HÍREK
A Rovatból

Ostobának és komplett idiótának nevezte a magyar gazdaságfejlesztési minisztert a Ryanair-vezér

Nagy Márton minderre úgy reagált: Michael O'Leary „stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót”.
Címlapkép: Pixabay - szmo.hu
2022. június 15.


Link másolása

Május végén jelentette be a kormány, hogy "extraprofitadót" vet ki nagyobb cégekre, köztük a légitársaságokra is, melyektől 30 milliárd forint bevételt várnak. Múlt héten kiderült, a Ryanair ezt áthárítja az utasokra.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter erre azt mondta, a kormány a leghatározottabban elutasítja ezt a gyakorlatot, a Ryanair ellen azóta fogyasztóvédelmi vizsgálat is indult.

Az ír cég már korábban is ostobaságnak nevezte a légitársaságokra kivetett extraprofit-adót, csütörtöki közleményükben pedig úgy fogalmaztak, hogy ez nem különadó, hanem országúti rablás.

A diszkont légitársaság vezetősége és a magyar kormány közötti szócsata azonban még egy szintet lépett, amikor a Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója interjút adott a HVG-nek. Az amúgy nem túl hosszú beszélgetésben

O'Leary többször is idiótának, ostobának, hibbantnak vagy komplett idiótának nevezte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert.

A Ryanair vezérigazgatója azt is kifejtette:

nem érti, hogy a magyar kormány miért vetett ki extraprofitadót a légitársaságokra, miközben az elmúlt évben rekord veszteségeket szenvedtek el a koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt.

Michael O'Leary az interjúban arról is beszélt, hogy az adó miatt minden bizonnyal kevesebb időpontban fognak járatokat indítani Budapestre: van, ahol a heti sűrűség fog csökkenni, van, ahol a napon belüli járatok száma.

Ryanair vezérigazgatójának szavaira Nagy Márton is reagált. A gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-nek azt mondta, hogy

„a Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót”.

„Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint” - fejtett ki Nagy Márton, aki azt nem érti, hogy „ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet - és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez -,

miért épp a magyar eljárással akad gondja”.

Nagy Márton azt is hozzátette: érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat, „mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást”, aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Videó: így haladt át a kínai elnök óriási konvoja a városon
Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen. A kínai elnök péntekig lesz Budapesten, addig több helyen is lesznek majd forgalom korlátozások.

Link másolása

Megérkezett a kínai elnök Budapestre, Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen.

A delegáció ezután útnak indult a városba, mi pedig a Könyves Kálmán körúton csíptük el a hatalmas konvojt, amit rendőrautók kísértek. A konvoj méretét talán jól mutatja, hogy

közel egy percbe telt, mire az összes jármű elhaladt a kameránk előtt.

@szeretlekmagyarorszag.hu

♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Hszi Csin-ping péntekig lesz a magyar fővárosban, addig több helyen lesznek forgalomkorlátozások Budapesten. A kínai elnök találkozik Orbán Viktorral és Sulyok Tamás államfővel is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor, Lévai Anikó és népviseletbe öltözött gyerekek várták a kínai elnököt a repülőtéren – fotók
Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen, ahol ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták.

Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket,

majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.

A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulóján.

via MTI


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Óriási kínai zászló a Karmelitán – Orbán Viktor videóban mutatta meg, hogyan készülnek Hszi Csin-ping fogadására
A rövid felvételen látható, hogyan készítik fel az épületet a kínai elnök fogadására. Orbán azt írta: készen állunk!

Link másolása

Szerda délután egy videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-odlalán arról, hogyan készülnek a kínai elnök fogadására a Karmelitában.

A felvételen látható, ahogy a szakemberek előkészítik az épületet Hszi Csin-ping fogadására, és hatalmas kínai, illetve magyar zászlókat függesztenek ki a Karmelitában.

Orbán Viktor a videó mellé azt írta:

„Magyar-kínai csúcs. Készen állunk!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Videó: Megérkezett a kínai elnök Budapestre, így fogadták Hszi Csin-pinget a repülőtéren
A gépe szerda este landolt Ferihegyen, Szijjártó Péter élőben közvetítette.

Link másolása

Megérkezett a kínai elnök Budapestre, Hszi Csin-ping repülőgépe szerda este landolt Ferihegyen.

A landolás pillanatairól és a kínai delegáció fogadásáról Szijjártó Péter töltött fel egy videót a Facebook-oldalára. A videóhoz a magyar külügyminiszter csak annyit írt:

„Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik”


Link másolása
KÖVESS MINKET: