HÍREK

Őrült időjárás: porvihar után ma már jelentős havazásra figyelmeztetnek

A Zempléni-hegységben akár 10 cm-t meghaladó hó is eshet. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére már kiadták a figyelmeztetést.

Link másolása

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye térségében több centiméteres, síkvidéken akár 5 centimétert meghaladó friss, olvadozó hóréteg jöhet össze péntek reggelig, a Zempléni-hegységben pedig akár 10 cm-t meghaladó hó is összegyűlhet.

A várható havazás miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kedden napközben még porviharok miatt adott ki figyelmeztetést a Magyar Közút, a viharossá fokozódott szél a 35-ös főúton Hajdúböszörménynél szinte nullára csökkentette a látási viszonyokat. Március 11-én egy hasonló porvihar már halálos kimenetelű tömegszerencsétlenséghez vezetett az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a balesetben egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült.

Országszerte a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7-12 fok között alakul, de az északkeleti harmadban több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére 0-5 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északi, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon és az északkeleti harmadban nagyobb területen megerősödik, sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotón, milyen hatalmas tömeg fogadta Magyar Pétert Szegeden
A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt. Az országjárás folytatódott.

Link másolása

Magyar Péter hétfőn Szegeden folytatta a hetek óta tartó országjárását.

A Dóm téren hatalmas tömeg gyűlt össze a TISZA Párt politikusának beszédére. Magyar Péter beszédében elmondta, hogy

„Szeged mindig mindenből győztesen kerül ki, most is így lesz”.

A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt.

Magyar azt is hozzátette, hogy

„milyen érdekes, hogy a sok ezres rendezvényeinkről a magát függetlennek nevező sajtó is elfelejt beszámolni, miközben az 1 %-os pártok minden nap a stúdiókban kezdik a napot és egy semmitmondó FB ömlengéssel is címlapra kerülnek.”

Íme a fotó a hétfői eseményről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Drágulás itt is: tízezer forint felett már az éves kártyadíj ennél a négy banknál
A készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Link másolása

Néhány éve még átlagosan 4 ezer forintból meg lehetett úszni a kártyázást, de mostanra eljutottunk oda, hogy négy banknál is 10 ezer forint felett lesz az éves díja a bankkártyának.

Az Azénpénzem.hu összefoglalója szerint ez mostanra a négy nagyobb banknál (CIB, Erste, OTP, Unicredit) bekövetkezett.

A többi három banknál (K&H, MBH, Raiffeisen) is hasonló a helyzet: náluk kilencezer forint feletti kártyadíjat számítanak fel.

Ennek következtében a készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Ez korábban 600 forint volt. Százezer forintot most majdnem másfél ezer forintért lehet átlagosan felvenni. Ezért aztán mindenkinek ajánlott, hogy használja ki a maximum két részletben díjmentesen felvehető 150 ezer forintot, amihez csak egy nyilatkozat szükséges.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: A választások után száz ügyvéddel fogjuk feljelenteni az összes propagandistát
A fideszes vezetésű Makón arról is beszélt Magyar, hogy Orbán Viktor lezárt utcákon kampányol, mintha kijárási tilalom lenne.

Link másolása

Magyar Péter az országjárása részeként Makón tartott beszédet, írja a Telex.

Magyar kiemelte, hogy a jelenlegi kormány vidékellenes, és nem nézi a magyar gazdák érdekeit.

„Lengyelországban az agrárexport 3,5 milliárd volt, Magyarországon ugyanennyi. Ma a magyar 10 milliárd euró, a lengyel több mint 50 milliárd euró”

– hozta fel példaként.

Ígéretekből sem volt hiány, azt ugyan nem tudta megígérni, hogy 2030-ra Magyarország Ausztria lesz, de csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben is. Polt Pétert és Rogán Antalt is eltávolítaná a pozíciójukból.

„Betiltjuk a propagandát, visszavesszük a közmédiát, ugyanis a hír szent, a vélemény szabad. A választások után csoportosan fogjuk feljelenteni az összes propagandistát, száz ügyvéd fog ezen dolgozni”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője, hozzátéve, hogy a kártérítési összeget a bicskei áldozatoknak és szegény családoknak utalnák el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Így söpört végig a durva vihar Budapesten pünkösdhétfőn – fotók!
Májusi eső aranyat ér, na de ennyi?

Link másolása

A zivatarokkal, szupercellákal és jégesőkkel tarkított hosszú hétvégén az időjárás letarolta Budapestet és környékét. Az Időképhez beküldött olvasói fotókon mutatjuk a legérdekesebb pillanatokat.

Budapest XVIII.ker - Pestszentimre | Fotó: Madimark

Sződliget | Fotó: Andynyosy

Budapest XIV.ker - Alsórákos | Fotó: Kandurbandee

Budapest X.ker - Kőbánya | Fotó: Körmendi Balázs

Budapest | Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Baranyai Diána


Link másolása
KÖVESS MINKET: