News here
hirdetés

HÍREK

Orbán: „az árbefagyasztás a gyerekes családoknak és a nyugdíjasoknak jó, aki szerint rossz, az nem érti az életet”

Az ellenzéknek egyet kellene értenie a járványkezeléssel, a rezsicsökkentéssel és az élelmiszerárstoppal a miniszterelnök szerint, ehelyett túl messzire mennek a bírálatokban.

Link másolása

hirdetés

A Kossuth Rádió reggeli műsorában megtartott szokásos reggeli interjújában Orbán Viktor a heti eseményekről is beszélt.

Miért támadja az ellenzék a járványkezelést? Orbán válasza az, hogy az ellenzék túl messzire megy, amikor rablógyilkosságnak nevezi a járványkezelést. Mindent lehet jobban csinálni, de a pártok részérdekeket képviselnek, és az egészet kellene szolgálniuk.

Az Operatív Törzs két éve működik, és nagyon komoly munka folyik ott Orbán szerint. Nem azt érdemlik, hogy támadják őket, ahogy az ápolónők és az egészségügyi szakemberek sem. Igaz, ezt senki nem is mondta.

Az Afrikába küldött vakcinákról azt mondta Orbán, hogy mindig kell lenni elég oltásnak, és bár az omikron talán kevésbé veszélyes, ráhagyással kell dolgozni a készletekkel. Jobb, ha odaadjuk valakiknek, mintha kidobnánk a szavatosság lejárta közeledtével.

A kérdező szerint a keleti vakcinákat támadja az ellenzék, ami szerinte üzleti kérdés. Orbán szerint a vakcinákat gyárakban készítik, pénzért adják. A gyógyszergyárak fontosak, de nem szolgáltathatjuk ki magunkat az EU által összeszervezett gyógyszergyárak klubjának. A kétszer olyan drágán beszerzett kínai vakcina a miniszterelnök szerint azért kellett, hogy ne legyünk zsarolhatók.

Élelmiszerárstop: a miniszterelnök elmondta, az infláció és az életszagú megközelítés két dolog. Normális esetben a kormánynak nem kell beavatkozni. Vannak rendkívüli helyzetek, amikor nem bízható a gazdasági szereplőkre. A világgazdaság egésze szenved az inflációtól, a kormánynak új szereplőként kell fellépnie. Szerinte a gyerekes családoknak és a nyugdíjasoknak ez jó, aki szerint rossz, az nem érti az életet.

hirdetés

Szerinte nem komoly az, hogy a kormány politikájának következménye a magas infláció. Az energiaárak növekedése a legfőbb ok szerinte, és ez Brüsszel döntése volt. Orbán úgy véli, hogy a klímavédelemhez magas energiaárak kellenek. A családokat védeni kell a növekvő energiaárak ellen. Szerinte a franciák és a spanyolok most vezetik be a rezsicsökkentést. Normális ember Orbán szerint nem támadja a rezsicsökkentést. Ebben szerinte az ellenzék is egyetérthetne, ők kitartanak a rezsicsökkentés mellett.

A

Családtámogatások ki fognak idén futni, ezek kampányígéretek voltak? Orbán szerint ők felépítettek egy rendszert, egymáshoz illesztve, és ez működik. Még néhány elemet be kell illeszteni, bár így is példátlanul kifejlett rendszer.

Megismételte egy korábbi szövegét, amely szerint a németek beírták a kormányprogramba, hogy Németország bevándorlóország. Ő inkább levágná a kezét, hogy ilyet beleírjon.

Azt szeretné, hogy kézzelfogható haszon származna a gyerekes családoknak. Szerinte a gyerekeseket egyenlő szintre kell hozni a gyermektelenekkel. Ő a gyerekeinkre szeretné hagyni az országot, nem idegenekre, ő felelős a magyar jövőért.

2021 szerinte fantasztikus év volt, a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően persze, 6 százalék fölötti növekedéssel. Ezért tud pénzt adni a nyugdíjasoktól a gyereket nevelőkig. Mikor, ha nem most?

Spanyolországba és Moszkvába utazik. Az ellenzék szerint Putyin odarendelte, de őt nem lehet sehova odarendelni. Ő a nemzeti érdekeket tartja szem előtt. A pandémia előtt is volt ilyen csúcstalálkozó mindig. A gáz mennyiségét szeretné növelni, ami az oroszoktól jön. Van még jó néhány területe az együttműködésnek, amit lehet erősíteni. A magyarok az ukrán helyzetben a békében érdekeltek, minden ilyen találkozó előtt egyeztet a NATO és az EU illetékeseivel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója
Sahab Zahedi az orosz-ukrán háború miatt költözött Magyarországra, ahol hosszabbított csapatával.

Link másolása

hirdetés

A labdarúgó NB I. egyik, ha nem a legjobban fizetett játékosává lépett elő Sahab Zahedi az ukrán tribuna.com értesülései szerint, amiről itthon a Blikk adott hírt.

A lap Viktor Vacko újságíró nyilatkozatát idézi, aki részleteket árult el a perzsa támadó magyarországi szerződéséről. A szakértő úgy fogalmazott: „Sahab a Puskás Akadémia történetében rekordot jelentő szerződést kapott, az egyik legnagyobbat a magyar labdarúgásban”.

Zahebi közel 800 ezer eurót (320 millió forint) fog keresni ebben a szezonban, ez több mint 60 ezer euró (24 millió forint) havonta.

A Zorja Luhanszktól érkezett 26 éves Sahab Zahedi az orosz–ukrán háború után igazolt hazánkba, és az elmúlt idényben 8 mérkőzésen 4 gólt szerzett a felcsúti együttesben, ami nem kimagasló eredmény egy csatártól. A német Transfermarkt által 1 millió euróra (400 millió forint) értékelt támadóra szüksége van a hazai bajnokságban bronzérmes klubnak, mert a Puskás július 21-én már nemzetközi kupameccset játszik. Az Európa-konferencialigában a portugál Vitória SC-hez látogat két hét múlva a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lemondott az egészségügyi és a pénzügyminiszter Nagy-Britanniában, veszélyben a kormány
Alakul a kormányválság: mindkettejük bizalma megrendült Boris Johnsonban.

Link másolása

hirdetés

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

A BBC szakértője, Chris Mason úgy fogalmazott: „Aminek ma este tanúi vagyunk – percről percre a szemünk előtt lejátszódva – az a kormány esetleges összeomlása.”

A lap egy másik politikai szerkesztőjének, Nick Wattnak pedig Johnson egyik legközelebbi szövetségese azt nyilatkozta:

„Holnap ilyenkor mindennek vége lesz. Egyetlen miniszterelnök sem élheti túl két magas rangú miniszter ilyen lemondását.”

A liberálisok és a Munkáspárt vezetői már fel is szólították Johnsont a lemondásra. A Labour elnöke, Keir Starmer azt mondta: „Egyértelmű, hogy ez a kormány most összeomlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ha azt hitted, már nem lesz rosszabb: a 410 forintot nyaldossa az euró estére
A magyar fizetőeszköz egyetlen nap alatt 1,2 százalékot veszített értékéből.

Link másolása

hirdetés

A magyar forint fekete napja a mai – nem túlzás ezt állítani, hiszen azok után, hogy napközben rekordon, 405 forinton állt egy euró, estére újabb, vaskos történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz. Ugyanis

délutánra 409 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából mindössze egy nap alatt, miközben a régióban a lengyel zloty árfolyama 0,6%-kal csökkent, a cseh korona pedig stagnált. A háború kitörése óta a forint 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig csak egy százalékkal – írja a Porfolio.hu.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Minden nap elönti a szennyvíz Monorierdő utcáit
A lakók tehetetlenek, a vízügy szerint túlterhelt a csatornarendszer, a polgármester jogi érdekképviseletben gondolkozik.

Link másolása

hirdetés

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn.

A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült.

Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük. A polgármester jogi érdekképviseletet akar létrehozni, mert egyre többen panaszkodnak neki

„Akár késő este, vagy csak másnap jönnek a hibát elhárítani és addig nem tudnak fürödni, nem tudják lehúzni a mellékhelyiséget, áldatlan állapotok is ki szoktak alakulni”

– mondta el az RTL Híradójának Szente Béla.

Az RTL Híradó riportja Monorierdőről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: