, meg is kérdezték, miért kell ezért külön fizetni.
- kezdte a magyarázatot az étterem vezetője.
"Ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van. Jelképes összeg ez a 300 forint. Az alapanyag árak miatt készülünk egy 10 százalékos áremelésre, de a kettétálalás díján nem változtatunk" - mondta.
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke is megszólalt az ügyben. Ő elmondta, hogy "valahol terítékdíjat számolnak fel ilyen esetben, hiszen két villa és két tányér kell, de nem ennek a díja a 300 forint, hanem addig ülhetne olyan vendég is az asztalnál, aki nem fél adag palacsintát eszik". Hozzátette, hogy megérti az ilyen megoldásokat, elvégre nagyon felmentek az alapanyagárak, minden forintra szükségük van a vendéglátósoknak.