HÍREK
A Rovatból

Orbán Viktor: Lehet, hogy 10 év múlva azt fogják mondani, hogy ez már a harmadik világháború kezdetei eseményeihez tartozott

Hosszú interjút adott a magyar miniszterelnök a Patriótának. Szerinte az európai országok eddig körülbelül 100 milliárd eurót raktak bele a háborúba.


Hosszú interjút adott Orbán Viktor a Patrióta nevű YouTube-csatornának.

Orbánt ebben több témáról is kérdezték, az interjú nagy részében azonban a háborúról, és annak következményeiről beszélt a miniszterelnök.

egyetlen világháború sem kezdődött úgy, hogy kiálltak a vezetők, és proklamálták, hogy most pedig világháború lesz. Orbán azt mondta, hogy mostanában olvasgatni szokta világháborúk előtti jelentéseket, visszaemlékezéseket. Szerinte az akkori vezetők azt ígérték, hogy a háború gyorsan véget ér és limitált lesz. A kormányfő úgy látja, hogy a nyugatiak fejében kevésbé erős a háborúval szembeni rezisztencia, mert szerinte „ők szoktak is nyerni ilyeneket”.

„Az iszonyata a háborúnak a mi számunkra azonnal beugrik.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte ezek a folyamatok vezethetnek-e a harmadik világháborúhoz, Orbán azt mondta:

„Benne vagyunk egy olyan folyamatban, amiről lehet, hogy tíz év múlva azt fogják mondani, hogy ez már a harmadik világháború előeseményeihez vagy kezdetei eseményeihez tartozott”.

Orbán szerint az európai országok eddig körülbelül 100 milliárd eurót tettek ebbe a háborúba, az amerikaiak pedig még egyszer ennyit. Ráadásul szerinte az elmaradt gazdasági növekedést is a háborús veszteségekhez lehet írni, ami kitesz újabb százmilliárdokat. Orbán úgy fogalmazott, hogy a háború árát a magyarok is fizetik, mert „békeidőben nem ilyen árak szoktak lenni”.

Orbán azt mondta: az uniós vezetők nem közölték, mennyi pénzből érhető el, hogy kiszorítsák az oroszokat Ukrajnából, csak annyit mondtak, hogy Putyin nem győzhet.

„Minden negyedévben megkérdezem, hogy van-e már kalkuláció arra nézvést, hogy mennyi lesz ennek a vége? És nincs válasz. Mert ők maguk se tudják”

- fejtette ki a miniszterelnök, aki „ennél felelőtlenebb dolgot” még életében nem látott.

A magyar kormányfő a világháborúk kérdését összehozta a migrációval is. Szerinte ugyanis ha nem lettek volna világháborúk, akkor se Magyarországnak, se Európának nem lennének demográfiai problémái. Azt is kifejtette, hogy szerint „Horthy Miklós is ki akart maradni a világháborúból”, de a németek a végén mégis belenyomták Magyarországot.

A magyar miniszterelnök úgy látja, hogy a békepártiakanak „két fronton” kell ellentámadásba lendülniük.

„Az egyiket Európában, ahol nem csak arról van szó, hogy legyen több békepárti képviselő az Európai Parlamentben, mint háborúpárti, hanem arról is, hogy az európai emberek tolják a saját kormányaikat abba az irányba, hogy kevesebb háború és több béke.”

Az Egyesült Államokban pedig szerinte Donald Trump visszatérése segítené a békepártiak ügyét.

A teljes interjút ITT tudod megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péternek üzent Orbán Balázs: Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről, akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni
A miniszterelnök politikai igazgatója azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”. Ezt írta kommentben.


A Tisza Párt politikusa egy olyan képet tett ki a Facebook-oldalára hétfőn, amin MCC-s diákokkal látható a budapesti reptéren.

Erre reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”.

„Két dolog miatt örülök ennek a képnek:

1. Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis “janicsároztad” őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!

2. Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

- írta a kép alatt Orbán Balázs kommentben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Magam részéről állok elébe” - Vitézy Dávid is a Kúriához fordul a választás megismétlése miatt
Ha megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten tartani, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak. Ne a választásokkal.


Vitézy Dávid is csatlakozik Karácsony Gergelyhez a főpolgármester-választás eredményének megtámadásában, a IV. és a VII. kerületben nyújt be jogorvoslati kérelmet.

A 2024-es választáson induló főpolgármester-jelölt, Vitézy a friss Facebook-posztjában azt írta, amennyiben a Kúria ennek az indítványnak nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást „bármikor maga is el tudja érni”.

„Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.”

- tette hozzá Vitézy Dávid.

A politikus a bejegyzésben arról is írt, bízik abban, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot lehet tenni a június 9-i választás eredményére.

„Ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal.”

- írta Vitézy a közösségi oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hihetetlen: már 1800 Ft egy lángos a Balatonnál, van, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért, mint tavaly
Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak. Idén ez még durvább lesz.


Idén nyáron már 1800 forintot kérnek egy lángosért a népszerű üdülőhelyeken. Azt mondják, a béremelések miatt.

Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak, idén ez még durvább lesz.

Legkevesebb 15 ezer forintjába kerülhet egyetlen strandon töltött nap a családoknak. Nagyjából tizedével többe, mint tavaly.

Van olyan balatoni település, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért. Budapesten 8-11%-kal drágulnak a fürdők, amelyek héten nyitnak.

Az RTL riportja a hatalmas drágulásról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Mi még mindig hiszünk Marx, Engels és Lenin tanításaiban” - Borsodbóta polgármestere 38 éve áll a falu élén, és ma is kommunistának vallja magát
Gulyás János 68 éves, korábban az MSZMP, később a Munkáspárt színeiben indult. Most két kihívója is volt, és csak 23 szavazattal nyert, így újabb ötéves ciklust kezdhet.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. június 17.



Az íróasztalán Marx mellszobra, és azt mondja, az elmúlt negyven évben nem változtak kommunista nézetei.

Az RTL látogatta meg a 800 fős Borsodbóta polgármesterét, aki még tanácselnökként kezdte 1986-ban, azóta mindig újraválasztják.

Gulyás János 68 éves, korábban az MSZMP, később a Munkáspárt színeiben indult. Most két kihívója is volt, és csak 23 szavazattal nyert, így újabb ötéves ciklust kezdhet.

Gulyás 38 éve a település első embere. Azt mondta, az évtizedek alatt az eszméi semmit nem változtak.

"Mi még mindig hiszünk Marx, Engels és Lenin tanításaiban"

- mondta az RTL műsorának Gulyás János. Szerinte a tanácsi rendszer nyugodtabb volt. Ma mindenre pályázni kell, de gyakran még az sem elég.


Link másolása
KÖVESS MINKET: